Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään
UPM
8292 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 23.01 ALIN 22.82 VAIHTO (KPL) 1 186 891
MYYNTI 23.04 YLIN 23.52 VAIHTO (VAL) 27,476 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Antti Viljakainen
+358 44 591 2216

Tulevat tapahtumat

23
Huh
Osavuosikatsaukset

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Tyyppi: company_report
17.3.
2020

Laskemme UPM:n tavoitehintamme 24,00 euroon (aik. 28,00 euroa) negatiivisia ennustemuutoksia heijastellen, mutta nostamme yhtiön suosituksemme lisää-tasolle (aik. vähennä) viime viikkojen kurssilaskun jäljiltä. Talouden jo todennäköinen äkkijarrutus iskee voimalla myös UPM:n tulokseen eikä osake ole lyhyellä tähtäimellä vielä huomattavan halpa. Pidemmällä perspektiivillä UPM:n omaisuuteen ja lupaaviin kasvuinvestointiprojekteihin alkaa mielestämme kuitenkin päästä jo kohtuullisella hinnalla kiinni.

Tyyppi: company_report
31.1.
2020

UPM:n Q4-tulos oli selvästi markkinaodotuksia parempi Communications Papersin huippusuorituksen ansiosta, mutta näkymät varsinkin alkuvuoteen ovat vaisut. Teimme raportin jälkeen UPM:n ennusteisiimme lyhyellä tähtäimellä negatiivisia muutoksia, mutta pitkän tähtäimen ennusteemme nousivat Saksan biokemikaali-investoinnin varmistumisen takia. Lyhyellä tähtäimellä korkea arvostus, negatiivinen tuloksen suunta ja vakaaksi jämähtänyt osinko houkuttelevat kyttäämään edelleen parempia ostopaikkoja osakkeen suhteen.

Tyyppi: company_report
25.10.
2019

UPM:n Q3-tulos oli aavistuksen laskeneita odotuksia parempi, minkä markkinat tulkitsivat torjuntavoitoksi. Myöskään toistetuissa näkymissä ei ollut yllätyksiä. Teimme raportin jälkeen UPM:n ennusteisiimme lyhyellä tähtäimellä vain pieniä muutoksia. Osakkeen arvostus mielestämme kuitenkin on jo varsin korkea kaikista kulmista katsottuna vuoden tähtäimellä suhteessa toimintaympäristön kehitykseen ja epäilemme, että kurssi on ottanut varaslähdön. 

Tyyppi: company_report
24.7.
2019

UPM:n Q1-tulos oli hyvin linjassa markkinaodotuksien kanssa. Myöskään toistetuissa näkymissä ei ollut yllätyksiä. Lisäksi UPM vahvisti suuren Uruguayn sellutehdasinvestoinnin toteuttamisen, mutta myös tämä oli odotusten mukaista. Teimme raportin jälkeen UPM:n ennusteisiimme lyhyellä tähtäimellä haastavampaa markkinaa heijastellen lieviä negatiivisia muutoksia, kun taas Uruguayn investointi nosti ennusteitamme selvästi 2020-luvun puolivälistä alkaen. Osakkeen arvostus on mielestämme vuoden tähtäimellä edelleen neutraali.

Tyyppi: company_report
2.7.
2019

Metsäsektorin viime aikojen uutisvirta on ollut mollivoittoista ja sitä heijastellen olemme leikanneet UPM:n lähivuosien ennusteitamme. UPM:n arvostus ei ole vuoden tähtäimellä kohtuuton, mutta hieman positiivinen lyhyen ajan tuotto-odotus ei riitä ostojen perusteluun.

Tyyppi: company_report
29.4.
2019

UPM:n perjantaina julkistama Q1-tulos oli erittäin hyvin linjassa markkinaodotuksien kanssa. Myöskään toistetuissa ja melko vakaissa näkymissä sekä markkinakommenteissa ei ollut yllätyksiä. Teimme raportin jälkeen UPM:n ennusteisiimme vain marginaalisia muutoksia. Siten osakkeen arvostus on mielestämme vuoden tähtäimellä edelleen neutraali. 

Tyyppi: company_report
1.2.
2019

UPM:n eilen julkaisema Q4-tulos oli hieman kovia markkinaodotuksia heikompi. Yhtiön näkymät olivat sen sijaan jokseenkin linjassa markkinaodotuksien kanssa ja mielestämme raportti hälvensi hieman metsäsektorin näkymiin liittynyttä epävarmuutta. Osinkoa yhtiö aikoo nostaa käytännössä konsensusodotusten mukaisesti 13 % 1,30 euroon osakkeelta.

Tyyppi: company_report
29.11.
2018

Emme pidä UPM:n osingon varassa olevaa tuotto-odotusta tarpeeksi houkuttelevana nousussa oleviin riskeihin nähden. Mielestämme makrotalouteen sekä paperi- ja sellumarkkinoiden liittyvien riskien nousu on oikeutetusti hinnoiteltu osakkeeseen.

Tyyppi: company_report
24.10.
2018

UPM:n eilen julkaisema Q3-tulos oli erittäin vahva ja selvästi vertailukautta parempi, mutta ennusteista yhtiö jäi hieman osin kertaluonteisten syiden takia. Ohjeistuksensa UPM piti ennallaan eivätkä kommentit indikoineet selvistä muutoksista markkinassa. UPM:n arvostus ei ole mielestämme enää erityisen korkea, mutta yhtiön toimintaympäristön kehitykseen liittyvien riskien nousun takia tuotto/riski-suhde ei vielä nouse mielestämme tarpeeksi hyväksi.

Tyyppi: company_report
25.7.
2018

UPM:n Q2-tulos oli vertailukautta parempi ja linjassa konsensusodotusten kanssa. Yhtiö tarkensi raportissa H2:n osalta ohjeistustaan, joka on kommenttien perusteella selvästi meidän ja hieman myös konsensuksen ennusteita parempi. Nostimme UPM:n H2:n ja lähivuosien ennusteita selvästi etenkin Communication Papersissa. UPM:n arvostus on mielestämme kuitenkin neutraali kaikilla mittareilla.

UPM

UPM lyhyesti

Uuden metsäteollisuuden edelläkävijänä UPM yhdistää bio- ja metsäteollisuuden ja rakentaa uutta, kestävää ja innovaatiovetoista tulevaisuutta. Tuotteemme perustuvat uusiutuviin raaka-aineisiin ja ovat kierrätettäviä.

UPM:n liiketoimintarakenne muodostuu seuraavista liiketoiminta-alueista: UPM Biorefining, UPM Energy, UPM Raflatac, UPM Paper Asia, UPM Paper ENA (Eurooppa ja Pohjois-Amerikka) ja UPM Plywood.

Liikevaihto vuonna 2017 oli yli 10 miljardia euroa. UPM:n palveluksessa on noin 19 000 henkilöä. Yhtiöllä on toimintaa 65 ja tuotantolaitoksia 14 maassa. UPM:n osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsingin pörssissä.

UPM:n sijoittajasivut