Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Lehto Group
4603 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 1.34 ALIN 1.33 VAIHTO (KPL) 69 194
MYYNTI 1.35 YLIN 1.35 VAIHTO (VAL) 0,093 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Tulevat tapahtumat

13
Elo
Osavuosikatsaukset

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Tyyppi: company_report
15.5.
2020

Yhtiön tulos oli hieman odotuksiamme heikompi, mutta taloudellisen tilanteen parantuminen nosti raportin annin mielestämme hieman positiivisen puolelle ja alensi yhtiön riskejä. Yhtiön näkymät viestivät kuitenkin epävarmuutta ja markkinoiden kysyntä näyttäisi heikkenevän lähitulevaisuudessa. Arvostus ei ole äärimmäisen kallis, mutta mielestämme tuloskehitys olisi saatava käännettyä selkeämmin parempaan suuntaan, jotta voisimme nojata yhtiön pidemmän aikavälin potentiaaliin ja suositella osakkeen ostoja nykyisiltä tasoilta.

Tyyppi: company_report
31.3.
2020

Koronavirus tulee vaikuttamaan myös Lehdon liiketoimintaan etenkin lyhyellä aikavälillä, minkä vuoksi laskimme ennusteitamme lähivuosille. Taloustilanteen heikentyminen tulee yhtiön tuloskäänteen näkökulmasta huonoon saumaan ja arviomme mukaan vaikeuttaa yhtiön kannattavuusparannusta sekä rajoittaa uusien hankkeiden käynnistymisiä. Talouden epävarmuus, kireä taloudellinen asema ja operatiiviset haasteet pitävät osakkeen riski/tuottosuhteen mielestämme tämän vuoksi heikkona.

Tyyppi: company_report
8.3.
2020

Lehto on kasvanut vuodesta 2013 alkaen yli 30 % vuosittain ja samalla ollut alansa kannattavimpia yrityksiä. Viime vuonna tulos kuitenkin ajautui rajusti tappioille ja ajoi yhtiön lähes kriisin partaalle. Nyt perustaa lähdetään korjaamaan keskittymällä yhtiön kilpailuetuihin ja ydinosaamiseen toimitila- ja asuntorakentamisessa. Operatiivisten haasteiden sekä asuntomarkkinoiden ja taloudellisen tilanteen aiheuttamien epävarmuustekijöiden vuoksi osakkeen nykyinen arvostustaso ei kuitenkaan mielestämme ole vielä riittävän houkutteleva ostoihin. 

Tyyppi: company_report
21.2.
2020

Lehdon ongelma-alueiden tappiot syvenivät vielä viimeisellä kvartaalilla ja myös asunto- ja toimitilarakentamisen palvelualueissa on selkeitä haasteita kannattavuuden kanssa. Yhtiön hinnoittelu kuluvalle vuodelle on mielestämme haastava, mutta korkeatkin arvostuskertoimet ovat hyväksyttyjä, jos näyttöjä käänteestä saataisiin.

Tyyppi: company_report
4.2.
2020

Lehto antoi eilen vuodelle 2019 jo neljännen tulosvaroituksensa. Kolmannen kvartaalin lupauksien vastaisesti Q4:n liiketulos painuu alustavien tietojen mukaan nollaan, kun aikaisemmin sen odotettiin olevan positiivinen. Yhtiön heikko suorittaminen jatkuu tappiollisten projektien oletetun päättymisenkin jälkeen, mikä kertoo mielestämme alla olevista ongelmista. Kuluvan vuoden näkymät nostivat liikevaihdon ennusteitamme, mutta luottomme kannattavuusparannukseen koki jälleen kolauksen. 

Tyyppi: company_report
8.1.
2020

Lehdon osakekurssi on noussut viime aikoina voimakkaasti, kun samanaikaisesti ennusteemme omaperusteisten asuntojen valmistumisista laskivat merkittävästi Q4:n heikon uutisvirran myötä. Näemme tämän perusteella markkinoiden odotuksissa olevan varaa pettymyksiin kuluvan vuoden näkymien suhteen, mikä yhdessä epävarman tulosparannuksen kanssa saa osakkeen arvostuksen näyttämään meidän mielestämme aikaisempaa haastavammalta tehden näin tuotto/riski-suhteesta selvästi negatiivisen.

