Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Hernerokkasumussa Nokian Renkaat alle

Paksu hernerokkasumu on laskeutunut myös rengasmarkkinoiden ylle, mikä on osaltaan rummuttanut Nokian Renkaiden osakekurssia alaspäin. Näemme Nokian Renkaissa avautuneen hyvän tilaisuuden kärsivälliselle sijoittajalle. Analyytikko Joonas Korkiakoski kommentoi.

Videon aiheet kellotettuna:

00:25 Nokian Renkaiden osakekurssi on laskenut kuukaudessa voimakkaasti ja talouskuva on erittäin synkkä. Miksi näet nykyhetken tarjoavan hyvä paikan hypätä takaisin yhtiön matkaan?

03:30 Kiinassa automyynti sukelsi helmikuussa yli 90 % vuodentakaiseen verrattuna koronavirusepidemian takia. Euroopasta ja USA:sta voi odottaa myös erittäin heikkoja myyntilukuja lähikuukausina. Millaiseen skenaarioon tämänhetkisen ennusteesi perustuvat auto- ja rengasmarkkinoiden kehityksestä?

07:10 Kriiseissä nyrkkisääntönä on ostaa laadukkaita ja kestävillä kilpailueduilla ryyditettyjä yhtiöitä. Onko Nokian Renkaiden väitetyt rakenteellisesti vahvat kilpailuedut enää yhtä väkevät?

Käy kauppaa. (Nokian Renkaat)

Nokian Renkaat on maailman pohjoisin rengasvalmistaja, joka tarjoaa mielenrauhaa kaikissa olosuhteissa. Tietotaitomme kumpuaa pohjoismaisista juurista ja arvomaailmasta. Henkilö- ja kuorma-autoihin sekä raskaisiin työkoneisiin kehittämiemme renkaiden tavoitteena on kestävä turvallisuus ja ympäristöystävällisyys tuotteen koko elinkaaren ajan. Konserniimme kuuluu myös autonhuoltoon ja rengaspalveluihin erikoistunut Vianor-ketju. Vuonna 2019 yhtiömme liikevaihto oli noin 1,6 miljardia euroa ja henkilöstömäärä noin 4 700. Nokian Renkaiden osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä.