Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Investors House (IH) ja Ovaro Kiinteistösijoitus tiedottivat keskiviikkona, että Keski-Suomen Sairaanhoitopiirin hallitus on hyväksynyt ns. Kukkula-hankkeen kaupan ja toimitilojen vuokrauksen. Sairaanhoitopiirin valtuusto hyväksyi kaupan pääehdot aiemmin kesäkuussa. Yhtiöiden mukaan kauppakirjat allekirjoitetaan, kun Sairaanhoitopiirin hallituksen päätös on saanut lainvoiman ja ostavan tahon hallitus on hyväksynyt ehdot.

Kaupan kohteena oleva Jyväskylän entinen keskussairaala-alue muodostuu keskussairaalan säilytettävistä ja purettavista rakennuksista sekä mahdollisesti kaavamuutoksen jälkeen syntyvästä uudesta rakennusoikeudesta. Kauppaan sisältyisi myös tyhjillään oleva Sisä-Suomen sairaala Äänekoskella sekä noin 17 600 neliön laajuinen vuokrasopimus sairaanhoitopiirin kanssa.

Kukkula-hanke on sekä IH:n että Ovaron mittakaavassa merkittävä ja tukee toteutuessaan yhtiöiden kasvunäkymiä läpi koko 2020-luvun. Hankkeen tulosvaikutusten arviointi on kuitenkin toistaiseksi hyvin vaikeaa ja tulemme arvioimaan tulosvaikutuksia tarkemmin, kun hankkeesta saadaan lisätietoa. Yhtiöiden on määrä tiedottaa asian etenemisestä, kun kauppasopimukset allekirjoitetaan. Aiemmat kommenttimme Kukkula-hankeesta on luettavissa täältä, täältä, täältä ja täältä.

Analyytikko / Kirjoittaja

Matias Arola

Matias Arola

Analyytikko

Lisätiedot

Investors House on vuonna 1988 perustettu yhtiö, joka toimii kiinteistö- ja finanssimarkkinan koko arvoketjussa. Kiinteistömarkkinalla yhtiö toimii aina tontin hankinnasta ja rakennuttamisesta kiinteistöjen omistamiseen ja kiinteistövarallisuuden hoitoon. Finanssimarkkinalla yhtiö pyrkii hakemaan pääomakevyttä ja skaalautuvaa kasvua erityisesti uusien kiinteistörahastojen ja erilaisten yhteissijoitusinstrumenttien avulla. Yhtiö on ollut listattuna Nasdaq Helsingin päälistalla vuodesta 1989.