Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
UPM
9111 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 26.73 ALIN 26.37 VAIHTO (KPL) 1 334 975
MYYNTI 26.75 YLIN 26.87 VAIHTO (VAL) 35,738 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Antti Viljakainen
+358 44 591 2216

Tulevat tapahtumat

23
Hei
Osavuosikatsaukset

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Tyyppi: inderes_qa
20.2.
2020

Hei Molempien liikevaihto n. 10 miljardia e . Upm henkilöstön määrä 19 000 ja Stora 25 000. Tätä ei voi selittää esim. että kartonkibisness on työvoimavaltaisempaa. Vai voiko ? -esa

Tyyppi: inderes_qa
16.7.
2019

Haluaisin oppia ymmärtämään sellun hinnan muodostumista ja sellun hinnan vaikutusta Helsingin pörssin metsäyhtiöiden tuloksiin.
1) 28.6 julkaisemassanne artikkelissa oli maininta että kustannuskäyrän häntäpää tekee jo negatiivista kassavirtaa. Minkä tyyppiset toimijat lukeutuvat tuonne häntäpäähän?
2) Eräässä Heikkilä ja Vilen videossa mainittiin Metsä Boardin kantavan selluriskiä. Eli sellun hinnan nousu olisi Boardille huono asia vaikka saman konsernin toinen yhtiö valmistaa sellua?

Tyyppi: inderes_qa
13.6.
2019

Kun UPM valmistaa kotimaisesta puusta sellun teon yhteydessä ja rinnalla erilaisia kemikaaleja ja polttoaineita, niin onko eukalyptuksesta mahdollista tehdä muutakin kuin selluloosaa? Ja jos on mahdollista, aikooko UPM myös tehdä niitä?

(Uruguayn nimi korjattu otsikossa)

Tyyppi: inderes_qa
13.6.
2019

Hei Antti/Juha! Minkälaisena 'optiona' Antti näkee, UPM Energyn erottamisen UPMstä erilliseksi yhtiöksi ja kumpi olisi parempi vaihtoehto? Listata pörssiin ( vaikkakin liikevaihto on n. 400milj € luokkaa) vai myydä se? Energian puolen tuotot ovat kummiskin pienempiä, mutta taasen huomattavasti defensiivisempää. Sitten Juhalle kysymys: UPM Energyllä on 9 Vesivoimalaa, sekä lukuisia osakkuuksia. Fortumia varmasti kiinnostaisi UPM:n energia puoli. Vaikka nyt on velkaa, niin varmaan voisi parinvuoden päästä miettiä tätä ostokohdetta?/ osallistumista listautumiseen.

Tyyppi: inderes_qa
29.5.
2019

Hei! Olen ihmetellyt muutaman päivä, miksi metsäyhtiöiden osakkeet, etenkin Stora Enso R ja Metsä Board B, sukeltavat juuri nyt päivästä toiseen? Vaikuttavatko molemmilta yhtiöiltä tulleet investointisuunnitelmat vai onko taustalta löydettävissä muita syitä, ja jos on niin mitä?

Tyyppi: inderes_qa
6.5.
2019

Hei Antti! Minkälaisena kurssiajurina näet, UPM:n mahdolliset investoinnit ( ajatellen pitkää osakeholdausta )? - 2(?)Mrd €. Uruguayn sellutehdas 2?milj. tonnia sellua -> Miten vaikuttaa sitten markkinaan ja sellun hintaan moinen kapasiteetti - Frankfurtin Biokemikaali tehdas? - Kotkan Biobolttoaine tehdas?

Tyyppi: inderes_qa
8.2.
2019

Hei, Haluaisitteko selventää mitenkä sellun hinnan vaihtelu vaikuttaa konkreettisesti eri yhtiöihin. Esim.: UPM / STORA vs. AHLSTRÖM-MUNKSJÖ / HUHTAMÄKI(?) Onko hinnan vaihtelun vaikutuksella eroavaisuutta yhtiöittäin? Vaikuttaako lyhyt- tai pitkäkuituisen sellun hinta eritavoin eri yhtiöihin? Kuinka / mistä sellun hinnanvaihteluita voisi parhaiten seurata (indeksi tms.)? Onko joitakin muita merkittäviä (raaka-aine) tekijöitä, joita tulisi seurata? Kiitos.

Tyyppi: inderes_qa
30.1.
2019

Kiinnostaisi kovasti kuulla kenellä näistä (Stora Enso, Upm ja Metsä Board) on parhaimmat tulevaisuuden näkymät?

Tyyppi: inderes_qa
26.10.
2018

Paljon uutisoidaan aina valmistuvista ja vireillä olevista metsäteollisuuden laitoshankkeista, ja niistä löytyy aika hyvin tietoa että minkä verran lisäykset sellun tuotantokapasiteettiin kunkin osalta ovat. Löytyisiköhän jostain vastaavasti analyysiä siitä, millä aikataululla missäkin päin arvioidaan häviävän kapasiteettia kun vanhojen laitosten käyttöikä tulee tiensä päähän? Tämä tieto olisi kuitenkin yhtä arvokasta alan kehitykseen liittyen.

Tyyppi: inderes_qa
19.10.
2018

Kuinka isosti näette ay-liittojen vaikuttavan useamman päivän lakoilla yhtiöiden ( Esim UPM/Nokian renkaat ) tuloksiin? Minkälainen poliittinen riski ay-liikkeet ovat? Vai onko tämä hallituksen syytä?

UPM

UPM lyhyesti

Tarjoamme uusiutuvia ja vastuullisia ratkaisuja ja innovoimme tulevaisuuden vaihtoehtoja fossiilisen talouden ratkaisuihin kuudella liiketoiminta-alueella: UPM Biorefining, UPM Energy, UPM Raflatac, UPM Specialty Papers, UPM Communication Papers ja UPM Plywood. Alamme johtavana toimijana ja vastuullisuuden edelläkävijänä olemme allekirjoittaneet YK:n 1,5 asteen ilmastositoumuksen. Ilmastonmuutosta hillitsevät tavoitteemme ja toimenpiteemme perustuvat tieteelliseen tutkimukseen. Yhtiössämme työskentelee noin 18 700 henkilöä ja vuosittainen liikevaihtomme on noin 10,2 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä. UPM Biofore – Beyond fossils. www.upm.fi