Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Aloita sijoittaminen

Osakesijoittaminen ei ole mysteeristä rakettitiedettä eikä vaadi professorin aivoja, vaan sopivaa riskinsietokykyä ja pitkäjänteisyyttä. Osakesijoittamisen voi aloittaa jo pienilläkin summilla, sillä kaupankäyntikustannukset ovat kohtuullisia useimmilla välittäjillä. Alla viisi askelta osakesijoittamisen aloittamiseen.

1) Tärkeintä osakesijoittamisessa on pitäytyä päätöksessä aloittaa osakesijoittaminen: tulet tarvitsemaan kurinalaisuutta matkan varrella, joten on hyvä aloittaa heti.

2) Perusta osakkeiden kaupankäyntiä ja säilyttämistä varten arvo-osuustili palvelua tarjoavaan pankkiin. Siirrä sijoittamista varten tilille vain sellaista rahaa, jonka arvon heiluminen ei vie yöunia.

3) Perehdy osakkeisiin ja sijoittamiseen. Esimerkiksi Inderes Sijoituskoulu tarjoaa oivan väylän perusteiden hankkimiseen.

4) Tee itsellesi sijoitussuunnitelma: miksi sijoitat, mitä varten, kuinka paljon ja kuinka kauan. Aika on sijoittajan puolella: mitä pidempään sijoitat, sitä pidempään ehdit kartuttaa korkoa korolle –efektiä. Aloittamalla nuorena pienelläkin summalla voi päästä merkittäviin lopputuloksiin. Aluksi kannattaa aloittaa pienillä summilla ja hakea omaa riskinsietokykyä ja mukavuusaluetta hajauttamisen suhteen.

Hajauttamisesta ideoita antaa esimerkiksi Heikkilä&Vilénin keskustelu aiheesta täällä https://www.inderes.fi/videot/heikkilavilen-osa-24-kuinka-paljon-hajautt...

Pienin summa, jolla sijoittaa osakkeisiin, riippuu yleensä kaupankäyntikuluista. Tätä on kysytty Inderes Q&A:ssa https://www.inderes.fi/kysymys/mika-minimi-summa-milla-kannattaa-ostaa-p...

5) Osta ensimmäiset osakkeesi. Oikeiden osakkeiden löytämiseen auttaa Inderes Mallisalkku, aamukatsaus sekä osakevertailu, jossa osakkeita voi laittaa järjestykseen eri tunnuslukujen mukaan.

Verneri Pulkkinen