Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
SSAB B
3684 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
Yhtiö ei ole seurannassa. Katso kaikki yhtiöt tästä.
OSTO 23.76 ALIN 23.18 VAIHTO (KPL) 6 116 671
MYYNTI 23.80 YLIN 23.85 VAIHTO (VAL) 144,205 Milj. SEK

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Petri Gostowski
+358 40 821 5982

Tulevat tapahtumat

21
Hei
Osavuosikatsaukset

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Tyyppi: company_report
29.1.
2020

SSAB:n eilen raportoimat Q4-luvut jäivät odotuksistamme, kun heikko kysyntä painoi yhtiön terästoimituksia odotuksiamme voimakkaammin. Yhtiön lyhyen tähtäimen ohjeistus ja markkinakommentit olivat kokonaisuudessaan odotuksiamme pehmeämmät ja tarkistimme SSAB:n ennusteitamme alaspäin. Osakkeen arvostus on koholla suhteessa odottamaamme vaisuun vuoden 2020 tuloskehitykseen, mutta laskee kohtuulliseksi vuonna 2021 tulostason elpyessä.

Tyyppi: company_report
5.12.
2019

SSAB järjesti eilen pääomamarkkinapäivän (CMD), jonka yhteydessä yhtiö nosti strategisia keskipitkän aikavälin  tavoitteitaan, kun taas taloudelliset tavoitteet yhtiö piti ennallaan. Kokonaisuudessaan muutokset tavoitteisiin olivat melko lailla odotuksien mukaisia, vaikkakin tavoitetasot asettavat riman suhteellisen korkealle. Lisäksi yhtiö valotti CMD:llä tarkemmin tavoitteitaan liittyen päästöttömän teräksen tuotantoon, joka on mielenkiintoinen mahdollinen pitkän aikavälin ajuri.

Tyyppi: company_report
24.10.
2019

SSAB:n eilen raportoimat Q3-luvut olivat odotuksia heikommat, kun kustannuspaine heikensi yhtiön kannattavuutta arvioitua enemmän. Yhtiön lyhyen tähtäimen ohjeistus ja markkinakommentit olivat kokonaisuudessaan odotuksiamme vaisummat ja tarkistimme SSAB:n ennusteitamme alaspäin. Osakkeen vuosien 2019 ja 2020 arvostuskertoimet ovat mielestämme kokonaisuutena neutraalit emmekä näe niissä nousuvaraa.

Tyyppi: company_report
1.10.
2019

Tarkistimme SSAB:n ennusteitamme alaspäin, sillä raaka-ainepuolelta tulevaa marginaalipainetta ylläpitää yhä korkealla tasolla pysytellyt rautamalmin hinta, minkä pitkittyminen heijastuu jo jossain määrin myös ensi vuoteen. Teräksen markkinahintojen lasku on rauhoittunut ja hinnat ovat pysytelleet suhteellisen vakaana, mutta kysynnän kehitykseen liittyy yhä korkeaa epävarmuutta talouskasvunäkymää heijastellen.

Tyyppi: company_report
21.7.
2019

SSAB:n Q2-luvut olivat operatiivisen tuloksen osalta odotuksiamme heikommat. Yhtiön lyhyen tähtäimen ohjeistus ja markkinakommentit olivat kokonaisuudessaan hieman odotuksiamme vaisummat ja tarkistimme ennusteitamme alaspäin. Osakkeen lyhyen tähtäimen arvostuskertoimet ovat mielestämme maltilliset ja näemme niissä pientä nousuvaraa. Tukea arvostukselle antaa matala tasepohjainen arvostus, mikä antaa suojaa makrotason korkeaa epävarmuutta vasten.

Tyyppi: company_report
11.7.
2019

Tarkistimme SSAB:n ennusteitamme alaspäin, sillä arviomme mukaan rautamalmin hinnan voimakas ja edelleen jatkunut nousu heikentää SSAB:n kannattavuutta loppuvuonna. Toistaiseksi pääosa kysyntähuolista näyttää rajoittuneen yhteen asiakassegmenttiin, mutta epävarmuus talousnäkymien ympärillä heijastuu korkeana epävarmuutena.

Tyyppi: company_report
26.4.
2019

SSAB:n eilen julkaisemat Q1-luvut olivat operatiivisen tuloksen osalta odotuksia vahvemmat. Yhtiön lyhyen tähtäimen ohjeistus ja markkinakommentit olivat kokonaisuudessaan suhteellisen neutraalit odotuksiimme nähden ja siten ennusteiden muutokset jäivät pieniksi. Osakkeen lyhyen tähtäimen tulospohjaiset arvostuskertoimet ovat mielestämme varsin maltilliset ja näemme niissä pientä nousuvaraa. Tukea arvostukselle antaa matala tasepohjainen arvostus, mikä antaa suojaa makrotason korkeaa epävarmuutta vasten.

Tyyppi: company_report
26.2.
2019

Näkemyksemme mukaan yhtiöllä on edellytykset ylläpitää hyvää tulostasoa lähivuosina, vaikka syklin suotuisin vaihe onkin arviomme mukaan ohitettu. Mielestämme yhtiön arvostuskertoimissa on nousuvaraa nykytasolta, mikä yhdessä osinkotuoton kanssa nostaa tuotto-odotuksen riittävälle tasolle.

SSAB B

SSAB

SSAB on johtava ja maailmanlaajuisesti toimiva teräsyhtiö. Yhtiön liiketoiminta voidaan jakaa viiteen segmenttiin, jotka ovat SSAB Special Steels, SSAB Europe, SSAB Americas, Tibnor ja Ruukki Construction. SSAB Special Steels -divisioonalla on hyvin monipuolinen ja laaja palvelutarjonta, ja siihen kuuluu mm. varastot, tekninen asiakastuki sekä suunnittelu- ja esikäsittelyyn liittyvät palvelut. Tibnor on esikäsittelypalveluiden tarjoaja, sekä merkittävä jakelija. SSAB Americas sen sijaan on Pohjois-Amerikan suurin teräslevyjen tuottaja ja toimittaja. Yhtiö tunnetaan sen kustannustehokkuudesta ja korkeasta laadusta. SSAB Americas valmistaa useita erilaisia terästuotteita, mukaan lukien kuumavalssattuja lujia teräksiä (AHSS), joita käytetään monilla teollisuuden aloilla. SSAB Americas myy tuotteita sekä suoraan loppukäyttäjille että teräspalvelukeskuksille.