Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Innofactor

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Joni Grönqvist

Joni Grönqvist

Analyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes analyysi
23.7.
2021

Innofactorin tuloskasvu jatkoi 10 neljännettä peräkkäin, vaikka se jäi hienoisesti ennusteistamme. Tilauskanta, tehostunut kulurakenne ja loppuvuonna vahvistuvat ulkomaan toiminnot tukevat edelleen tuloskasvun jatkumista H2:lla. Laskimme kuitenkin hieman ennusteita Suomen ja Ruotsin odotuksiamme pehmeämmän kehityksen myötä. Toisaalta hyvänä jatkuneen tuloskasvun ja vahvistuneen taseen myötä yhtiön riskiprofiili on parantunut. Ennusteillamme osakkeen arvostuskuva on näkemyksemme mukaan edelleen houkutteleva.

Inderes analyysi
10.6.
2021

Innofactorin tuloskäänne on edennyt vakuuttavasti reilut kaksi vuotta ja tuonut esiin yhtiön Suomen liiketoiminnan vahvan tulospotentiaalin. Suomen liiketoiminta heijastelee arviolta jo lähes pitkän aikavälin 20 %:n kasvu ja 20 %:n EBITDA-% tavoitetasoa, mutta muut maat painavat kehitystä konsernitasolla. Yhtiö panostaa edelleen Pohjoismaiden toimintojen vahvistamiseen, jotta vahvempi ja kestävämpi kannattavan kasvun vaihe voi alkaa. Odotamme yhtiön kasvun kiihtyvän tänä vuonna ja pidemmällä tähtäimellä vahvempi kasvu vaati vetoapua myös muilta Pohjoismailta.

Inderes analyysi
28.4.
2021

Innofactorin Q1-luvut ja raportti olivat kokonaisuudessa hyvin linjassa odotuksiimme. Tilauskanta, tehostunut kulurakenne, vahva Suomen toiminta ja loppuvuonna nousevat ulkomaan toiminnot tukevat edelleen tuloskasvun jatkumista myös vuonna 2021. Kurssinousun (~40 % edellisestä raportista) myötä osakkeen arvostus (2021e EV/EBIT 13x ja P/E 20x) hinnoittelee kuitenkin jo täysin ennustetun tuloskasvun.

Inderes analyysi
19.2.
2021

Innofactorin Q4-luvut olivat odotuksiamme paremmat. Tilauskanta, tehostunut kulurakenne, vahva Suomen toiminta ja paranevat ulkomaan toiminnot tukevat tuloskasvun jatkumista myös vuonna 2021. Nousseet ennusteemme ja vahvistunut tase huomioiden osakkeen arvostus (2021e EV/EBIT 10x) on hyvin maltillinen ja tarjoaa riskeihin nähden hyvin houkuttelevan tuotto-odotuksen. 

Inderes analyysi
28.10.
2020

Innofactorin Q3-luvut oli pitkälti odotustemme mukaisia ja kommentit loppuvuodesta ja ensi vuodesta olivat rohkaisevia. Yhtiön tilauskanta, tehostunut kulurakenne ja vahva Suomen toiminta tukevat tuloskasvun jatkumista myös loppuvuonna ja vuonna 2021. Selkein riski tuloskasvulle on koronan paheneminen. Nousseet ennusteemme huomioiden osakkeen arvostus (2021e P/E 11x) on maltillinen ja tarjoaa riskeihin nähden edelleen hyvän tuotto-odotuksen. 

Inderes analyysi
29.7.
2020

Innofactorin Q2-tulos ylitti jälleen ennusteemme ja tuloskäänne eteni koronasta huolimatta jo kuudetta neljännestä peräjälkeen. Yhtiön tilauskanta ja tehostunut kulurakenne tukee tuloskasvun jatkumista myös loppuvuonna ja selkein riski tämän katkaisemaan on koronan paheneminen. Nousseet ennusteemme huomioiden osakkeen arvostus (2020e P/E 11x) ja tuotto-odotus tarjoavat riskeihin nähden edelleen hyvän tuotto-odotuksen.. Yhtiön Q2-tulos ylitti jälleen ennusteemme ja tuloskäänne eteni koronasta huolimatta jo kuudetta neljännestä peräjälkeen.

Inderes analyysi
24.6.
2020

Innofactorin tuloskäänne on edennyt ripeästi viimeiset puolitoista vuotta ja operatiivisten ongelmien ratkominen on tuonut jälleen esiin yhtiön terveen ydinliiketoiminnan ja sen tulospotentiaalin. Etenkin Suomen liiketoiminta sekä oma tuoteliiketoiminta ovat arviomme mukaan vahvalla pohjalla ja seuraavaksi yhtiö panostaa pohjoismaiden toimintojen vahvistamiseen, jotta kestävämpi kannattavan kasvun vaihe voi alkaa. Koronakriisin yli arvioimme yhtiön selviävän suhteellisen kuivin jaloin etenkin vahvan tilauskannan turvin.

Inderes analyysi
6.5.
2020

Yhtiön liiketoiminta näyttää olevan kokonaisuutena vahvemmassa kunnossa kuin ennen koronaa ennakoimme. Lisäksi koronan vaikutukset jäävät näillä näkymin maltillisiksi. Q1-raportti oli nyt viides tuloskäänteen neljännes ja käänne voimistui. Yhtiön tilauskanta sekä myynnin näkymä tukee kasvun ja kannattavuuskehityksen jatkumista. Nousseet ennusteemme huomioiden osakkeen arvostus (2020e P/E 11x) ja tuotto-odotus tarjoavat riskeihin nähden jälleen hyvän tuotto-odotuksen.

Inderes analyysi
1.4.
2020

Koronakriisi on luonut myös IT-palvelumarkkinalle epävarmuutta ja arvioimme talouden epävarmuuden heijastuvan myös Innofactoriin tulevina neljänneksinä. Arvioimme nyt Innofactorin jäävän hieman viime vuoden tulostasosta. Innofactor lähtee moniin verrokkeihin nähden hyvissä asemissa epävarmuuteen ja odotamme vaikutusten jäävän melko lieviksi, sillä yhtiöllä on ennätysvahva tilauskanta, suuri jatkuvan liiketoiminnan osuus ja merkittävä paino julkishallinnon asiakkaissa. Miinuspuolella on taseen korkeahko velkavipu.

Inderes analyysi
26.2.
2020

Q4-raportti oli nyt neljäs tuloskäänteen neljännes ja yhtiö ponnisti vuoden 2018 syvästä tuloskuopasta onnistuneesti. Vahva tilauskanta ja Ruotsin liiketoiminnan käänne lisäävät luottamusta käänteen jatkumiselle. Takaraivossa ovat kuitenkin edelleen takavuosien lukuisat pettymykset, mikä puoltaa varovaisuutta. Nousseet ennusteemme huomioiden osakkeen arvostus (2020e P/E 10x) ja tuotto-odotus tarjoavat riskeihin nähden edelleen hyvän tuotto-odotuksen. 

Innofactor

Yhtiöllä seuraavat leimat

Survived Roast

Inderes Yhtiöasiakas