Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Outokumpu: EU kovensi terästulleja

Euroopan komissio päätti viimein laittaa liinat kiinni aasialaisen teräksen dumppaukselle Eurooppaan. Loppuuko teräksen polkumyynti nyt Eurooppaan, ja miten tullit hyödyttävät Outokumpua? Analyytikko Petri Gostowski vastaa.

Videon aiheet kellotettuna

00:20 Euroopan komissio tiedotti keskiviikkona väliaikaisista terästulleista Kiinasta, Indonesiasta ja Taiwanista Eurooppaan tulevalle tuonnille. Mitä päätös tarkoittaa Euroopan teräsmarkkinoiden näkökulmasta?

03:00 Outokummun liikevaihdosta noin 60 % syntyy Euroopasta, ja se on ruostumattoman teräksen markkinajohtaja Euroopassa. Millaista tukea Outokummun liiketoiminta saa voimaantulleista terästulleista?

06:15 Millainen taloudellinen iskunsietokyky Outokummulla on koronakriisin keskellä?

Käy kauppaa. (Outokumpu)

Outokumpu on ruostumattoman teräksen ykkönen maailmassa. Asemamme perustuu kykyymme räätälöidä ruostumatonta terästä lähes mihin tahansa muotoon ja käyttötarkoitukseen. Ruostumaton teräs on ympäristöä säästävä, kierrätettävä ja luja materiaali, joka on suunniteltu kestämään ikuisesti. Yhteiskunnan perusrakenteiden ja kuuluisien maamerkkien lisäksi asiakkaamme valmistavat ruostumattomasta teräksestä tuotteita kotitalouksien ja teollisuuden käyttöön. Tavoitteenamme on olla ruostumattoman teräksen johtaja, joka luo alan parhaan arvon olemalla asiakassuuntautunut ja tehokas.