Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Tamturbo suunnittelee listautumista – toimitusjohtajan haastattelu

Tamperelainen paineilmaratkaisuja kehittävä teknologiayhtiö Tamturbo suunnittelee listautumista Helsingin pörssin First North-listalle. Toimitusjohtaja Timo Pulkki kommentoi yhtiön liiketoimintaa, teknologian kilpailukykyä ja listautumisaikeita Vernerin haastattelussa.

Kysymykset kellotettuna:

00:19 Mitä Tamturbo tekee, rautalangasta vääntäen?
01:15 Mitkä ovat Tamturbon uuden teknologian kilpailuedut verrattuna nykyisin käytössä olevaan teknologiaan?
02:50 Miten Tamturbon liiketoimintamalli lyhyesti toimii?
04:29 Miksi referenssitoimitusten hankkimisessa ja samalla liikevaihtokertymissä ollut viivästyksiä suhteessa esimerkiksi edellisen keväällä 2019 tehdyn rahoituskierroksen aikaisiin odotuksiin? Silloin puhuttiin 4,9 miljoonan euron liikevaihdosta vuodelle 2019, mutta päädyttiin 2,1 miljoonaan.
05:40 Kuinka pitkiä teidän myyntisyklit on?
06:20 Paljonko arvioisit Tamturbolla olevan aikaetumatkaa suhteessa keskeisimpiin kilpailijoihin ja onko aikaetumatka lyhentynyt viime aikoina, kun Tamturbon myynnin kehitys on jäänyt odotuksista? Käsittääkseni teille on suht kriittistä saada myyntiä nopeasti ylös etumatkan ja oman markkina-aseman varmistamiseksi?
08:02 Tuotteen kopioimisen vaikeus?
08:20 Mikä estää Atlas Copcoa jyräämästä markkinalla?
09:00 Mikä on ollut keskeisin asiakaspalaute tähän mennessä? Tuotteiden plussat ja miinukset? Mikä on saman asiakkaan lisäostojen osuus kaikista toimituksista? Ovatko asiakkaat ostaneet argumentin huoltovapaudesta?
10:50 Onko tuotteesta tullut ns. rakentavaa palautetta?
12:06 Mikä on tilanne isojen kalojen, kuten ruoka- ja kuluttajajättien, osalta? Ollaanko kaikkien näiden kanssa edelleen tekemisissä? Tähänastiset volyymit ja jatkonäkymät?
13:20 Kuinka nopeasti Tamturbo voi vastata potentiaalisesti kasvavaan kysyntään?
13:50 Nojaako alihankinta useampaan toimittajaan vai onko se keskittynyttä?
14:10 Miten pääkilpailijat (Atlas Copco, Ingersoll-Rand, Gardner Denver, Elgi) ovat tähän mennessä reagoineet Tamturboon? Ei reaktiota/vähättelyä/vastaiskuja/jotenkin muuten?
14:50 Air as a service malli: kuinka kannattava malli se oikein on, ja miksi se skaalautuisi, niin kuin te toteatte sijoittajasivuillanne?
16:50 Mikä merkitys OEM-partnereilla kuten Sulzer on ollut? Mikä on partnereiden sitoutumisen aste ja mitkä ovat suunnitelmat ja näkymät yhteistyön jatkon suhteen?
17:35 Myynti- ja markkinointiyhteistyö riippumattomien jakelijoiden kanssa: Mitkä ovat kokemukset määrän ja laadun suhteen? Verkoston kattavuus ja muutostarpeet?
18:40 Millainen vaikutus koronapandemialla on ollut yhtiön omaan toimitusketjuun (alihankinta, kokoonpano, asiakastoimitukset) ja toisaalta myyntiin?
19:40 Onko energian hinnan romahduksella väliä?
20:40 Miksi Tamturbo hakee pääomaa markkinoilta ja mitä aiotte kerättävällä pääomalla tehdä?
22:10 Millaisia taloudellisia tavoitteita Tamturbolla on?
22:30 Milloin yhtiö pyrkii olemaan voitollinen?

Tamturbon sijoittajasivuilta löytyy itse listautumisesite https://tamturbo.com/investors/

Tamturbo on kompressorialan yritys, joka on kehittänyt omaa, suurnopeusteknologiaan perustuvaa turbokompressoria vuodesta 2010 ja on nyt merkittävän kansainvälisen läpimurron kynnyksellä. Yrityksen asiantuntijoilla on yhteensä yli sadan vuoden kokemus kompressori-, suurnopeus- ja turbosuunnitteluteknologioista ja vahva intohimo tekemiseen. Yrityksen toimitilat sijaitsevat Ylöjärvellä. www.tamturbo.fi.