Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Innofactor
3668 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 0.91 ALIN 0.90 VAIHTO (KPL) 34 808
MYYNTI 0.92 YLIN 0.92 VAIHTO (VAL) 0,032 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Joni Grönqvist
+358 40 515 3113

Tulevat tapahtumat

28
Hei
Osavuosikatsaukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Tyyppi: company_report
24.6.
2020

Innofactorin tuloskäänne on edennyt ripeästi viimeiset puolitoista vuotta ja operatiivisten ongelmien ratkominen on tuonut jälleen esiin yhtiön terveen ydinliiketoiminnan ja sen tulospotentiaalin. Etenkin Suomen liiketoiminta sekä oma tuoteliiketoiminta ovat arviomme mukaan vahvalla pohjalla ja seuraavaksi yhtiö panostaa pohjoismaiden toimintojen vahvistamiseen, jotta kestävämpi kannattavan kasvun vaihe voi alkaa. Koronakriisin yli arvioimme yhtiön selviävän suhteellisen kuivin jaloin etenkin vahvan tilauskannan turvin.

Tyyppi: company_report
6.5.
2020

Yhtiön liiketoiminta näyttää olevan kokonaisuutena vahvemmassa kunnossa kuin ennen koronaa ennakoimme. Lisäksi koronan vaikutukset jäävät näillä näkymin maltillisiksi. Q1-raportti oli nyt viides tuloskäänteen neljännes ja käänne voimistui. Yhtiön tilauskanta sekä myynnin näkymä tukee kasvun ja kannattavuuskehityksen jatkumista. Nousseet ennusteemme huomioiden osakkeen arvostus (2020e P/E 11x) ja tuotto-odotus tarjoavat riskeihin nähden jälleen hyvän tuotto-odotuksen.

Tyyppi: company_report
1.4.
2020

Koronakriisi on luonut myös IT-palvelumarkkinalle epävarmuutta ja arvioimme talouden epävarmuuden heijastuvan myös Innofactoriin tulevina neljänneksinä. Arvioimme nyt Innofactorin jäävän hieman viime vuoden tulostasosta. Innofactor lähtee moniin verrokkeihin nähden hyvissä asemissa epävarmuuteen ja odotamme vaikutusten jäävän melko lieviksi, sillä yhtiöllä on ennätysvahva tilauskanta, suuri jatkuvan liiketoiminnan osuus ja merkittävä paino julkishallinnon asiakkaissa. Miinuspuolella on taseen korkeahko velkavipu.

Tyyppi: company_report
26.2.
2020

Q4-raportti oli nyt neljäs tuloskäänteen neljännes ja yhtiö ponnisti vuoden 2018 syvästä tuloskuopasta onnistuneesti. Vahva tilauskanta ja Ruotsin liiketoiminnan käänne lisäävät luottamusta käänteen jatkumiselle. Takaraivossa ovat kuitenkin edelleen takavuosien lukuisat pettymykset, mikä puoltaa varovaisuutta. Nousseet ennusteemme huomioiden osakkeen arvostus (2020e P/E 10x) ja tuotto-odotus tarjoavat riskeihin nähden edelleen hyvän tuotto-odotuksen. 

Tyyppi: company_report
30.10.
2019

Innofactorin Q3-raportti oli nyt kolmas neljännes kun kannattavuuskäänne jatkui. Q3:lla tilauskanta jatkoi myös vahvaa kasvua, mikä luo pohjaa tulevalle kehitykselle. Operatiiviset riskit ovat vielä hieman koholla, mutta yhtiö näyttää saaneen pahimmat haasteet ratkottua. Kurssinousu ja nousset ennusteemme huomioiden osakkeen arvostus (2019e P/E 12x) ja tuotto-odotus tarjoavat riskeihin nähden hyvän tuotto-odotuksen osakkeelle. 

Tyyppi: company_report
24.7.
2019

Innofactorin Q2-raportti oli nyt toinen neljännes, joka osoitti käänteen etenevän ja tilanteen stabiloituvan, vaikka töitä on vielä paljon tehtävänä. Tilauskannan kasvu jatkui edelleen vahvana ja henkilöstömäärän odotetaan nousevan Q3:lla, minkä pitäisi kääntää liikevaihto kasvuun. Ruotsin ja Tanskan ongelmat pitävät operatiiviset riskit vielä hieman koholla, mutta muilta osin pahimmat tulipalot on arviomme mukaan sammutettu. Kurssilasku ja hieman nousset ennusteemme huomioiden osakkeen arvostus on nyt (2019e P/E 11x) riittävä kompensoimaan edelleen koholla olevaa riskitasoa.

