Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
UPM
9395 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 24.16 ALIN 24.02 VAIHTO (KPL) 820 723
MYYNTI 24.18 YLIN 24.43 VAIHTO (VAL) 19,834 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Antti Viljakainen
+358 44 591 2216

Tulevat tapahtumat

23
Hei
Osavuosikatsaukset

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Tyyppi: company_report
24.4.
2020

UPM:n Q1-tulos oli markkinaodotuksia parempi, mutta näkymät loppuvuoteen ovat epävarmat koronapandemian takia. Lyhyellä tähtäimellä osake ei ole tulospohjaisesti halpa, mutta hyvä 5 %:n osinkotuotto, omaisuuden kohtuullinen hinta ja suurinvestointien tuoma pitkän ajan tuloskasvu pitävät mielestämme osakkeen tuotto-odotuksen riittävänä.

Tyyppi: company_report
17.3.
2020

Laskemme UPM:n tavoitehintamme 24,00 euroon (aik. 28,00 euroa) negatiivisia ennustemuutoksia heijastellen, mutta nostamme yhtiön suosituksemme lisää-tasolle (aik. vähennä) viime viikkojen kurssilaskun jäljiltä. Talouden jo todennäköinen äkkijarrutus iskee voimalla myös UPM:n tulokseen eikä osake ole lyhyellä tähtäimellä vielä huomattavan halpa. Pidemmällä perspektiivillä UPM:n omaisuuteen ja lupaaviin kasvuinvestointiprojekteihin alkaa mielestämme kuitenkin päästä jo kohtuullisella hinnalla kiinni.

Tyyppi: company_report
31.1.
2020

UPM:n Q4-tulos oli selvästi markkinaodotuksia parempi Communications Papersin huippusuorituksen ansiosta, mutta näkymät varsinkin alkuvuoteen ovat vaisut. Teimme raportin jälkeen UPM:n ennusteisiimme lyhyellä tähtäimellä negatiivisia muutoksia, mutta pitkän tähtäimen ennusteemme nousivat Saksan biokemikaali-investoinnin varmistumisen takia. Lyhyellä tähtäimellä korkea arvostus, negatiivinen tuloksen suunta ja vakaaksi jämähtänyt osinko houkuttelevat kyttäämään edelleen parempia ostopaikkoja osakkeen suhteen.

Tyyppi: company_report
25.10.
2019

UPM:n Q3-tulos oli aavistuksen laskeneita odotuksia parempi, minkä markkinat tulkitsivat torjuntavoitoksi. Myöskään toistetuissa näkymissä ei ollut yllätyksiä. Teimme raportin jälkeen UPM:n ennusteisiimme lyhyellä tähtäimellä vain pieniä muutoksia. Osakkeen arvostus mielestämme kuitenkin on jo varsin korkea kaikista kulmista katsottuna vuoden tähtäimellä suhteessa toimintaympäristön kehitykseen ja epäilemme, että kurssi on ottanut varaslähdön. 

Tyyppi: company_report
24.7.
2019

UPM:n Q1-tulos oli hyvin linjassa markkinaodotuksien kanssa. Myöskään toistetuissa näkymissä ei ollut yllätyksiä. Lisäksi UPM vahvisti suuren Uruguayn sellutehdasinvestoinnin toteuttamisen, mutta myös tämä oli odotusten mukaista. Teimme raportin jälkeen UPM:n ennusteisiimme lyhyellä tähtäimellä haastavampaa markkinaa heijastellen lieviä negatiivisia muutoksia, kun taas Uruguayn investointi nosti ennusteitamme selvästi 2020-luvun puolivälistä alkaen. Osakkeen arvostus on mielestämme vuoden tähtäimellä edelleen neutraali.

Tyyppi: company_report
2.7.
2019

Metsäsektorin viime aikojen uutisvirta on ollut mollivoittoista ja sitä heijastellen olemme leikanneet UPM:n lähivuosien ennusteitamme. UPM:n arvostus ei ole vuoden tähtäimellä kohtuuton, mutta hieman positiivinen lyhyen ajan tuotto-odotus ei riitä ostojen perusteluun.

Tyyppi: company_report
29.4.
2019

UPM:n perjantaina julkistama Q1-tulos oli erittäin hyvin linjassa markkinaodotuksien kanssa. Myöskään toistetuissa ja melko vakaissa näkymissä sekä markkinakommenteissa ei ollut yllätyksiä. Teimme raportin jälkeen UPM:n ennusteisiimme vain marginaalisia muutoksia. Siten osakkeen arvostus on mielestämme vuoden tähtäimellä edelleen neutraali. 

Tyyppi: company_report
1.2.
2019

UPM:n eilen julkaisema Q4-tulos oli hieman kovia markkinaodotuksia heikompi. Yhtiön näkymät olivat sen sijaan jokseenkin linjassa markkinaodotuksien kanssa ja mielestämme raportti hälvensi hieman metsäsektorin näkymiin liittynyttä epävarmuutta. Osinkoa yhtiö aikoo nostaa käytännössä konsensusodotusten mukaisesti 13 % 1,30 euroon osakkeelta.

Tyyppi: company_report
29.11.
2018

Emme pidä UPM:n osingon varassa olevaa tuotto-odotusta tarpeeksi houkuttelevana nousussa oleviin riskeihin nähden. Mielestämme makrotalouteen sekä paperi- ja sellumarkkinoiden liittyvien riskien nousu on oikeutetusti hinnoiteltu osakkeeseen.

Tyyppi: company_report
24.10.
2018

UPM:n eilen julkaisema Q3-tulos oli erittäin vahva ja selvästi vertailukautta parempi, mutta ennusteista yhtiö jäi hieman osin kertaluonteisten syiden takia. Ohjeistuksensa UPM piti ennallaan eivätkä kommentit indikoineet selvistä muutoksista markkinassa. UPM:n arvostus ei ole mielestämme enää erityisen korkea, mutta yhtiön toimintaympäristön kehitykseen liittyvien riskien nousun takia tuotto/riski-suhde ei vielä nouse mielestämme tarpeeksi hyväksi.

UPM

UPM lyhyesti

Tarjoamme uusiutuvia ja vastuullisia ratkaisuja ja innovoimme tulevaisuuden vaihtoehtoja fossiilisen talouden ratkaisuihin kuudella liiketoiminta-alueella: UPM Biorefining, UPM Energy, UPM Raflatac, UPM Specialty Papers, UPM Communication Papers ja UPM Plywood. Alamme johtavana toimijana ja vastuullisuuden edelläkävijänä olemme allekirjoittaneet YK:n 1,5 asteen ilmastositoumuksen. Ilmastonmuutosta hillitsevät tavoitteemme ja toimenpiteemme perustuvat tieteelliseen tutkimukseen. Yhtiössämme työskentelee noin 18 700 henkilöä ja vuosittainen liikevaihtomme on noin 10,2 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä. UPM Biofore – Beyond fossils. www.upm.fi