Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Nesteen pitkän aikavälin uhkakuvat

Neste on jyrännyt uusiutuvissa pysäyttämättömästi. Osakkeen korkealle karahtanut hinta edellyttää voimakkaan kasvun jatkoa. Samalla on lähes selvää, että yhtiön korkea kannattavuus tai osakkeen korkea arvostus eivät voi ikuisesti leijua katossa. Analyytikko Petri Gostowski kommentoi.

Tuore yhtiöraportti (Premium-jäsenille) https://www.inderes.fi/fi/uusiutuvien-tuotteiden-myyntikatteessa-hyva-pito

Seuraa Nestettä https://www.inderes.fi/fi/yhtiot/neste

00:00​ Q1’21-tulos nopeasti kerraten
02:50​ Huolimatta osakkeen n. 20 % korjauksesta alaspäin, näyttää osakkeen arvostus melko anteliaalta. Minkälaista kehityksen pitää olla, että Neste olisi nykyhinnalla erinomainen sijoitus, ja mitä oletuksia se vaatii? (investoinnit, kasvu, arvostuskeroimet jne…)
11:10​ Jos tai kun osaketta pitää katsoa jo jonnekin vuoteen 2030 ja yli, niin mitä riskejä sijoittajan on hyvä miettiä liittyen toimialan muutokseen? Esim. sähkömoottorit autoista lentokoneisiin? Polttoaineiden rooli silloin? Kilpailutilanne uusiutuvissa?
13:50​ Tuntematon tulevaisuus: uhka vai mahdollisuus? ​

Käy kauppaa. (Neste)

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) kehittää vastuullisia ratkaisuja liikenteen, yritysten ja kuluttajien tarpeisiin. Autamme asiakkaitamme pienentämään ilmastopäästöjä monipuolisella uusiutuvien tuotteiden valikoimalla. Olemme maailman suurin jätteistä ja tähteistä jalostetun uusiutuvan dieselin tuottaja ja tuomme uusiutuvia ratkaisuja myös lento- ja muoviteollisuuteen. Olemme myös teknologinen edelläkävijä korkealaatuisten öljytuotteiden jalostajana. Haluamme olla luotettava kumppani, jonka osaamista, tutkimustyötä ja vastuullisia toimintatapoja arvostetaan laajasti.