Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Glaston
3259 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 0.69 ALIN 0.69 VAIHTO (KPL) 18 508
MYYNTI 0.70 YLIN 0.71 VAIHTO (VAL) 0,013 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Erkki Vesola
+358 50 549 5512

Tulevat tapahtumat

6
Elo
Osavuosikatsaukset

Viimeisin video

Yhtiökuvaus Strategia & arvot

Glaston on edelläkävijä lasinjalostuksen teknologioissa ja palveluissa. Vastaamme globaalisti rakennus-, aurinkoenergialasi-, ajoneuvo- sekä kaluste- ja laiteteollisuuden vaativimpiin lasinjalostustarpeisiin. Lisäksi hyödynnämme uusia teknologioita, jotka tuovat lasiin älyä ja kestäviä ratkaisuja. Olemme sitoutuneita tarjoamaan asiakkaillemme niin parasta tietotaitoa kuin viimeisimpiä teknologioita lasinjalostuksen alalla. Glastonin osake (GLA1V) noteerataan NASDAQ Helsinki Oy:ssä.

Glastonin tavoitteena on olla toimialansa edelläkävijä, jonka tunnusmerkkejä ovat teknologiajohtajuus sekä korkea laatu. Glastonin ydinosaaminen on tasokarkaisuteknologiassa. Tässä segmentissä yhtiön globaali markkinaosuus on hieman alle 40 % *). Jatkuvan tuotekehityksen ja säännöllisesti uudistuvan tuotetarjoaman avulla Glaston vahvistaa entisestään asemaansa ja kilpailukykyään markkinoilla sekä uuslaitemyynnissä että huoltopalveluissa. Kasvutavoitetta tukee arkkitehtuurilasin kasvava kysyntä.

Ydinliiketoimintaan tukeutuvia kasvumahdollisuuksia Glaston hakee tasokarkaisuteknologian lisäksi myös muista turvalasituoteryhmistä, kuten taivutuksesta, taivutuskarkaisusta ja laminoinnista.

Innovatiiviset lasiteknologiat sekä digitalisaatio tuovat Glastonille merkittäviä uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Uudet lasiteknologiat mahdollistavat laajentumista uusille alueille: Glaston on investoinnut Kalifornialaiseen älylasien kehittämiseen erikoistuneeseen yritykseen.

Laaja ja lisääntyvä asennettu konekanta luo pohjan huollon kasvulle.

*) Yhtiön arvio

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Tyyppi: company_report
29.4.
2020

Glastonin Q1-numerot olivat odotuksiamme parempia sekä saatujen tilausten, liikevaihdon että suhteellisen kannattavuuden osalta. Kommentit tulevasta kehityksestä olivat varovaisia etenkin Q2-Q3’20:n suhteen.

Tyyppi: company_report
23.3.
2020

Viime päivien uutisten perusteella Glastonin perjantainen tulosvaroitus ei enää ollut iso yllätys. Hyvin heikon ennustettavuuden sekä Glastonin melko ison operatiivisen vivun vuoksi ennusteleikkauksemme ovat tuntuvia sekä liikevaihdon että ennen kaikkea tuloksen osalta.

Tyyppi: company_report
12.2.
2020

Glastonin Q4-raportissa oli sekä ilonaiheita että pettymyksiä. Liikevaihto ja vertailukelpoinen kannattavuus olivat odotuksiamme parempia, mutta tilauskertymä jäi ennusteistamme. Yhtiö maalasi varovaisen optimistisen kuvan vuoden 2020 markkinanäkymistä.

Tyyppi: company_report
29.10.
2019

Glastonin Q3-raportti oli pääpiirteiltään odotustemme mukainen. Myös vuoden 2019 ohjeistuksen uusiminen oli ennustettavissa. Heikentynyt taloustilanne vaikuttaa etenkin Euroopan lämpökäsittelykoneiden markkinaan, mutta eristyslasikoneiden sekä huoltopalvelujen kysyntä jatkuvat hyvinä. Glaston myös kertoi uusista hankkeista Emerging Technologiesissa samalla kun älylasilinjan isoimmat tekniset haasteet alkavat olla takana.

