Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Lehto Group

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Olli Koponen

Olli Koponen

Analyytikko

Lisätiedot

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisimmät videot

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyysi
27.10.
2022

Q3-tulos oli luvuiltaan ennusteitamme heikompi. Ohjeistus vaatii loppuvuodelle selkeästi positiivista tulosta, mutta olemme laskeneet ennusteitamme jo sen alle odottaen tulosvaroitusta. Tänä vuonna tehdyt rahoitusjärjestelyt antavat Lehdolle työrauhaa yhdessä loppuvuonna asuntojen valmistumisten kautta parantuvan kassavirran kanssa, mutta yhtiöllä on vielä haasteita projektien kustannusten kanssa. Lähivuosien tulosparannukseen omia riskejä tuo markkinatilanteen epävarmuus, kustannusinflaatio ja asuntomarkkinoiden kantokyky.

Analyysi
5.8.
2022

Q2-tulos oli luvuiltaan ennusteitamme heikompi jättäen loppuvuodelle selkeitä paineita tulosparannukselle. Osin kertaluonteisten tappiokirjausten jälkeen polun pitäisi tosin olla nyt helpompi. Liiketoiminnan tervehdyttämistoimia jatketaan nyt rahoituspaketin tuoman työrauhan kanssa, mutta Lehdolla on vielä haasteita projektien kustannusten kanssa ja tappiot jatkuvat vuonna 2022. Lähivuosien tulosparannukseen omia riskejä tuo markkinatilanteen epävarmuus ja asuntomarkkinoiden kantokyky.

Analyysi
10.6.
2022

Lehdolla on ollut isoja haasteita projektien kustannusten kanssa ja tappiot jatkuvat myös vuonna 2022. Tappioiden myötä taloudellinen tilanne on myös heikentynyt selvästi ja yhtiö tekeekin useita järjestelyjä tilanteensa turvaamiseksi. Tämän vuoksi uudessa strategiassa keskitytään lähivuosina liiketoiminnan tervehdyttämiseen ja kasvu jää alhaiseksi. Arvostus on lähivuosille haastavalla tasolla ja riskit korkealla, minkä vuoksi emme näe osakkeen omistamista nyt houkuttelevana.

Analyysi
29.4.
2022

Q1-tulos oli isoilta osin pettymys ja yhtiön tulee hakea tukea eri tervehdyttämistoimista jatkaakseen liiketoiminnan kehitystä. Lehdolla on ollut isoja haasteita projektien kustannusten kanssa ja tappiot jatkuvat myös vuonna 2022. Tappioiden myötä taloudellinen tilanne on myös heikentynyt selvästi ja yhtiö tekikin useita järjestelyjä tilanteensa turvaamiseksi. Arvostus on lähivuosille haastavalla tasolla ja riskit korkealla, minkä vuoksi emme näe osakkeen omistamista nyt houkuttelevana.

Analyysi
18.2.
2022

Lehdolla on isoja haasteita projektien kustannusten kanssa ja tappiot jatkuvat ohjeistuksen mukaan myös vuonna 2022. Tappioiden myötä taloudellinen tilanne on myös heikentynyt selvästi ja laskelmiemme mukaan lisärahoitusta tarvitaan H1:n aikana. Arvostus on lähivuosille korkea ja riskit merkittäviä, minkä vuoksi näemme osakkeessa selkeää laskuvaraa.

Analyysi
31.1.
2022

Vuoden 2021 ennakkotiedot kertovat tuloksen jäävän merkittävästi tappiolle ja selvästi alle aikaisempien odotuksiemme. Osa tappioista selittynee markkinakehityksellä (kustannuspaineet, materiaalien saatavuus), mutta selvästi yhtiön projektinhallinnassakin on rakenteellisia ongelmia. Ongelmat eivät näytä korjaantuvan nopeasti, minkä vuoksi laskimme myös lähivuosien ennusteitamme. Matalalla tasolla oleva tilauskanta, projektiongelmat, kustannuspaineet ja tappioiden myötä kiristyvä taloudellinen tilanne pitävät riskitason erittäin korkeana eikä arvostus juuri tarjoa tukea lähivuosille.

Analyysi
5.11.
2021

Yhtiön Q3-tulos laski rajusti tappiolle vastoin odotuksia. Vuosi 2021 tulee olemaan vielä yhtiölle heikko alhaisen liikevaihdon tason ja heikkokatteisten projektien vuoksi. Matalalla tasolla oleva tilauskanta ja alhaiset asuntoaloitukset eivät myöskään paranna lähivuosien kasvumahdollisuuksia lisäten tulosparannukseen liittyviä epävarmuustekijöitä. Riskejä pitävät yllä edelleen mahdolliset projektiongelmat, alan kustannuspaineiden nousu ja markkinan mahdollinen hidastuminen. Yhtiön arvostus ei laskeneilla ennusteilla ja kasvaneilla riskeillä ole mielestämme houkuttelevalla tasolla.

Analyysi
19.10.
2021

Vuodesta 2021 uhkaa ohjeistuksen mukaan tulla edellisvuosien tapaan tappiollinen eikä loppua yhtiön ongelmille näy. Erityisesti yhtiön jatkuvat projektiongelmat lisäävät yhtiön tulostasoon liittyvää riskiä myös lähitulevaisuudessa. Meidän mielestämme nykyinen arvostuksen nousuvara ei enää kata kohonnutta riskiä.

Analyysi
11.10.
2021

Laskimme ennusteitamme lähivuosille yhtiön vähäisten asuntoaloitusten vuoksi. Arviomme mukaan ensi vuoden tulostasoon liittyy epävarmuuksia niin ylärivin kuin alarivinkin perusteella. Alarivillä paineita lisää alan kustannuspaineet ja vielä heikkokatteiset projektit. Arvostus on kuitenkin laskenut jo hyvin maltilliseksi ja omaa merkittävää nousuvaraa tuloskäänteen edetessä edes kohtuullisesti oikeaan suuntaan. 

Analyysi
13.8.
2021

Yhtiön Q2-tulos osoitti parantumista, mutta jäi vielä selvästi ennusteistamme. Vuosi 2021 tulee olemaan vielä yhtiölle heikko alhaisen liikevaihdon tason ja heikkokatteisten projektien vuoksi. Matalalla tasolla oleva tilauskanta ja alhaiset asuntoaloitukset eivät myöskään paranna lähivuosien kasvumahdollisuuksia lisäten tulosparannukseen liittyviä epävarmuustekijöitä. Riskejä pitää yllä edelleen mahdolliset projektiongelmat, alan kustannuspaineiden nousu ja markkinan mahdollinen hidastuminen.

Lehto Group

ipo 

Inderes kategoriat

Inderes Yhtiöasiakas