Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Valoe

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Pauli Lohi

Pauli Lohi

Analyytikko

Lisätiedot

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisimmät videot

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyysi
23.5.
2023

Q1 oli taloudellisten lukujen valossa odotetun vaikea kvartaali. Valoen tuotekehitysputkessa on kuitenkin tapahtunut alkuvuoden aikana positiivistakin kehitystä, vaikka Sion-projektin kaatuminen rahoitusvaikeuksiin helmikuussa olikin yhtiölle ikävä takaisku. Markkinan tarjoamista kasvumahdollisuuksista huolimatta pidämme riski/tuotto-suhdetta heikkona lähivuosien odotettavissa olevien tappioiden, kasvuun liittyvän epävarmuuden sekä vaikean rahoitustilanteen vuoksi. 

Analyysi
24.2.
2023

Valoen loppuvuoden tulos oli odotuksia heikompi. Yhtiö toimii kiinnostavalla markkinalla, on kerryttänyt harvinaista teknologista osaamista ja työstää useita asiakasprojekteja, joilla voisi olla potentiaalia massatuotantoon. Tuotekehityspolut ovat kuitenkin pitkiä ja velkojen paisuttamaa yritysarvoa on vaikeaa perustella, kun kasvun toteutumiseen liittyy niin merkittävää epävarmuutta. 

Analyysi
11.12.
2022

Yhteistyössä Sono Motorsin kanssa kehitettävä Sion-auto on ollut tärkeä ajuri Valoen lähivuosien liikevaihdon kasvuodotuksille ja mahdolliselle tuloskäänteelle. Sono Motorsin Q3-tulostilaisuus nosti mustia pilviä Sion-projektin ympärille, joten näemme myös Valoen riski/tuotto-suhteen heikentyneen merkittävästi. 

Analyysi
16.11.
2022

Q3 oli tuloksellisesti odotustemme mukainen. Tuotekehitysprojektit etenevät pääosin aikataulussa ja kaksi merkittävintä projektia voisivat yhtiön mukaan edetä seuraavaan vaiheeseen jo 2022 aikana. Sopimusehtoihin ja rahoitushaasteisiin liittyvät epävarmuustekijät ovat edelleen merkittäviä. 

Analyysi
24.8.
2022

Toisen kvartaalin liikevaihto jäi olemattomaksi ja tappiot ennakoitua suuremmiksi. Markkinatrendit ja kasvusuunnitelmat ovat yhä ennallaan. Osakkeen tuotto/riski-suhde voisi parantua houkuttelevaksi, mikäli yhtiö saisi asiakkaaltaan sitovan massatuotantosopimuksen ja onnistuisi järjestämään rahoituksen kasvun toteuttamiseksi. 

Analyysi
24.5.
2022

Alkuvuoden liikevaihto oli odotetun matala ja kannattavuus jäi hieman odotettua heikommaksi. Sono Motorsin Sion-auton aurinkosähkökomponenttien tuotantosopimuksen syntyminen olisi merkittävä askel yhtiölle, mutta näemme riskejä massatuotannon viivästymiselle. Ajoneuvoihin integroitu aurinkoenergia on Valoelle huomattava pitkän aikavälin mahdollisuus, mutta rahoitushaasteet painavat riski/tuotto-suhdetta.

Analyysi
4.3.
2022

Ajoneuvoihin integroitaviin aurinkopaneeleihin erikoistunut Valoe on kasvattanut resurssejaan vauhdilla viime vuosina ja saanut useita tuotekehitysasiakkuuksia, jotka voisivat myöhemmin massatuotantoon edetessään moninkertaistaa Valoen liikevaihdon ja nostaa liiketoiminnan kannattavaksi. Hyvästä suunnasta huolimatta edessä olevat investoinnit sekä nykyinen velkataakka voivat syödä merkittävän osan nousupotentiaalista, minkä vuoksi riskikorjattu tuotto-odotus ei mielestämme yllä riittäväksi.

Valoe

ipo 

Inderes kategoriat

Inderes Yhtiöasiakas