Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Tiktok -videoistanne käy ilmi että Joonaksella on omien sanojensa mukaan merkittävä omistus Boreossa samaan aikaan, kun hän on analyyttikkona yhtiössä. Mielestäni tämä on ainakin eettinen dilemma, joka syö uskottavuutta analyysiltä, etenkin kun Boreon ja Sievin fuusion (yhtiöarvostusten/preemion) ympärillä on paljon pöhinää. Jos analyytikko ei voi toimia Inderesin suositusta vastaan, niin yhtä tärkeää on mielestäni, että omistuksen merkittävyyden suhteenkin pitäisi olla ohjeistusta. Miten on?

Inderesin kommentti 

Moi,

olemme pitäneet julkisena ”liputusrajana” 50 000 euron omistusta kohdeyhtiössä. Tämän tason ylittävät omistukset julkistetaan, jotta kaikki sijoittajat ovat tietoisia analyytikon sidonnaisuuksista ja voivat niitä arvioida ja huomioida parhaaksi pitämällään tavalla. Rajan ylittävät analyytikoiden omistukset ovat olleet julkisia pitkään ja ne löytyvät vastuunrajoituslausekkeestamme, joka on luettavissa täällä. Yli 1 %:n omistus Inderesin seurannassa olevasta yhtiöstä on mielestämme niin merkitsevä, että tämän rajan ylittäviä omistuksia ei sallita. Lisäksi noudatamme tietysti myös toimialan yleisiä eettisiä säädöksiä, jotka ovat löyhempiä kuin omat sisäiset sääntömme.

Sisäisesti seuraamme analyytikoiden omistuksia heidän seuraamissa yhtiöissä huomattavasti tarkemmin, ja varmistamme, etteivät omistukset yhtiöissä ole merkittäviä suhteessa analyytikoiden kokonaisvarallisuuteen tai vaikuta analyytikoiden objektiivisuuteen. Analyytikoiden täytyy pystyä perustelemaan näkemyksensä sekä sisäisesti että ulkoisesti. Analyytikot eivät saa käydä kauppaa Inderesin suosituksien vastaisesti, ja suositusmuutoksien jälkeen analyytikoilla on aina karenssiaika. Sijoittajat asetetaan siis Inderesillä aina etusijalle. Kaupankäyntisäännöksiämme on avattu täällä.

Yleisesti pidämme hyvänä asiana, että analyytikot sijoittavat itse ja vieläpä niihin kohteisiin, mihin kehottavat muitakin sijoittamaan. Näin ollen emme ole halunneet kieltää omassa seurannassa oleviin yhtiöihin sijoittamista. Kaupankäyntisäännöillä on varmistettu, että sijoittajien etu tulee ennen analyytikon etua ja sisäinen valvonta vahtii, että motiivit omien merkittävien omistusten ja analyysin välillä eivät muutenkaan vääristy. Sijoittajien luottamushan on koko liiketoimintamme runko ja siten suhtaudumme aiheeseen sen vaatimalla vakavuudella.

t: Antti