Inderesin palvelussa on joulukuun alusta alkaen kysytty käyttäjien mielipiteitä eri yhtiöistä. Käyttäjiltä on kysytty näkemystä mm. eri yhtiöiden strategioiden selkeydestä, kilpailueduista sekä lähivuosien tuloskasvunäkymistä ja vastauksia onkin tullut jo yhteensä yli 70 000. Onkin siis jo korkea aika sukeltaa syvemmälle tuloksiin.

Näkyvien yhtiöiden johdot herättävät luottamusta

Yksi väitteistä, joita käyttäjille kustakin yrityksestä esitetään, koskee yrityksen johdon luotettavuutta. Tässä kysymyksessä voiton vei täpärästi kansanyhtiö Sampo, mutta käytännössä samoissa pisteissä Sampon kanssa olivat Remedy, eQ ja Revenio.

Listan kärki näyttää varsin johdonmukaiselta; kärkipään yhtiöistä suurin osa on joko muutenkin tunnettuja tai olleet viime aikoina positiivisesti esillä. Pienistä, markkina-arvoltaan alle 200 miljoonan euron yhtiöistä listan kärkipäähän on päässeet Remedyn lisäksi viime kuukausina hyvin suoriutuneet Harvia (sijalla 5), Incap (sijalla 14) ja Admicom (sijalla 17). Pienistä yhtiöistä erityisesti Remedyn toimitusjohtaja Tero Virtala ja Harvian toimitusjohtaja Tapio Pajuharju ovat esiintyneet viime aikoina avoimesti myös inderesTV:n videohaastatteluissa, joka osaltaan on takuulla auttanut luottamuksen rakentamisessa sijoittajayhteisön suuntaan.

Ohessa lista parhaasta 20 pörssiyhtiöstä väitteen ”Yhtiöllä on luotettava johto” mukaan järjestettynä. Markkina-arvo haettu Inderes osakevertailusta 9.5.

Voit seurata yhtiöiden tuloksia vastaamalla sentimenttikysymyksiin

Viimeisimmän päivityksen myötä Inderesin palvelu näyttää nyt myös yhtiön tähtiluokituksen sentimenttikyselyn päätteeksi. Käykää siis vastaamassa kysymyksiin ja saatte nähdä, miten seuraamanne yhtiöt nähdään sijoittajayhteisön mielipiteissä.

Markus Hav
Markus Hav