Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Qt
5265 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 23.60 ALIN 23.30 VAIHTO (KPL) 28 501
MYYNTI 23.80 YLIN 24.10 VAIHTO (VAL) 0,673 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Mikael Rautanen
+358 50 346 0321

Tulevat tapahtumat

7
Elo
Osavuosikatsaukset

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Tyyppi: company_report
24.4.
2020

Yhtiön Q1-luvut ylittivät kirkkaasti odotuksemme ja aiempi arviomme koronan vaikutuksista Qt:n kasvuun näyttää tuoreimman tiedon valossa osoittautuneen liian varovaiseksi. Siten nostimme ennusteitamme ja saimme jälleen lisää luottamusta yhtiön lähivuosien kasvunäkymään. Qt:n vahvoista näytöistä sekä suotuisista pitkän aikavälin markkinatrendeistä johtuen pystymme edelleen nojaamaan näkemyksessämme pitkän aikavälin potentiaaliin. 

Tyyppi: company_report
2.4.
2020

Globaalin talouden epävarmuudesta johtuen työnnämme lyhyen aikavälin kasvuodotuksia eteenpäin loivemmalle kurville, mutta arviomme mukaan Qt pysyy kasvu-uralla myös läpi epävarmuuden ja vuoteen 2025 ulottuva strategia raiteillaan. Yhtiön vahvoista näytöistä sekä suotuisista pitkän aikavälin markkinatrendeistä johtuen pystymme nojaamaan näkemyksessämme pitkän aikavälin potentiaaliin.

Tyyppi: company_report
13.3.
2020

Ostimme tänään mallisalkkuumme ohjelmistokehitystyökaluja kehittävän Qt Groupin osakkeita noin 4 %:n painolla. Paniikin ollessa päällä markkinoilla pyrimme kartoittamaan salkkuun vahvoja ja laadukkaita yhtiöitä, joiden pitkän aikavälin fundamentit kestävät läpi kriisin. Qt Group on yksi pitkään tähyämistämme osakkeista ja nyt vakuuttavasti etenevä juna palasi asemalle noukkimaan mallisalkkumme mukaan kyytiin.  

Tyyppi: company_report
17.2.
2020

Siirrämme katseemme yhtiön seuraavalle strategiakaudelle, jonka aikana Qt siirtyy voimakkaan kannattavan kasvun vaiheeseen. Yhtiön kasvustrategia on isossa kuvassa vielä alkuvaiheessa, markkinanäkymät erinomaiset, strategian toimeenpano vakuuttavaa ja riskit hallittuja. Siten pystymme nojaamaan osakkeen arvostuksessa poikkeuksellisen vahvasti pitkän aikavälin ennusteisiin, joiden valossa osakkeen tuotto-odotus on edelleen hyvä.

Tyyppi: company_report
2.2.
2020

Arviomme mukaan nyt on hyvä hetki ottaa hengähdystauko ja jäädä odottamaan yhtiöltä tarkempaa ohjausta lähivuosien näkymille, sillä nykyisen strategiakauden onnistuminen alkaa olla jo hinnoiteltuna osakkeeseen.

Tyyppi: company_report
4.11.
2019

Yhtiön tarinasta on edelleen vaikea löytää heikkouksia ja kasvustrategian edetessä tukevasti oikeilla urillaan ei voittojen kotiuttaminen vielä houkuttele. Voimakkaan kasvun myötä aika korjaa jatkuvasti osakkeen korkeaa lyhyen tähtäimen arvostuskuvaa ja isossa kuvassa yhtiön skaalautuva kasvuvaihe on vielä alkumetreillä. Lähivuosien kasvu- ja tulospotentiaalin valossa osakkeen tuotto-odotus on arviomme mukaan edelleen riskeihin nähden tyydyttävä.

Tyyppi: company_report
12.8.
2019

Yhtiön Q2-raportti oli hieman odotuksiamme parempi ja osoitti strategian etenevän edelleen oikeilla urilla. Yhtiön strategiavaihe on etenemässä skaalautuvaan kasvuun, merkittävät asiakkaat lisäävät panostuksiaan Qt-teknologiaan ja markkinatrendit voimistuvat edelleen, mikä puoltaa osakkeessa positiivisella puolella pysymistä. 

Tyyppi: company_report
26.4.
2019

Qt Groupin Q1-kasvu ja tulos olivat odotuksiamme parempia, strategia näyttää edelleen etenevän vahvasti kohti yhtiön tavoitteita, markkinan positiiviset ajurit voimistuvat jatkuvasti ja Qt:n liiketoiminnan riskit ovat hyvin hallittuja.

Tyyppi: company_report
18.2.
2019

Qt:n kasvuvauhti hidastui odotustemme mukaisesti Q4:llä erittäin vahvan alkuvuoden jälkeen, mutta yhtiö päätti vuoden vahvaan 28 %:n valuuttaoikaistuun kasvuun. Arviomme mukaan Qt:n varovainen vuoden 2019 ohjeistus heijastelee enemmänkin yhtiön odotusten hallintaa kuin muutoksia alla olevissa vahvoissa kysyntäajureissa. Pidämme edelleen yhtiön pitkän aikavälin kasvutarinaa houkuttelevana, kun Qt:ta tukevat markkinatrendit ovat voimistumassa ja yhtiön investoinnit tuottavat todistetusti tulosta. Näemme osakkeessa edelleen nousuvaraa yhtiön edetessä kohti vuoden 2021 tavoitteita. 

Tyyppi: company_report
9.1.
2019

Qt:n teknologia on hyvin asemoitunut kasvuun useiden eri teollisuudenalojen ollessa teknologisen murroksen kynnyksellä. Arviomme mukaan nyt on edelleen hyvä hetki hypätä yhtiön kasvutarinan kyytiin, kun yhtiötä tukevat markkinatrendit ovat voimistumassa, yhtiön investoinnit tuottavat todistetusti tulosta ja samaan aikaan osakemarkkinat eivät ole vielä täysin huomanneet yhtiötä kasvuinvestointien aiheuttaman tappiollisuuden takia.

Qt

Qt

Qt Group (Nasdaq Helsinki: QTCOM) on globaali, yli 70 teollisuuden alalla vaikuttava ohjelmistoyritys, jonka oma johtava teknologia vaikuttaa miljoonien laitteiden ja sovellusten taustalla. Kansainväliset yhtiöt ja ohjelmoijat ympäri maailman luottavat Qt:n teknologiaan, jonka avulla yhtiö auttaa asiakkaitaan luomaan poikkeuksellisia asiakaskokemuksia ja edistämään asiakkaidensa digitaalisia muutosaloitteita. Yhtiön liikevaihto vuonna 2019 oli 58,4 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa työskentelee noin 330 henkeä. Lue lisää osoitteessa https://www.qt.io/fi/