Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Pihlajalinna

Viimeisimmät raportit

Analyst

Olli Vilppo

Olli Vilppo

Analyytikko

Read more

Latest insider trading

Net impact profile

Inderes Q&A
13.2.
2020

Kun Mehiläinen on tehnyt 16 euron ostotarjouksen Pihlajalinnan osakkeesta, ja kurssi on 15,30 euroa, niin miksi ”vähennä”.

Matematiikalla: Kun ostan osakkeen 15,30 ja välityspalkkio on noin 0,6 % eli 9 senttiä, niin 1000 osakkeen ostomeno on 15390 euroa.
Sitten Mehiläinen lunastaa osakkeeni 16 eurolla, niin voittoni on 610 euroa eli noin 4 prosenttia.

Mielestäni minun pitäisi ostaa eikä vähentää?
Vai onko Mehiläisen tarjouksessa vielä jokin riski?

Inderes Q&A
28.2.
2018

To 15.2.2018 oli tullut liputusilmoitus, että LähiTapiola-ryhmän (LähiTapiola Keskinäinen Vakuutusyhtiö ja LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö) omistusosuus ja äänivalta on noussut 26,07%:n PIHLIS:stä. Onko tämä yksittäiselle piensijoittajalle uhka vai mahdollisuus? Vakuutusyhtiöillä on tällä hetkellä intoa sekaantua (esim. Pohjola sairaalat ja lääkärikeskukset) itse terveydenhuoltoon ja vaikuttaa näin vakuutettavien hoitojen kustannuksiin.

Inderes Q&A
8.1.
2018

Hei,

Miten arvioitte palveluseteleiden pois jättämisen erikoissairaanhoidosta (paitsi yli 6kk) vaikuttavan sote-yrityksiin Suomessa? Tarkoittaako tämä, että erikoissairaanhoitoa ei avata markkinoille ollenkaan, ja onko arvioimanne 8 miljardin kokonaismarkkina edelleen ajankohtainen?

Kiitos

Inderes Q&A
22.12.
2017

Luin tänään (22.12.2017) Hesarista, että vuoden alusta tulee voimaan Sote-palvelujen ulkoistukselle rajoituslaki, joka rajaa ulkoistamisen 30 prosenttiin palveluista, ja sopimusten takaraja on vuosi 2020. Onko tällä vaikutusta ennusteeseenne ja näkemykseenne Pihlajalinnasta?

Inderes Q&A
22.12.
2017

Pitäisikö mm. Pihlajalinnan tavoitehintaa arvioida uudelleen, kun erikoissairaanhoidon valinnanvapaus ei näytä toteutuvan aiemmassa laajuudessa? Onhan tässä nyt ainakin otettu vuoden verran aikalisää aloituksen suhteen.

Inderes Q&A
21.12.
2017

Pihlajalinna kertoi eilen ostaneensa Salon Lääkintälaboratorion. Paljonko tällainen yrityskauppa tyypillisesti maksaa ja miten se rasittaa ja vaikuttaa Pihlajalinnan tulokseen?

Inderes Q&A
18.12.
2017

Perustuuko Pihlajalinnalle antamanne tavoitehinta olettamaan, että sote-uudistuksen osana hyväksytään laaja valinnanvapaus erikoissairaanhoito mukaan lukien?

Inderes Q&A
28.9.
2017

Kun ette voi antaa sijoitusneuvontaa, niin mietin millä kysymyksen sanamuodolla voisin tuon ongelman kiertää :-) Kokeillaan näin: Jos ajatellaan Pihlajalinnan nykykurssia ja Terveystalon annin merkintähintaa, niin kumpi on mielestänne lähempänä käypää arvoa? Onko Terveystalosta tulossa seurantaa/raporttia? Ja jos tätä kautta voi antaa palautetta, niin hieno meininki teillä siellä Inderesissä.

Inderes Q&A
28.8.
2017

Hei, Kajaanin vastauksia odotellaan. Kiitos!

Inderes Q&A
13.7.
2017

Kysymys suunnattu Vilénille(Sampo) ja Kajaanille(Terveydenhuolto). Suomen sotekenttä täyttyy strategisilla yhteistyösopimuksilla/omistuksilla vakuutusyhtiöiden ja terveysyritysten kesken. Mm. Lähitapiola-Pihjalinna, Lähitapiola-Mehiläinen ja OP. Kaksi isoa peluria kummaltakin markkinalta on kuitenkin näiden strategisten sopimusten ulkopuolella, IF ja listautumishuhuissa oleva Terveystalo. Kuinka selvinä ja tärkeinä näette terveysyritysten ja vakuutusyhtiöiden strategiset kumppanuudet? Onko kenelläkään ylipäätään varaa olla tekemättä kyseisiä yhteenliittymiä, kun hyödyt ovat niin ilmeiset?

Pihlajalinna