Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään
Innofactor
2849 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 0.72 ALIN 0.73 VAIHTO (KPL) 24 991
MYYNTI 0.74 YLIN 0.75 VAIHTO (VAL) 0,019 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Joni Grönqvist
+358 40 515 3113

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Tyyppi: company_report
30.10.
2019

Innofactorin Q3-raportti oli nyt kolmas neljännes kun kannattavuuskäänne jatkui. Q3:lla tilauskanta jatkoi myös vahvaa kasvua, mikä luo pohjaa tulevalle kehitykselle. Operatiiviset riskit ovat vielä hieman koholla, mutta yhtiö näyttää saaneen pahimmat haasteet ratkottua. Kurssinousu ja nousset ennusteemme huomioiden osakkeen arvostus (2019e P/E 12x) ja tuotto-odotus tarjoavat riskeihin nähden hyvän tuotto-odotuksen osakkeelle. 

Tyyppi: company_report
24.7.
2019

Innofactorin Q2-raportti oli nyt toinen neljännes, joka osoitti käänteen etenevän ja tilanteen stabiloituvan, vaikka töitä on vielä paljon tehtävänä. Tilauskannan kasvu jatkui edelleen vahvana ja henkilöstömäärän odotetaan nousevan Q3:lla, minkä pitäisi kääntää liikevaihto kasvuun. Ruotsin ja Tanskan ongelmat pitävät operatiiviset riskit vielä hieman koholla, mutta muilta osin pahimmat tulipalot on arviomme mukaan sammutettu. Kurssilasku ja hieman nousset ennusteemme huomioiden osakkeen arvostus on nyt (2019e P/E 11x) riittävä kompensoimaan edelleen koholla olevaa riskitasoa.

Tyyppi: company_report
5.6.
2019

Innofactorin pitkän aikavälin kasvutarina on viimeisen parin vuoden aikana törmännyt useisiin operatiivisiin haasteisiin ja sijoitusprofiili muuttunut kasvuyhtiöstä käänneyhtiöksi. Yhtiö on kohdannut niin kansainvälistymisessä kuin kotimarkkinalla odottamattomia ja rajuja ongelmia, jotka kärjistyivät viime vuoden aikana. Yhtiön kriisiytyminen alkoi näyttää mahdolliselta, mutta vuoden 2019 alkupuolella olemme saaneet ensimmäiset konkreettiset merkit käänteestä ja tilanteen stabiloitumisesta.

Tyyppi: company_report
15.5.
2019

Innofactorin suhteellisen korkean velkavivun (velaton arvo 43 MEUR vs. markkina-arvo 22 MEUR) takia pienetkin muutokset näkymissä vaikuttavat nyt osakkeeseen suhteellisen rajusti. Innofactorin käänteestä saatiin ensimmäiset merkit tulosrivien osalta Q1:llä, vaikka odotuksiamme lievemmin. Tilauskannan kasvu kiihtyi Q1:llä tukien käänteen etenemistä, mutta Ruotsin ongelmat ja henkilöstömäärän jatkuva lasku pitävät meidät varovaisena. Yhtiön historiallisten pettymysten takia tarvitsemme edelleen kovia näyttöjä onnistumisista ja kaikkia haasteita ei ole vielä ratkottu.

Tyyppi: company_report
6.3.
2019

Aiempi tammikuun tulosvaroituksen jälkeinen näkemyksemme osoittautui nyt Q4-raportin tuoman näkyvyyden myötä liian varovaiseksi, sillä yhtiö näyttää välttävän kriisiytymisen ja on viimein muuntautumassa käänneyhtiöksi. Erityisesti yhtiön tilauskanta, positiiviset kommentit alkuvuodesta sekä kustannussäästötoimenpiteet antavat luottamusta käänteeseen ja huolta aiheuttanut korkeahko velkaantuneisuus on näkemyksemme mukaan hallinnassa. Yhtiön historiallisten pettymysten takia nyt tarvitaan kuitenkin myös kovia näyttöjä onnistumisista ja haasteita yhtiöllä on yhä ratkottavana.

Tyyppi: company_report
28.1.
2019

Innofactor kertoi jälleen uudesta tulosvaroituksesta, joka jätti vielä avoimeksi kuinka syvälle tulos laski Q4:llä. Yhtiö on tehnyt useita toimenpiteitä operatiivisen kehityksen korjaamiseksi viimeisen reilun vuoden aikana saamatta heikkoa kehitystä käännettyä. Korkeahko velkavipu (nettovelkaantuminen >70 %) yhdistettynä tappiollisuuteen nostaa sijoittajan riskitason nyt liian korkeaksi. Innofactorin arvostus on lukuisten pettymyksien myötä painunut voimakkaasti, mutta näkyvyyttä negatiivisen kierteen loppuun ei ole.

