Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään
Konecranes
4665 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 26.39 ALIN 26.18 VAIHTO (KPL) 311 543
MYYNTI 26.44 YLIN 27.00 VAIHTO (VAL) 8,282 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Erkki Vesola
+358 50 549 5512

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Tyyppi: company_report
7.2.
2020

Konecranesin Q4-numerot olivat kohtuulliset, vaikka tilauskertymä jäikin ennusteistamme. Yhtiön mielestämme realistinen 2020-ohjeistus palkittiin reippaalla kurssinousulla. Ennustemuutoksemme ovat vähäisiä, mutta yhtiön riskiprofiili on alentunut.

Tyyppi: company_report
6.12.
2019

Konecranes hankkii loput 50 % singaporelaisesta MHE-Demag-yhteisyrityksestä. Hankinta on strategisesti hyvin perusteltu ja kauppahinta kohtuullinen, muttei suinkaan huippuedullinen.

Tyyppi: company_report
25.10.
2019

Konecranesin Q3-raportti oli kelvollinen, mutta Teollisuuslaitteiden numerot ja etenkin näkymät huolestuttavat. Vuoden 2019 ohjeistuksen uusiminen oli odotettua ja ohjeistus on myös uskottava. Vuodelle 2020 ennustamamme tuloskasvu on kuitenkin uusista säästöohjelmista huolimatta olematonta ja uskomme konsensusennustetrendin samoin kuin lähiaikojen uutisvirran olevan negatiivisia. Kohtuulliseksi laskeneesta arvostustasosta huolimatta osakkeelta puuttuvat positiiviset ajurit.  

Tyyppi: company_report
26.7.
2019

Q2’19:llä Satamaratkaisut yllätti tilauksissa myönteisesti ja tulosta taas paransi MHPS-synergiaohjelman saaminen päätökseen odotettua aikaisemmin. Vuoden 2019 ohjeistus oli uskottava, mutta odotamme heikentyvän suhdanteen iskevän ensimmäisenä Teollisuuslaitteiden kannattavuuteen. Osakkeen suhteellinen arvostus on linjassa verrokkeihin. Negatiivisten kysyntä- ja konsensusennustetrendien vuoksi emme laske kovin paljon DCF-mallin tai kokonaistuottolaskelman indikoiman nousupotentiaalin varaan. 

Tyyppi: company_report
29.4.
2019

Konecranesin Q1-raportti oli hieman konsensusodotuksia parempi tilauskertymän osalta ja tuloksen suhteen linjassa. Vuoden 2019 ohjeistuksen uusiminen oli odotettua, mutta kysyntänäkymät etenkin Teollisuuslaitteiden osalta ovat synkentymässä. Olemme tehneet ennusteisiimme pieniä negatiivisia muutoksia. Osakkeen arvostus on kohtuullisen korkea eikä perusteltua nousuvaraa ole näkyvissä.

Tyyppi: company_report
23.4.
2019

Konecranes julkistaa Q1-raporttinsa perjantaina 26.4. klo 9:00. Edellytykset vahvalle raportille ovat hyvät ja olemme konsensusta optimistisempia tilauskertymän ja suhteellisen kannattavuuden osalta. Odotamme yhtiön toistavan vuoden 2019 ohjeistuksensa. Satamaratkaisujen runsaan tilausvirran myötä olemme myös tehneet 3-5 %:n positiivisia korjauksia vuosien 2019-2020 liikevaihto- ja tulosennusteisiimme. Nähdyn reippaan kurssinousun jälkeen osakkeen arvostus on kuitenkin muuttunut tiukaksi. 

Tyyppi: company_report
8.2.
2019

Konecranesin Q4-raportti oli pääosin odotusten mukainen ja myös 2019-ohjeistus oli linjassa ennusteisiin. Ennustettu vuosien 2019-2020 tulosparannus ei juuri edellytä markkinakasvua vaan on valtaosin yhtiön omissa käsissä MHPS-synergioiden kautta. Osakkeen arvostus on edelleen kohtuullinen.   

 

Tyyppi: company_report
26.10.
2018

Konecranesin Q3-raportti oli valtaosaltaan positiivista luettavaa ja etenkin kannattavuuskehitys yllätti myönteisesti. Vaikka yhtiö oli aiempaa varovaisempi markkinanäkymistä, näyttää yhtiön oma tuloskunto hyvältä jatkossakin MHPS-synergioiden antaessa merkittävän tuen kannattavuudelle jopa ennakoitua aiemmin. Ennustemuutoksemme ovat vähäisiä ja osakkeen arvostus edelleen houkutteleva vielä torstain kurssirallin jälkeenkin.

Tyyppi: company_report
26.7.
2018

Konecranesin Q2-raportti oli sekoitus hyviä uutisia ja pieniä pettymyksiä. Sekä tilauskertymä että liikevaihto jäivät jonkin verran odotuksista (suurimmaksi osaksi valuuttakurssierojen takia), mutta toisaalta kannattavuus oli odotuksia parempi ja yhtiö suhtautui aiempaakin luottavaisemmin omiin kysyntänäkymiinsä sekä tavoiteltujen synergioiden saavuttamiseen. Yhtiö toisti aiemman ohjeistuksensa, jonka uskomme olevan ongelmitta saavutettavissa, ainakin kannattavuuden osalta.

Tyyppi: company_report
27.4.
2018

Konecranesin Q1-raportti sisälsi joitakin pettymyksiä, kuten tilauskertymän jäämisen valuuttakorjattunakin odotuksista, mutta myös positiivisia asioita kuten johdon markkinakommentit sekä vahvan luottamuksen MHPS-synergioihin ja muihin paranevan kannattavuuden ajureihin. Yhtiö toisti vuoden 2018 ohjeistuksensa ja pienehköt negatiiviset ennustemuutoksemme heijastavat ennen kaikkea heikentyneen dollarin vaikutuksia.

Konecranes

Konecranes lyhyesti

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessi teollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille ja työstökoneille. Vuonna 2013 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 2 100 miljoonaa euroa. Konsernilla on 11 800 työntekijää ja 600 huoltopistettä 48 maassa. Konecranes Oyj:n osake on noteerattu NASDAQ OMX Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR1V).

Linkki Konecranesin sijoittajasivuille.