Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään
Lehto Group
4308 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 1.35 ALIN 1.33 VAIHTO (KPL) 209 467
MYYNTI 1.36 YLIN 1.41 VAIHTO (VAL) 0,288 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Tulevat tapahtumat

14
Tou
Osavuosikatsaukset

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Tyyppi: company_report
8.3.
2020

Lehto on kasvanut vuodesta 2013 alkaen yli 30 % vuosittain ja samalla ollut alansa kannattavimpia yrityksiä. Viime vuonna tulos kuitenkin ajautui rajusti tappioille ja ajoi yhtiön lähes kriisin partaalle. Nyt perustaa lähdetään korjaamaan keskittymällä yhtiön kilpailuetuihin ja ydinosaamiseen toimitila- ja asuntorakentamisessa. Operatiivisten haasteiden sekä asuntomarkkinoiden ja taloudellisen tilanteen aiheuttamien epävarmuustekijöiden vuoksi osakkeen nykyinen arvostustaso ei kuitenkaan mielestämme ole vielä riittävän houkutteleva ostoihin. 

Tyyppi: company_report
21.2.
2020

Lehdon ongelma-alueiden tappiot syvenivät vielä viimeisellä kvartaalilla ja myös asunto- ja toimitilarakentamisen palvelualueissa on selkeitä haasteita kannattavuuden kanssa. Yhtiön hinnoittelu kuluvalle vuodelle on mielestämme haastava, mutta korkeatkin arvostuskertoimet ovat hyväksyttyjä, jos näyttöjä käänteestä saataisiin.

Tyyppi: company_report
4.2.
2020

Lehto antoi eilen vuodelle 2019 jo neljännen tulosvaroituksensa. Kolmannen kvartaalin lupauksien vastaisesti Q4:n liiketulos painuu alustavien tietojen mukaan nollaan, kun aikaisemmin sen odotettiin olevan positiivinen. Yhtiön heikko suorittaminen jatkuu tappiollisten projektien oletetun päättymisenkin jälkeen, mikä kertoo mielestämme alla olevista ongelmista. Kuluvan vuoden näkymät nostivat liikevaihdon ennusteitamme, mutta luottomme kannattavuusparannukseen koki jälleen kolauksen. 

Tyyppi: company_report
8.1.
2020

Lehdon osakekurssi on noussut viime aikoina voimakkaasti, kun samanaikaisesti ennusteemme omaperusteisten asuntojen valmistumisista laskivat merkittävästi Q4:n heikon uutisvirran myötä. Näemme tämän perusteella markkinoiden odotuksissa olevan varaa pettymyksiin kuluvan vuoden näkymien suhteen, mikä yhdessä epävarman tulosparannuksen kanssa saa osakkeen arvostuksen näyttämään meidän mielestämme aikaisempaa haastavammalta tehden näin tuotto/riski-suhteesta selvästi negatiivisen.

Tyyppi: company_report
8.11.
2019

Lehdon Q3-tulos oli vielä aavistuksen matalia odotuksiamme heikompi, mutta isossa kuvassa enemmän merkitsi rahoitusriskien hälveneminen ja yhtiön lupaukset paremmasta huomisesta. Emme ole vielä täysin luottavaisia yhtiön ongelmien loppumiseen, sillä kannattavuus myös muun liiketoiminnan alla on laskelmiemme mukaan heikentynyt selvästi. Arvostus on heikon näkyvyyden ja korkeat riskit huomioon ottaen koholla eikä osakkeessa ole voimakkaan kurssinousun jälkeen mielestämme enää selkeämpää nousuvaraa.

Tyyppi: company_report
4.11.
2019

Lehto Group antoi perjantaina negatiivisen tulosvaroituksen, jossa sekä liikevaihdon että liikevoiton arviota laskettiin. Lehdon samaiset projektiongelmat ovat vakuutteluista huolimatta jatkuneet kolmannen neljänneksen aikana ja nyt myös asuntojen keskimääräiset katteet ovat tulleet alas. Tämän myötä yhtiön vuoden kolme ensimmäistä neljännestä on ajautunut tappiolle eikä viimeisen neljänneksen odotettu positiivinen tulos pelasta vuoden toistakaan puoliskoa plussan puolelle.

