Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Rovio on pelialan arvo-osake

inderesTV 01.03.2021 13:27 Rovio

Mobiilipeliyhtiö Rovio on jättänyt monelle sijoittajalle kitkerän maun suuhun yhtiön osakkeen tuottaessa heikosti listautumisen jälkeen. Kuitenkin itse liiketoiminta jauhaa hyvää kassavirtaa, kassa pursuaa ja uusia kasvualoitteita on tulilla. Samalla osakkeen arvostus on melkein jo grahamilainen. Analyytikko Atte Riikola kommentoi.

Seuraa Roviota https://www.inderes.fi/fi/yhtiot/rovio

Laaja raportti löytyy täältä https://www.inderes.fi/fi/mobiilipelialan-vakaalta-toimijalta-ei-odoteta...

00:00 Mitä Rovio tekee, rautalangasta vääntäen?
00:55 Minkälainen on mobiilipelin tyypillinen kehitys- ja elinkaari?
04:25 Mistä Rovion tulovirrat syntyvät?
05:40 Mikä on mobiilipeliyhtiön kannattavuuspotentiaali, ottaen huomioon että alustat Apple ja Google ottavat 30 % itselleen pelimyynnistä ja käyttäjähankinta maksaa?
11:50 Angry Birds sinkosi Rovion menestykseen 2010-luvun alussa ja yhtiö lähti rönsyämään viihdesektorille myös elokuvabisnekseen. Nyt on kuitenkin keskitytty taas peleihin. Mitä ajatuksia yhtiön nykyisestä strategiasta?
15:00 Yhtiö sijoituskohteena: tasaista kassavirtaa, kasvupaukkuja ja matala osakkeen arvostus? Mikä pihvi tai vihis tässä on sijoittajalle?
21:00 Rovio itse yritysostokohteena? ​

Käy kauppaa. (Rovio)

Rovio on vuonna 2003 perustettu mobiilipeleihin keskittyvä peliyhtiö. Rovio luo ja kehittää mobiilipelejä free-to-playmallilla. Pelit pohjautuvat yhtiön Angry Birds - brändiin sekä muihin yhtiön omiin uusiin pelibrändeihin. Valmiin pelin yhtiö julkaisee itse digitaalisissa jakelualustoissa (App Store, Google Play). Lisäksi yhtiö lisensoi Angry Birds -brändiä kuluttajatuotteisiin, elokuviin, animaatioihin ja muuhu viihteeseen. Valtaosa yhtiön liikevaihdosta tulee peliliiketoiminnasta ja loput brändilisensoinnista. Maantieteellisesti Rovion liiketoiminnan painopiste on länsimarkkinoilla.