Tyyppi: company_report
31.10.
2018

Innofactorin Q3-raportti oli pettymys liikevaihdon ja tuloksen osalta. Yhtiöllä on käynnissä nyt isoja uudistuksia tilanteen kääntämiseksi, mutta tuloskuopasta elpyminen voi viedä aikaa ja epävarmuus on korkealla. Heikon tuloskunnon valossa osakekurssi ei saa vielä tukea arvostuskertoimista ja markkinan luottamus käänteeseen on heikko useiden pettymysten jälkeen. Yhtiön palatessa historialliselle kannattavuustasolleen (EBITDA-% 8-9 %) on osakkeessa huomattavaa nousuvaraa.

Tyyppi: company_report
9.10.
2018

Innofactor päivitti eilen strategiaa sekä laski liikevaihto- ja tulosohjeistustaan kuluvalle vuodelle. Yhtiössä tarvitaan isoja uudistuksia heikon kehityksen jälkeen ja pidämme muutoksia oikeansuuntaisina. Murrosvaihe näyttää kuitenkin kestävän odotettua pidempään eikä yhtiö pääse vieläkään kiinni IT-markkinan nykyiseen suotuisaan sykliin. Innofactorin osake on painunut matalalle tasolle heikon tuloskehityksen myötä, mutta emme näe kiirettä ostoksille ennen kuin yhtiön operatiivinen tuloskunto antaa konkreettisia paranemisen merkkejä.

Tyyppi: company_report
25.7.
2018

Innofactorin Q2-liikevaihto oli linjassa odotuksiin, mutta tulos jäi odotuksista. Yhtiön liikevaihdon kehitys ja markkinakommentit lievensivät kuitenkin aikaisemmin liputtamaamme tulosvaroitusriskiä. Innofactorilla pitäisi nyt olla kasassa edellytykset tuloskäänteeseen Q3:sta alkaen tilausvirran ja tehostuneen kulutason ansiosta. Yhtiön heikon tuloskunnon valossa osakekurssi ei kuitenkaan saa vielä tukea arvostuskertoimista ja luottamus käänteeseen on heikolla tasolla useiden tulospettymysten jälkeen.

Tyyppi: company_report
15.6.
2018

Innofactorin pitkän aikavälin kasvutarina on viimeisen vuoden aikana törmännyt operatiivisiin haasteisiin. Yhtiön osake on romahtanut heikon kannattavuuden ja sijoittajien luottamuksen heikentymisen myötä. Sijoittajan tulee tarkkailla osakkeessa nyt merkkejä käänteestä, sillä markkinan perusfundamentit ovat Innofactorin näkökulmasta pitkälti ennallaan ja yhtiön käänteen onnistuessa osake on edullinen. Riskinä on yhtiön haasteiden pitkittyminen. Pidämme suosituksemme vähennä-puolella ja laskemme tavoitehinnan 0,80 euroon (aik.

Innofactor

Yhtiöllä seuraavat leimat

Survived Roast

Inderes Yhtiöasiakas

Innofactor lyhyesti

Vuonna 2000 perustettu Innofactor on Pohjoismaiden johtavia Microsoft-ratkaisuihin keskittyneitä ohjelmistotoimittajia. Yhtiön liiketoiminta koostuu järjestelmäintegraattorina toimimisesta IT-projekteissa sekä omien ohjelmistotuotteiden ja -palveluiden kehittämisestä ja myynnistä. Yhtiössä työskentelee yli 600 henkilöä Suomessa, Tanskassa, Norjasssa ja Ruotsissa. Innofactorin nykyinen rakenne on syntynyt lukuisten yrityskauppojen seurauksena. 

Innofactorin asiakkaina on yli 1500 yritystä ja julkishallinnon organisaatiota Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja muualla Euroopassa. Yhtiön vuoden 2017 liikevaihto oli 66 MEUR ja siitä 59 % tuli projekteista, pienkehityksestä ja muista asiantuntijatöistä, 35 % jatkuvista palvelusopimuksista ja 6 % lisenssimyynnistä. Liikevaihdosta 48 % tulee yritysasiakkaista, 33 % julkishallinnon ja 19 % kolmannen sektorin asiakkaista. 

Innofactorin strategian perustana on voimakas keskittyminen Microsoftin teknologioihin. Yhtiö toimii Microsoft-ekosysteemisssä sekä ohjelmistotuotekumppanina että järjestelmäintegraattorina, mikä tarjoaa synergiahyötyjä. Yhtiön johto uskoo Microsoftin olevan vahvoilla IT-markkinoiden murroksessa, mitä tukee Microsoftin tuotteiden markkinoita nopeampi kasvu.

Innofactor henkilöityy vahvasti suurimpaan omistajaan, yhtiön perustaja ja toimitusjohtaja Sami Ensioon, joka omistaa Innofactorista noin 21 %. Ensio perusti yhtiön vuonna 2000, minkä jälkeen Innofactor on kasvanut voimakkaasti yritysostoin ja orgaanisesti hänen johdollaan. Yhtiössä sijoituskohteena heijastuu mielestämme kasvuhakuisuuden lisäksi siten vahva yrittäjähenkisyys ja kasvollinen omistajuus.

Innofactorin sijoittajasivuille