Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

UPM

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Antti Viljakainen

Antti Viljakainen

Pääanalyytikko

Lisätiedot

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes analyysi
23.7.
2021

UPM:n eilen julkistama Q2-raportti oli odotuksiamme parempi tuloksellisesti ja myös näkymät olivat lyhyellä tähtäimellä duurivoittoiset. Lyhyellä tähtäimellä osake ei ole tulospohjaisesti halpa, mutta hyvä 4 %:n osinkotuotto ja suurinvestointien tuoma pitkän ajan merkittävä tuloskasvuvara pitävät mielestämme osakkeen tuotto-odotuksen niukasti riittävänä.

Inderes analyysi
27.4.
2021

UPM:n eilen julkistamassa Q1-tuloksessa ei ollut merkittävää yllätysmomenttia yhtiön huhtikuun positiivisen tulosvaroituksen jälkeen. Lyhyellä tähtäimellä osake on tulospohjaisesti hintava, mutta hyvä 4 %:n osinkotuotto ja suurinvestointien tuoma pitkän ajan merkittävä tuloskasvuvara pitävät mielestämme osakkeen tuotto-odotuksen niukasti riittävänä myös 12 kk:n tähtäimellä.

Inderes analyysi
16.4.
2021

Syklinen käänne, isojen investointien myötä horisontissa häämöttävä tuloskasvupotentiaali sekä hyvä 4 %:n osinkotuotto tarjoavat yhä houkuttelevan tuotto-odotuksen etenkin keskipitkällä tähtäimellä. 

Inderes analyysi
29.1.
2021

UPM:n Q4-tulos oli odotuksia parempi, mutta kuluvan vuoden tuloskasvu on loppuvuoden varassa. Lyhyellä tähtäimellä osake on tulospohjaisesti varsin hintava, mutta hyvä 4 %:n osinkotuotto ja suurinvestointien tuoma pitkän ajan merkittävä tuloskasvuvara pitävät mielestämme osakkeen tuotto-odotuksen niukasti riittävänä myös 12 kk:n tähtäimellä.

Inderes analyysi
28.10.
2020

UPM:n Q3-tulos oli odotuksia parempi, mutta näkymät ovat yhä sumeat. Lyhyellä tähtäimellä osake ei ole tulospohjaisesti halpa, mutta hyvä 5 %:n osinkotuotto, omaisuuden kohtuullinen hinta (2020e: P/B 1,3x) ja suurinvestointien tuoma pitkän ajan merkittävä tuloskasvuvara pitävät mielestämme osakkeen tuotto-odotuksen riittävänä myös 12 kk:n tähtäimellä.

Inderes analyysi
10.9.
2020

UPM järjesti eilen virtuaalisen pääomamarkkinapäivän (CMD), jossa yhtiö esitteli strategiansa ja liiketoimintansa.  UPM:n 2020-luvun puolivälissä tuottamaan alkavat suurinvestoinnit tarjoavat merkittävää tuloskasvuvaraa, mikä yhdessä 5 %:n osinkotuoton kanssa tarjoaa hyvän kaksinumeroisen tuotto-odotuksen keskipitkälle tähtäimelle. Lyhyen ajan korkean arvostuksen, kaukana olevan hillotolpan ja UPM:n syklisen luonteen takia nykyistäkin parempia ostopaikkoja voi vielä ilmaantua lähivuosina. Siten suosittelemme sijoittajille ajallista hajautusta ostoissa.

Inderes analyysi
24.7.
2020

UPM:n Q2-tulos oli markkinaodotuksia parempi, mutta lähitulevaisuudessa yhtiön polku näyttää kiviseltä. Lyhyellä tähtäimellä osake ei ole tulospohjaisesti halpa, mutta hyvä 5 %:n osinkotuotto, omaisuuden kohtuullinen hinta (2020e: P/B 1,3x) ja suurinvestointien tuoma pitkän ajan tuloskasvuvara pitävät mielestämme osakkeen tuotto-odotuksen riittävänä myös 12 kk:n tähtäimellä.

Inderes analyysi
24.4.
2020

UPM:n Q1-tulos oli markkinaodotuksia parempi, mutta näkymät loppuvuoteen ovat epävarmat koronapandemian takia. Lyhyellä tähtäimellä osake ei ole tulospohjaisesti halpa, mutta hyvä 5 %:n osinkotuotto, omaisuuden kohtuullinen hinta ja suurinvestointien tuoma pitkän ajan tuloskasvu pitävät mielestämme osakkeen tuotto-odotuksen riittävänä.

Inderes analyysi
17.3.
2020

Laskemme UPM:n tavoitehintamme 24,00 euroon (aik. 28,00 euroa) negatiivisia ennustemuutoksia heijastellen, mutta nostamme yhtiön suosituksemme lisää-tasolle (aik. vähennä) viime viikkojen kurssilaskun jäljiltä. Talouden jo todennäköinen äkkijarrutus iskee voimalla myös UPM:n tulokseen eikä osake ole lyhyellä tähtäimellä vielä huomattavan halpa. Pidemmällä perspektiivillä UPM:n omaisuuteen ja lupaaviin kasvuinvestointiprojekteihin alkaa mielestämme kuitenkin päästä jo kohtuullisella hinnalla kiinni.

Inderes analyysi
31.1.
2020

UPM:n Q4-tulos oli selvästi markkinaodotuksia parempi Communications Papersin huippusuorituksen ansiosta, mutta näkymät varsinkin alkuvuoteen ovat vaisut. Teimme raportin jälkeen UPM:n ennusteisiimme lyhyellä tähtäimellä negatiivisia muutoksia, mutta pitkän tähtäimen ennusteemme nousivat Saksan biokemikaali-investoinnin varmistumisen takia. Lyhyellä tähtäimellä korkea arvostus, negatiivinen tuloksen suunta ja vakaaksi jämähtänyt osinko houkuttelevat kyttäämään edelleen parempia ostopaikkoja osakkeen suhteen.

UPM