Tyyppi: company_report
3.10.
2019

Glastonin ilmoitus yt-neuvotteluista johtui lämpökäsittelykoneiden markkinan heikkoudesta Euroopassa. Muissa tuotteissa ja/tai alueilla menee paremmin. Kasvanut epävarmuus on joka tapauksessa saanut meidät laskemaan 2019-2021:n ennusteitamme 4-12 %:lla. Osakkeen preemio suhteessa verrokkeihin on pienentynyt ja luotamme edelleen Glastonin pitkän aikavälin näkymiin. Sijoittajilta vaadittava kärsivällisyys tosin tuli jälleen todistettua.

Tyyppi: company_report
9.8.
2019

Glastonin Q2-luvut olivat kokonaisuutena odotuksia paremmat ja annettu 2019-ohjeistus viittaa selvään tulosparannukseen H2'19:llä. Pidämme yhtiön sijoittajatarinaa edelleen kiinnostavana näennäisen korkeista arvostuskertoimista huolimatta ja uskomme hyvän tuloskasvunäkymän sekä odotetun positiivisen uutisvirran tarjoavan osakkeelle nostetta.

Tyyppi: company_report
31.5.
2019

Glaston julkisti keskiviikkona 34 MEUR:n merkintäoikeusantinsa ehdot sekä pro forma -luvut yhdistyneestä Glaston-Bystronicista. Ehdot alennuksineen vaikuttavat varsin tavanomaisilta ja hinnoittelussa on huomioitu se, että merkintäoikeuden hintakin olisi kaupankäyntiä silmällä pitäen järkevä. Ankkuriomistajien merkintäsitoumus on vajaa 53 %. Kaikkiaan anti näyttää etenevän suunnitelmien mukaisesti ja positiivinen näkemyksemme yhtiön osakkeesta on ennallaan. 

Tyyppi: company_report
30.4.
2019

Glastonin Q1-raportti oli odotetun vaisu, mutta enemmän sijoittajia vaivaa tällä hetkellä tiedon puute Bystronic-kaupan vaikutuksesta yhtiön numeroihin sekä annettavasta 2019-ohjeistuksesta. Itse luotamme yhtiön pitkän tähtäimen mahdollisuuksiin, mutta näyttöjä onnistumisista saadaan vielä odotella. Osakkeen arvostuskin on houkutteleva vasta pidemmällä aikavälillä.

Tyyppi: company_report
2.4.
2019

Glaston tiedotti eilen saaneensa Bystronic-kaupan päätökseen lukuun ottamatta lähes merkityksetöntä venäläistä yksikköä. Samalla yhtiö kertoi ankkuriomistajille suunnatun 15 MEUR:n osakeannin toteutumisesta. Vaikka Bystronic konsolidoituukin Glastoniin 1.4.2019 alkaen, ei Glaston vieläkään julkistanut pro forma -laskelmia yhdistyneestä yhtiöstä. Tämän vuoksi voimassa olevat ennusteemme kuvastavat edelleen tilannetta ennen akvisitiota, mutta esitämme oheisessa raportissa karkean hahmotelman ”uuden Glastonin” ennusteista ja arvostuksesta.

Tyyppi: company_report
13.2.
2019

Glastonin Q4-numerot olivat tilauskertymän ja kannattavuuden osalta hyviä. Negatiiviselle puolelle jäi ensimmäisen älylasilinjan tilauksen todennäköinen lykkäytyminen aiemmasta indikaatiosta. Sijoittajien fokus on kuitenkin pian tapahtuvassa Bystronic-hankinnassa sekä siihen liittyvissä osakeanneissa. Arviomme hankinnan arvonluontikyvystä on selvästi positiivinen. 

Glaston

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas

Glaston

Glaston on lasinjalostusteollisuuden innovatiivinen teknologiajohtaja, joka tarjoaa laitteita, palveluita ja ratkaisuja rakennus-, ajoneuvo-, aurinkoenergia- sekä kaluste- ja laiteteollisuuden tarpeisiin. Lisäksi yhtiö tukee uusien, lasiin älyä integroivien teknologioiden kehittämistä.ss

Huhtikuusta 2019 lähtien Bystronic glass on osa Glastonia. Yhdessä olemme sitoutuneita tarjoamaan asiakkaillemme sekä parasta tietotaitoa että viimeisimpiä teknologioita lasinjalostuksen alalla, tarkoituksenamme rakentaa parempaa huomista turvallisemmilla, älykkäämmillä ja energiatehokkaammilla ratkaisuilla. Toimimme globaalisti tuotannon, palveluiden ja myynnin saralla yhdessätoista maassa. Glastonin osake (GLA1V) on noteerattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä.  www.glaston.net