Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Oliko niin, että jos analyytikon omistamien osakkeiden arvo ylittää 50 000€/yhtiö niin siitä pitää ilmoittaa ja jos niin missä siitä ilmoitetaan? Näkeekö vanhat ilmoitukset jostain (mistä)? Jos näitä tietoja ei muuten ole jo nähtävissä, niin toivon, että tuotte ne Inderesin osalta saataville : ) Kiitos!

Inderesin kommentti 

Kyllä, jos analyytikko omistaa seuraamansa yhtiön osakkeita yli 50 000 eurolla tulee tämä ilmoittaa analyysiraportissamme. Merkintä löytyy raportin lopusta disclaimerista. Lisäksi nämä yli- ”liputukset” löytyvät kootusti myös https://www.inderes.fi/fi/research-disclaimer oheisesta linkistä.

Historiaa näistä omistusmuutoksista ei ole julkisesti saatavilla ja en usko, että tulemme tätä myöskään lisäämään palveluumme. Ymmärrän hyvin, miksi sijoittajia kiinnostaisi tämä data, mutta mielestäni se vie fokusta vääriin asioihin. Se, että joku analyytikoistamme olisi keventänyt omistustaan jossain seuraamistaan yhtiöistä ei itsessään kerro vielä mitään. Taustalla löytyy usein inhimillisiä syitä (salkun tasapainottaminen, henkilökohtaisen talouden muut tarpeet jne.) ja näin ollen pitäisi meidän aina perustella näitä muutoksia, jotta sijoittajat voisivat vetää niistä järkeviä johtopäätöksiä. Tämä taas veisi fokusta pois meidän osaketutkimuksestamme kohti analyytikoiden henkilökohtaista sijoitustoimintaa, jota emme halua tapahtuvan. Osa analyytikoista on avannut aika-ajoin omia salkkujaan meidän palvelussamme ja tulemme jatkamaan tätä myös jatkossa.

Ohessa vielä muistutuksena meidän kaupankäyntisäännöt: https://www.inderes.fi/fi/analyytikko-ei-treidaa

-Sauli