Tyyppi: company_report
16.8.
2019

Lehdon Q2-tulos oli vielä aavistuksen matalia odotuksiamme heikompi, mutta isossa kuvassa ei tapahtunut merkittäviä muutoksia. Loppuvuodelle odotetaan paljon parempaa, mutta luottamus parannuksen suhteen on vielä heikolla pohjalla. Tappiolliset projektit jatkuvat pitkälle syksyyn painaen kannattavuusodotuksia ja epävarma markkinatilanne hidastaa projektien käynnistymistä. Lyhyellä aikavälillä riskit painavat osakkeessa potentiaalia enemmän arvostuksen säilyessä nykyiseen ja odottamaamme tuloskuntoon nähden vielä haastavana. 

Tyyppi: company_report
7.8.
2019

Lehto joutui eilen antamaan jo toisen tulosvaroituksen tänä vuonna. Tappiolliset projektit painuvat entistä enemmän tappiolle ja epävarma markkinatilanne hidastaa projektien käynnistymistä laskien liikevaihto-odotuksia. Liikevoitto painuu tänä vuonna tappiolle ja kestävään tulostasoon lähivuosille liittyvä epävarmuus rajaa osakkeen nousuvaraa. Arvostus säilyy nykyiseen ja odottamaamme tuloskuntoon nähden haastavana ja lisäksi mahdolliset epäedulliset rahoitusjärjestelyt (hybridi, osakeanti) laskevat osakkeen houkuttelevuutta lyhyellä aikavälillä. 

Tyyppi: company_report
29.5.
2019

Rakennusmarkkinoiden ennusteiden ja ilmapiirin heikentyminen yhdessä sektorin arvostustason laskun myötä laskee myös Lehdolle hyväksyttävää arvostustasoa. Lyhyellä aikavälillä osakkeeseen liittyvä epävarmuus nousee pidemmän aikavälin potentiaalin ohitse. Käypä arvo yhtiölle on nykyistä tasoa korkeammalla, mutta rakennusmarkkinan heikkous yhdistettynä yhtiön tulostason heikkouteen voi ajaa yhtiön vielä nähtyä pahempaan taloudelliseen tilanteeseen.

Tyyppi: company_report
10.5.
2019

Lehdon Q1-tulos oli surkea ja kuluvan vuoden ohjeistuksen lasku heikensi odotuksiamme selvästi. Heikko operatiivinen suorittaminen, lukuisat tappiolliset ongelmaprojektit, kysynnän lasku ja aikaisemmin hyvällä tasolle olleiden palvelualueiden orastava heikkous nostaa epävarmuustekijät uudelle tasolle. Luottamus yhtiöön on sulanut täysin eikä osakkeesta löydy selkeitä nousuajureita ennen kuin näkymät paranevat. Tuloskasvun puuttumisen ja epävarmuuden kasvun myötä arvostus nousee laskeneesta osakekurssista huolimatta hyvin haastavaksi.

Lehto Group

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas

Lehto

Lehto Group on suomalainen rakennusalan konserni, joka keskittyy toiminnassaan kehittämäänsä talousohjatun rakentamisen toimintamallin hyödyntämiseen. Talousohjatussa rakentamisessa toteutus ja suunnittelu on integroitu kustannushyötyjen saavuttamiseksi. Lehdon kehittämät rakennusalan innovaatiot perustuvat modulaariseen toteutustapaan, jolla saavutetaan kustannushyötyjen lisäksi rakentamisen parempaa laatua. Modulaarisella toimintamallilla Lehto voi tarjota asiakkailleen nopean ja vaivattoman prosessin avaimet käteen -periaatteella suunnittelusta toteutukseen. Lehdon ammattilaisilla on vuosikymmenten kokemus toimitilojen, asuntojen, hyvinvointitilojen ja muiden julkisten rakennusten rakentamisesta sekä korjausrakentamisesta.