Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Cleantech-sijoitusyhtiö Loudspringin pörssivaellus on ollut haastava ja näytöt pääoman allokoimisesta vaatimattomat. Pieni sijoitusportfolio alkuvaiheen tappiollisilla kasvuyhtiöillä yhdistettynä suhteellisesti korkeisiin kuluihin on vaikea yhtälö sijoittajan kannalta. Kasvua on pakko saada aikaiseksi. Analyytikko Antti Luiro kommentoi.

Tuore laaja raportti luettavissa täältä https://www.inderes.fi/fi/kasvun-kulmakerroin-ratkaisee-suunnan

00:22 Mitä Loudspring tekee?
01:20 Mikä itu sijoituksissa on?
02:02 Minkälaiset näytöt yhtiöllä on pääoman allokoimisesta?
03:10 Yleiskuva portfoliosta
06:00 Onko portfoliossa aineksia?
08:30 Emoyhtiön kulut juoksevat ja syövät tuottoja
10:00 Loudspringin taloudelliset resurssit
11:20 Myy-suositus, miksi? ​

Käy kauppaa. (Eagle Filters)

Loudspring on vuonna 2005 perustettu sijoitusyhtiö, joka omistaa osuuksia ympäristön tai resurssien säästämisestä liiketoimintaa tekevistä yhtiöistä. Loudspring omistaa yhtiöitä suoraan, mutta sen toimintamalli vastaa pitkälti alkuvaiheen Cleantech – rahastoa. Loudspring on aktiivinen omistaja, joka keskittyy portfolionsa ydinyhtiöiden kehittämiseen. Loudspringin omistuksista viisi (ResQ Club, Eagle Filters, Sofi Filtration, Nuuka Solutions ja Enersize) kuuluvat noin 20-85 % omistusasteilla sen ydinportfolioon, joka muodostaa suurimman osan Loudspringin arvosta.