Tyyppi: company_report
5.6.
2019

Innofactorin pitkän aikavälin kasvutarina on viimeisen parin vuoden aikana törmännyt useisiin operatiivisiin haasteisiin ja sijoitusprofiili muuttunut kasvuyhtiöstä käänneyhtiöksi. Yhtiö on kohdannut niin kansainvälistymisessä kuin kotimarkkinalla odottamattomia ja rajuja ongelmia, jotka kärjistyivät viime vuoden aikana. Yhtiön kriisiytyminen alkoi näyttää mahdolliselta, mutta vuoden 2019 alkupuolella olemme saaneet ensimmäiset konkreettiset merkit käänteestä ja tilanteen stabiloitumisesta.

Tyyppi: company_report
15.5.
2019

Innofactorin suhteellisen korkean velkavivun (velaton arvo 43 MEUR vs. markkina-arvo 22 MEUR) takia pienetkin muutokset näkymissä vaikuttavat nyt osakkeeseen suhteellisen rajusti. Innofactorin käänteestä saatiin ensimmäiset merkit tulosrivien osalta Q1:llä, vaikka odotuksiamme lievemmin. Tilauskannan kasvu kiihtyi Q1:llä tukien käänteen etenemistä, mutta Ruotsin ongelmat ja henkilöstömäärän jatkuva lasku pitävät meidät varovaisena. Yhtiön historiallisten pettymysten takia tarvitsemme edelleen kovia näyttöjä onnistumisista ja kaikkia haasteita ei ole vielä ratkottu.

Tyyppi: company_report
6.3.
2019

Aiempi tammikuun tulosvaroituksen jälkeinen näkemyksemme osoittautui nyt Q4-raportin tuoman näkyvyyden myötä liian varovaiseksi, sillä yhtiö näyttää välttävän kriisiytymisen ja on viimein muuntautumassa käänneyhtiöksi. Erityisesti yhtiön tilauskanta, positiiviset kommentit alkuvuodesta sekä kustannussäästötoimenpiteet antavat luottamusta käänteeseen ja huolta aiheuttanut korkeahko velkaantuneisuus on näkemyksemme mukaan hallinnassa. Yhtiön historiallisten pettymysten takia nyt tarvitaan kuitenkin myös kovia näyttöjä onnistumisista ja haasteita yhtiöllä on yhä ratkottavana.

Tyyppi: company_report
28.1.
2019

Innofactor kertoi jälleen uudesta tulosvaroituksesta, joka jätti vielä avoimeksi kuinka syvälle tulos laski Q4:llä. Yhtiö on tehnyt useita toimenpiteitä operatiivisen kehityksen korjaamiseksi viimeisen reilun vuoden aikana saamatta heikkoa kehitystä käännettyä. Korkeahko velkavipu (nettovelkaantuminen >70 %) yhdistettynä tappiollisuuteen nostaa sijoittajan riskitason nyt liian korkeaksi. Innofactorin arvostus on lukuisten pettymyksien myötä painunut voimakkaasti, mutta näkyvyyttä negatiivisen kierteen loppuun ei ole.

Innofactor

Yhtiöllä seuraavat leimat

Survived Roast

Inderes Yhtiöasiakas

Innofactor lyhyesti

Innofactor on johtava yritysten, julkishallinnon ja kolmannen sektorin modernin digitaalisen organisaation edistäjä Pohjoismaissa yli 1 500 asiakkaalleen. Innofactorilla on Pohjoismaiden laajin Microsoft-ekosysteemin ratkaisutarjonta ja johtava osaaminen. Innofactorilla työskentelee yli 500 innostunutta ja motivoitunutta huippuasiantuntijaa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Vuosina 2015–2019 Innofactorin liikevaihdon vuotuinen kasvu on ollut keskimäärin 10 %. Innofactor Oyj:n osake on noteerattu NASDAQ Helsinki Oy:n päälistalla toimialalla teknologia. www.innofactor.fi