Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Konecranes

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Erkki Vesola

Erkki Vesola

Analyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Tiedotteet
1.4.
2021

Sisilialaisessa Pozzallon satamassa toimiva satamaterminaaliyritys SERMI on tilannut ekotehokkaan siirrettävän Konecranes Gottwald Model 6  satamanosturin voidakseen parantaa kokonaiskapasiteettiaan konttien, rahdin ja irtotavaran käsittelyssä. Vuoden 2021 ensimmäisellä neljänneksellä kirjattu tilaus korostaa Konecranesin sitoutumista asiakkaiden ja teollisuudenalojen kasvuun ja mukautumiseen, jotta ne toimisivat tehokkaammin, kestävämmin ja turvallisemmin.

Tiedotteet
31.3.
2021

Konecranes on testannut fossiilitonta HVO100-polttoainetta trukeissa Ruotsin tehtaallaan Markarydissä. Tämä on osa Konecranesin jatkuvaa pyrkimystä vähentää yhtiön ilmastovaikutuksia ja vastata asiakkaiden tarpeisiin uusiutuvia polttoaineita käyttävien laitteiden osalta. Tulokset ovat osoittaneet, että Konecranesin uusimmissa trukeissa voidaan käyttää HVO100-polttoainetta, minkä ansiosta asiakkaat voivat pienentää hiilijalanjälkeään.

Analyytikon kommentti
31.3.
2021

Käyttämiemme indikaattoreiden perusteella Konecranesin kysyntäajurit ovat hyvässä asennossa lähes koko tuote- ja palvelutarjonnan leveydeltä. Toistaiseksi yhtiön Q1:lle kirjattavat tilausjulkistukset ovat olleet ”vain” viime vuoden tasolla, mutta odotamme tahdin paranevan.

Tiedotteet
30.3.
2021

KONECRANES OYJ PÖRSSITIEDOTE 30.3.2021 klo 18.30
Konecranes Oyj:n hallitus päätti jatkaa henkilöstön osakesäästöohjelmaa

Konecranes Oyj on tarjonnut työntekijöilleen henkilöstön osakesäästöohjelman ("Ohjelma") vuodesta 2012 asti, jolloin varsinainen yhtiökokous päätti sen käyttöönottamisesta.

Tiedotteet
30.3.
2021

KONECRANES OYJ PÖRSSITIEDOTE 30.3.2021 klo 18.15
Konecranes Oyj:n hallituksen järjestäytymiskokous
Konecranes Oyj:n tänään varsinaisessa yhtiökokouksessa valittu uusi hallitus on pitänyt järjestäytymiskokouksensa. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin yhtiökokouksessa Christoph Vitzthum.
Hallitus on päättänyt, että sillä on tarkastusvaliokunta sekä henkilöstövaliokunta.
Tarkastusvaliokunnan puheenjohtajaksi valittiin Ulf Liljedahl ja jäseniksi Niko Mokkila ja Päivi Rekonen.

Tiedotteet
30.3.
2021

KONECRANES OYJ PÖRSSITIEDOTE 30.3.2021 klo 12.15

KONECRANES OYJ:N VARSINAISEN YHTIÖKOKOUKSEN PÄÄTÖKSET
Konecranes Oyj:n ("Konecranes" tai "Yhtiö") varsinainen yhtiökokous pidettiin tänään tiistaina 30.3.2021 klo 10.00 Yhtiön osoitteessa Keilaranta 13 A, 02150 Espoo.

COVID-19 -pandemian leviämisen rajoittamiseksi yhtiökokous järjestettiin ilman osakkeenomistajien tai näiden asiamiesten läsnäoloa kokouspaikalla.

Tiedotteet
26.3.
2021

Konecranes toimittaa kaksi ekotehokasta siirrettävää Konecranes Gottwald Model 7  satamanosturia Nigerian Lagosissa toimivalle Tincan Island Container Terminal Limitedille (TICT). Vuoden 2021 tammikuussa kirjattu tilaus osoittaa Konecranesin sitoutumista auttaa asiakkaita ja teollisuudenaloja kasvamaan ja mukautumaan, jotta ne toimisivat tehokkaammin, kestävämmin ja turvallisemmin.

Tiedotteet
25.3.
2021

Konecranes on saanut virolaiselta Tbhawt Manufacturingilta tilauksen 17 S-sarjan nosturista ja kahdesta CXTD-nosturista. Vuoden 2021 helmikuussa kirjattu tilaus heijastaa Konecranesin synteettistä köyttä käyttävien köysinostimien kasvavaa suosiota sekä yrityksen sitoutumista auttaa asiakkaita ja teollisuudenaloja kasvamaan ja mukautumaan, jotta ne toimisivat tehokkaammin, kestävämmin ja turvallisemmin.

Analyytikon kommentti
18.3.
2021

Lähes kaikkien isojen kotimaisten konepajojen operatiivinen rahavirta oli ennätystasolla vuonna 2020 ja rahavirran kehitys oli kauttaaltaan selvästi tuloskehitystä parempaa.

Tiedotteet
12.3.
2021

Ports America Chesapeake (PAC) ottaa käyttöön 15 uutta Konecranesin hybriditekniikkaa käyttävää kumipyöräkonttinosturia Baltimoren sataman Seagirt Marine Terminal -terminaalin toiminnan laajentamiseksi ja fossiilisten päästöjen vähentämiseksi tammikuuhun 2022 mennessä. Uudet laitteet vähentävät terminaalin ympäristövaikutuksia ja parantavat tehokkuutta, minkä ansiosta kumipyöräkonttinosturien konttienkäsittelykapasiteetti kasvaa merkittävästi.

Konecranes

Konecranes lyhyesti

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2019 konsernin liikevaihto oli yhteensä 3,33 miljardia euroa. MHE-Demag mukaan lukien konsernilla on noin 18 000 työntekijää 50 maassa. 

Konecranesin osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).