Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään
Innofactor
2849 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 0.72 ALIN 0.73 VAIHTO (KPL) 24 991
MYYNTI 0.74 YLIN 0.75 VAIHTO (VAL) 0,019 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Joni Grönqvist
+358 40 515 3113

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Tyyppi: inderes_qa
18.3.
2019

Kysymykseni koskee lähinnä Innofactorin liikevaihtoennustetta tälle vuodelle. Vaikuttaisi, että käytettävissäni on 3 erilaista arviota asiasta: Firma itse lupaa kasvua ja tavoittelee 20% vuotuista kasvua. Inderesin korjattu ennuste puolestaan ennustaa vain 1,5% kasvua tälle vuodelle. Käytettävissäni oleva kolmas ennuste on omani, jonka mukaan pelkästään ennätyskorkea tilauskanta ja tälle vuodelle siirtyneet toimitukset viittaavat usean prosenttiyksikön kasvuun eli merkittävästi korkeampaan kasvuun kuin mitä Inderes ennustaa.

Tyyppi: inderes_qa
8.3.
2018

Tänään Innofactorin toimitusjohtaja/suuri omistaja Sami Ensio oli ostanut tukevan siivun yhtiönsä osakkeita. Muutama viikko sitten Honkarakenteen toimitusjohtaja Marko Saarelainen oli tehnyt saman. Millaisena markkinasignaalina näette johdon liiketoimet?

Tyyppi: inderes_qa
21.2.
2018

Hei, Puhutte useassa InderesTV:n videossa ja aamuraporteissa Innofactorin vaikeuksista ja siitä, kuinka hyvä markkinatilanne kuitenkin on Microsoft-pohjaisille ratkaisuille. Jos Innofactor ei hyödynnä tätä markkinatilannetta niin kuinka kauan mielestänne tämä hyvä markkinatilanne voi jatkua ja missä vaiheessa Innofactorille tulee myös huonontuneen markkinatilanteen kautta vaikeuksia saada toimintaansa tarpeeksi kannattavaksi?

Tyyppi: inderes_qa
17.11.
2017

Moi! Minkälaisia syitä Inderesin analyytikot näkevät innofactorin rajun laskun takana? Onko lasku vain monien pienien tekijöiden summa vai onko joitakin suurempia syitä näkyvissä?

Tyyppi: inderes_qa
15.11.
2017

Hei. Onko teillä ajatuksia, että mitkä osakkeet voisivat olla seuraavan viiden vuoden aikajänteellä viisin- kymmenkertaistujia? Menneiden viiden vuoden ajalta näitä löytyy useita sekä isommista, että pienemmistä yhtiöistä.

Tyyppi: inderes_qa
31.10.
2017

Selvästikin talon sisällä on ollut suuria haasteita. Mikaelin haastattelussa ei tullut esille yksi mahdollinen "sähläyksen" (Samin sanoin) alkulähde.

Jos muistan oikein, talosta lähti talousjohtaja kuukausi pari sitten ja Sami otti senkin pestin ehkä pidempiaikaisenakin vt:nä. Jos tämä on tilanne edelleen, eivät asiat tule kuntoon, vaikka toimari on kuinka energinen tahansa. Samihan on, sanoo entinen työtoveri!

Tyyppi: inderes_qa
16.10.
2017

Innofactorin kolmannen vuosineljänneksen käyttökate jää selkeästi negatiiviseksi. Minkälainen näkemys teillä on yhtiön kannattavuudesta nyt ja tulevaisuudessa sekä tuliko tämän päivän tiedote teille yllätyksenä. Mitkä ovat yrityksen suurimmat haasteet kannattavuuden parantamisessa.

Tyyppi: inderes_qa
25.9.
2017

Olisiko mielestänne toimialahajautuksen periaatteen vastaista, jos sijoittaisi sekä Innofactoriin että Siiliin? Ovatko ne toistensa suoria kilpailijoita? Jos toinen nousee, niin laskeeko toinen, vai riittääkö kokonaismarkkinan kasvusta molemmille?

Tyyppi: inderes_qa
19.9.
2017

Moro, Edellisen tulosjulkistuksen jälkeen Innofactorin osake on jatkanut jyrkän ensireaktion jälkeen edelleen lievässä laskussa. Onko osakkeen arvostuksessa enää leivottuna sisään ollenkaan odotuksia tulevaisuudesta ja oletteko huolissanne yrityksen suunnasta isossa kuvassa? P

Tyyppi: inderes_qa
2.5.
2017

Hei! Palaisin vielä tuohon Innofactorin määrään mallisalkussa koska haluaisin ymmärtää tämän asian. Katsoin salkun tietoja 20.4.2017 jolloin Innofactor Oyj:n kohdalle oli kirjattu 5846 osaketta. Myöhemmin (25.4.2017) osakkeiden määrä oli enää 5515 osaketta. Sanoitte että osakkeista ei olla luovuttu. Olen tosiaan vasta juuri aloitteleva sijoittaja joten tämä väärinymmärrys saattaa kummuta puhtaasti siitä. Osaatko selittää näin aloittelijalle miksi tuo osakkeiden määrä näyttää tippuneen vaikka ette ole myyneet osakkeita?

Innofactor

Yhtiöllä seuraavat leimat

Survived Roast

Inderes Yhtiöasiakas

Innofactor lyhyesti

Vuonna 2000 perustettu Innofactor on Pohjoismaiden johtavia Microsoft-ratkaisuihin keskittyneitä ohjelmistotoimittajia. Yhtiön liiketoiminta koostuu järjestelmäintegraattorina toimimisesta IT-projekteissa sekä omien ohjelmistotuotteiden ja -palveluiden kehittämisestä ja myynnistä. Yhtiössä työskentelee yli 600 henkilöä Suomessa, Tanskassa, Norjasssa ja Ruotsissa. Innofactorin nykyinen rakenne on syntynyt lukuisten yrityskauppojen seurauksena. 

Innofactorin asiakkaina on yli 1500 yritystä ja julkishallinnon organisaatiota Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja muualla Euroopassa. Yhtiön vuoden 2017 liikevaihto oli 66 MEUR ja siitä 59 % tuli projekteista, pienkehityksestä ja muista asiantuntijatöistä, 35 % jatkuvista palvelusopimuksista ja 6 % lisenssimyynnistä. Liikevaihdosta 48 % tulee yritysasiakkaista, 33 % julkishallinnon ja 19 % kolmannen sektorin asiakkaista. 

Innofactorin strategian perustana on voimakas keskittyminen Microsoftin teknologioihin. Yhtiö toimii Microsoft-ekosysteemisssä sekä ohjelmistotuotekumppanina että järjestelmäintegraattorina, mikä tarjoaa synergiahyötyjä. Yhtiön johto uskoo Microsoftin olevan vahvoilla IT-markkinoiden murroksessa, mitä tukee Microsoftin tuotteiden markkinoita nopeampi kasvu.

Innofactor henkilöityy vahvasti suurimpaan omistajaan, yhtiön perustaja ja toimitusjohtaja Sami Ensioon, joka omistaa Innofactorista noin 21 %. Ensio perusti yhtiön vuonna 2000, minkä jälkeen Innofactor on kasvanut voimakkaasti yritysostoin ja orgaanisesti hänen johdollaan. Yhtiössä sijoituskohteena heijastuu mielestämme kasvuhakuisuuden lisäksi siten vahva yrittäjähenkisyys ja kasvollinen omistajuus.

Innofactorin sijoittajasivuille