Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Cargotecin yhtiökokous 2021

Cargotecin yhtiökokous 2021

Artikkeli 12.03.2021 15:38

Cargotecin osakkeenomistajien varsinainen yhtiökokous pidetään tänä vuonna tiistaina 23.3. klo 13.00 alkaen Cargotecin pääkonttorilla Helsingissä. Yhtiökokouksen on määrä vahvistaa muun muassa Cargotecin vuoden 2020 tilinpäätös sekä päättää yhtiön voitonjaosta ja hallituksen kokoonpanosta.

Koronaviruksen leviämisen rajoittamiseksi yhtiökokoukseen ei voi osallistua kokouspaikalla, vaan osallistuminen ja äänestäminen tapahtuvat ennakkoon. Yhtiökokoukseen ilmoittautuneet voivat kuitenkin seurata kokousta verkossa videolähetyksen välityksellä sekä esittää yhtiön johdolle täydentäviä kysymyksiä toimitusjohtajan puheenvuoron jälkeen.

Cargotecin hallitus ehdottaa nimitys- ja palkitsemisvaliokunnan suosituksesta, että hallitukseen valitaan uudelleen Tapio Hakakari, Ilkka Herlin, Teresa Kemppi-Vasama, Johanna Lamminen, Kaisa Olkkonen, Teuvo sekä ja Heikki Soljama. Peter Immonen on ilmoittanut, ettei hän ole enää käytettävissä hallitukseen. Uusiksi jäseniksi hallitukseen ehdotetaan Jaakko Eskolaa ja Casimir Lindholmia.

Hallitus ehdottaa, että osinkoa maksetaan 1,07 euroa kutakin Cargotecin A-sarjan ja 1,08 euroa kutakin ulkona olevaa Cargotecin B-sarjan osaketta kohden.

Tarkemmat tiedot Cargotecin yhtiökokouksesta löydät täältä.

Cargotec on vuonna 2005 Kone Oyj:n jakautuessa syntynyt lasti- ja kuormankäsittelyratkaisuja kansainvälisillä markkinoilla tarjoava yritys. Cargotecin liiketoiminta-alueet ovat Kalmar, Hiab ja MacGregor. Kalmar tarjoaa kontinkäsittelylaitteita, satama-automaatioratkaisuja, ohjelmistoja ja palveluita satamiin, terminaaleihin, jakelukeskuksiin ja eri teollisuudenaloille. Hiab on maailman johtava kuormankäsittelyratkaisujen toimittaja, jonka asiakkaat edustavat maakuljetusalaa ja lukuisia muita toimialoja.