Tyyppi: company_report
8.11.
2019

Lehdon Q3-tulos oli vielä aavistuksen matalia odotuksiamme heikompi, mutta isossa kuvassa enemmän merkitsi rahoitusriskien hälveneminen ja yhtiön lupaukset paremmasta huomisesta. Emme ole vielä täysin luottavaisia yhtiön ongelmien loppumiseen, sillä kannattavuus myös muun liiketoiminnan alla on laskelmiemme mukaan heikentynyt selvästi. Arvostus on heikon näkyvyyden ja korkeat riskit huomioon ottaen koholla eikä osakkeessa ole voimakkaan kurssinousun jälkeen mielestämme enää selkeämpää nousuvaraa.

Tyyppi: company_report
4.11.
2019

Lehto Group antoi perjantaina negatiivisen tulosvaroituksen, jossa sekä liikevaihdon että liikevoiton arviota laskettiin. Lehdon samaiset projektiongelmat ovat vakuutteluista huolimatta jatkuneet kolmannen neljänneksen aikana ja nyt myös asuntojen keskimääräiset katteet ovat tulleet alas. Tämän myötä yhtiön vuoden kolme ensimmäistä neljännestä on ajautunut tappiolle eikä viimeisen neljänneksen odotettu positiivinen tulos pelasta vuoden toistakaan puoliskoa plussan puolelle.

Tyyppi: company_report
16.8.
2019

Lehdon Q2-tulos oli vielä aavistuksen matalia odotuksiamme heikompi, mutta isossa kuvassa ei tapahtunut merkittäviä muutoksia. Loppuvuodelle odotetaan paljon parempaa, mutta luottamus parannuksen suhteen on vielä heikolla pohjalla. Tappiolliset projektit jatkuvat pitkälle syksyyn painaen kannattavuusodotuksia ja epävarma markkinatilanne hidastaa projektien käynnistymistä. Lyhyellä aikavälillä riskit painavat osakkeessa potentiaalia enemmän arvostuksen säilyessä nykyiseen ja odottamaamme tuloskuntoon nähden vielä haastavana. 

Tyyppi: company_report
7.8.
2019

Lehto joutui eilen antamaan jo toisen tulosvaroituksen tänä vuonna. Tappiolliset projektit painuvat entistä enemmän tappiolle ja epävarma markkinatilanne hidastaa projektien käynnistymistä laskien liikevaihto-odotuksia. Liikevoitto painuu tänä vuonna tappiolle ja kestävään tulostasoon lähivuosille liittyvä epävarmuus rajaa osakkeen nousuvaraa. Arvostus säilyy nykyiseen ja odottamaamme tuloskuntoon nähden haastavana ja lisäksi mahdolliset epäedulliset rahoitusjärjestelyt (hybridi, osakeanti) laskevat osakkeen houkuttelevuutta lyhyellä aikavälillä. 

Lehto Group

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas

Lehto

Lehto Group on suomalainen rakennus- ja kiinteistöalan konserni, joka keskittyy talousohjattuun rakentamiseen. Talousohjatussa rakentamisessa tavoitteena on vahvalla suunnittelun ohjauksella ja moduuleihin perustuvilla innovaatioilla tehostaa rakentamisen yleisiä käytäntöjä, tuottaa asiakkaalle merkittäviä aika- ja kustannushyötyjä sekä varmistaa rakentamisen korkea laatu. Yhtiön missio on olla innovatiivinen rakennusalan uudistaja.

Lehto Groupin itse kehittämien ja valmistamien modulaaristen rakennusalan innovaatioiden hyödyntäminen mahdollistaa työmaalla perinteisesti toteutettavien työvaiheiden siirron osin automatisoituun tuotantolaitokseen, mikä vähentää rakennustyömaan monimutkaisuutta sekä parantaa rakentamisen tehokkuutta ja laatua. Tehokkaita toimintamallejaan hyödyntämällä Lehto Group voi tarjota asiakkailleen nopean ja vaivattoman prosessin avaimet käteen -periaatteella suunnittelusta toteutukseen – asiakaslupauksen mukaisesti yhdellä sopimuksella, kiinteään hintaan ja sovitussa aikataulussa.

Yhtiö toimii kolmella palvelualueella: toimitilat, asunnot ja hyvinvointitilat. Yhtiö tarjoaa rakentamisen palveluita valtakunnallisesti keskittyen kasvukeskuksiin, jotka muodostavat merkittävän osan rakentamisen volyymista. Lehto Groupin pääkonttori sijaitsee Kempeleessä. Yhtiöllä on seitsemän omaa tuotantolaitosta: Hartolassa, Iissä, Luohualla, Humppilassa sekä kolme yksikköä Oulaisissa.

Lehto Groupin vuoden 2018 liikevaihto oli 721,5 M€ ja liikevoitto 37,2 M€ eli 5,2 % liikevaihdosta. Konsernin palveluksessa oli tilikauden 2018 päättyessä 1 552 henkilöä.