Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Analyytikko ei treidaa

Blogi 17.01.2019 10:10 Blogi

Olemme Inderesillä intohimoisia osakesijoittajia. Koko yritys on rakentunut alusta pitäen tämän intohimon ympärille. Siksi kannustamme analyytikoitamme myös omaan sijoitustoimintaan. Rekrytoidessa meitä kiinnostavat vain hakijat, jotka jo harrastavat osakesijoittamista. Yhtiöihin pureutuu astetta syvemmin, kun on myös itse mukana markkinoilla. Kollegoilta saa hyvää sparrausta, kun toimistolla yhdessä käydään läpi mitä kukakin on myynyt ja ostanut viimeksi.

Tässä tiivistetysti kaupankäyntiä rajoittavat sääntömme:

-Ei merkittävän taloudellisen intressin omistuksia. Analyytikolla ei voi olla merkittävän taloudellisen intressin ylittäviä omistuksia kohdeyhtiöissä. Yli 50 tuhannen euron omistukset on ilmoitettava tutkimusraportissa. Lisäksi analyytikolla ei saa olla omistuksia, jotka vastaavat yli 0,5 %:n omistusta kohdeyhtiössä.

-Sijoittaja ensin. Sijoittaja-asiakkaamme tekevät kauppaa ensin, analyytikot vasta sen jälkeen. Kaupankäynti tutkimuksen kohteena olevilla osakkeilla on siis kielletty tutkimuksen laatimisen aikana ja tutkimusraportin julkaisupäivänä. Kun tutkimus on julkaistu, kaupankäynti on kiellettyä vielä seuraavana päivänä. Kolmantena päivänä analyytikko voi itse tehdä kauppaa karenssiajan päätyttyä.

-Ei suositusta vastaan. Analyytikko ei voi käydä kauppaa omaa tai kollegan suositusta vastaan. Jos ostaa osaketta, on sitä oltava valmis pitämään salkussa niin kauan, kunnes suositus kääntyy vähennä- tai myy-tasolle.

-30 päivän sääntö. Analyytikko ei voi myydä ostamaansa osaketta 30 päivän sisällä sen ostosta. Vastaava koskee myyntejä.

-Jääkaappisääntö. Samat säännöt koskevat analyytikon lähipiiriä, eli lähtökohtaisesti läheisiä, joiden kanssa jaat saman jääkaapin.

Säännöt pohjautuvat alan ohjeisiin, jota olemme itsesääntelyllä tiukentaneet. Oikeaa rahaa sijoittava mallisalkkumme pelaa samoilla säännöillä. Säännöt turvaavat sen, että analyysi ja sijoittaja menevät aina oman sijoitustoiminnan edelle ja omia sijoituksia tehdään vain pitkäjänteisesti.

Paljastan tähän vielä oman salkkuni sisällön: Basware, Comptel, Fortum, Martela, Nixu, Restamax, Revenio, Siili, Taaleri, Talenom ja Verkkokauppa.com. Pyrin omassa sijoitustoiminnassani hyödyntämään mahdollisimman paljon ympärillä olevan analyytikkotiimin osaamista. Oma salkkuni on seuraillut myös mallisalkkuamme viime vuosina. Olen viimeksi ostanut Comptelia hintaan 1,65 sen jälkeen, kun karenssiaika kesäkuun laajan raportin julkaisun jälkeen päättyi. Olen viimeksi myynyt Baswarea hintaan 37,00 sen jälkeen, kun karenssiaika Q2-päivitysraportin julkaisun jälkeen päättyi.

Kirjoitettu alunperin 27.7.2016, päivitetty 17.1.2019. Inderesin Research Disclaimer löytyy täältä https://www.inderes.fi/fi/research-disclaimer

 

Mikael Rautanen