Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Verkkokauppa.com
7146 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 4.77 ALIN 4.66 VAIHTO (KPL) 40 476
MYYNTI 4.78 YLIN 4.82 VAIHTO (VAL) 0,191 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Olli Vilppo

Olli Vilppo

Analyytikko

Lisätiedot

Tulevat tapahtumat

23
Lok
Osavuosikatsaukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Yhtiöraportti
24.9.
2020

Yhtiö antoi jo lyhyen ajan sisällä toisen positiivisen tulosvaroituksen. Emme ole tehneet ennustemuutoksia, mutta ohjeistushaarukoiden keskikohtien nosto lähemmäs omia ennusteitamme vahvisti luottamustamme yhtiön etenemiseen. Yhtiön myynti jatkaa hyötymistään koronan aiheuttamasta verkkokaupan askelmaisesta nosteesta ja myös tavarakauppa on kuulunut korona-ajan voittajiin palveluiden kustannuksella. Myös Amazonin laajentumisvahvistus Ruotsiin on tehnyt osakkeen arvostuksesta aiempaa houkuttelevamman.

Yhtiöraportti
26.7.
2020

Korona-aikana vähittäiskaupan murros on ottanut ison askeleen eteenpäin lyhyessä ajassa ja yhtiö on saanut sen ja onnistuneen brändikampanjoinnin tukemana uusia asiakkaita hyvin pienillä kustannuksilla verrattuna aiempaan. Uskomme näistä asiakkaista osan myös jatkavan ostoksiaan kriisin jälkeen, mikä antaa tukea tulosennusteillemme. Yhtiön sijoitustarina on vahvistunut, mutta samalla loppuvuoden tuloskasvun ajurit heikkenevät, eikä pidemmän ajan tuloskasvunäkymä vielä tee nykyistä arvostusta riittävän houkuttelevaksi.

Yhtiöraportti
4.6.
2020

Odotamme yhtiöltä edelleen erittäin vahvaa Q2:sta koronan ohjatessa kauppaa verkkoon ja samalla kodintekniikan markkinan kasvettua selvästi ja pidämme myös positiivista tulosvaroitusta mahdollisena loppuvuodelle. Tuloskasvun kulmakerroin on tänä vuonna vahva myös siksi, että yhtiön fokus on siirtynyt kannattavuuteen. Pidemmän aikavälin tuloskasvunäkymä ei kuitenkaan edelleenkään riitä positiiviseen suositukseen, mutta tuotto-odotus on nyt lähempänä neutraalia.

Yhtiöraportti
2.6.
2020

Uskomme Q1:n tapaan myös yhtiön Q2:n sujuvan erinomaisesti markkinan kehityttyä suotuisasti. 2020-ennusteemme ovat nousseet pitäen sisällään jo lievän positiivisen tulosvaroituksen, mutta siltikin arvostus kiristää (P/E 22x). Pidemmän aikavälin tuloskasvunäkymä ja DCF-laskelmamme (5,0 euroa) saavat myös tukea koronan kiihdyttämästä vähittäiskaupan murroksesta, mutta samalla taloustilanteen heikentyminen sekä Amazonin mahdollinen laajentuminen väijyvät horisontissa.

Yhtiöraportti
26.4.
2020

Yhtiön Q1:n kasvu sekä tulos olivat vahvat ja ylittivät selvästi odotuksemme. Koronan aiheuttama poikkeustilanne vaikuttaa lisäävän yhtiölle kannattavampaa verkkomyyntiä fyysisten myymälöiden laskua enemmän ja olemme nostaneet ennusteitamme. Yhtiön sijoitustarina on vahvistunut erinomaisen Q1-suorituksen myötä selvästi, mutta tuloskasvun kulmakerroin ei mielestämme aivan riitä kompensoimaan korkeita arvostuskertoimia epävarmassa tilanteessa.

Yhtiöraportti
2.4.
2020

Myimme Efecten ja Verkkokauppa.comin pois mallisalkustamme ja ostimme vapautuneilla pääomilla Fortumia. Pidämme Fortumia nykykurssilla aliarvostettuna ja näemme sen riski/tuotto-suhteen houkuttelevana. Efecten ja Verkkokauppa.comin osalta myönnämme virheemme ja luovumme osakkeista, jotka eivät täytä salkkumme tuottovaatimusta. Kokonaisuutena näemmekin nyt toteutetun pääoman uudelleenallokoinnin parantavan salkkumme riski/tuotto-suhdetta selvästi.

Yhtiöraportti
19.3.
2020

Koronaviruksen leviämisen heikentämä talousnäkymä vaikuttaa negatiivisesti yhtiön ennusteisiin ja myös hyväksyttyyn arvostukseen. Nykyisessä markkinatilanteessa 2020 ohjeistukseen yltäminen sekä nousevan osingon säilyttäminen vaikuttavat epätodennäköisiltä. Matala myymälämäärä antaa yhtiölle suojaa talouden laskusuhdanteessa ja arvioimme sen pärjäävän uhkaavassa kriisissä kilpailijoitaan paremmin.

Yhtiöraportti
16.2.
2020

Yhtiön Q4-tulos sekä ohjeistus alittivat odotuksemme ja laskimme jälleen hieman ennusteitamme. Yhtiön fokus on vuonna 2020 siirtymässä selkeästi kannattavuuden ajamiseen, mikä nostaa luottamustamme lyhyen ajan tuloskasvua kohtaan, mutta laskee yhtiön pitkän ajan tulospotentiaalia. Suunnanmuutos selkiyttää myös yhtiön arvostuskuvaa. Joulukuussa julkaistu laaja raporttimme on edelleen ajankohtainen ja luettavissa vapaasti täältä.

Yhtiöraportti
19.12.
2019

Olemme nostaneet hieman lähivuosien tulosennusteitamme, sillä luottamuksemme yhtiön kilpailukykyyn (mm. verkkosivut, brändi) on vahvistunut. Suhteessa lähivuosien tuloskasvunäkymään (10 %:n CAGR) yhtiön tulospohjainen arvostus on kuitenkin edelleen koholla ja tuotto-riski suhde jää neutraaliksi.

Yhtiöraportti
28.10.
2019

Yhtiön Q3 oli kaksijakoinen, sillä liikevaihdon kasvu alitti, mutta tulos ylitti selvästi odotuksemme. Teimme ennustemuutoksia, jotka painottavat aiempaa enemmän kannattavuutta kuin kasvua. Mielestämme nykyisessä markkinatilanteessa kasvu on niin kallista, että kasvupanostusten vähentäminen on lievästi parempi ratkaisu, vaikka se laskeekin yhtiön pidemmän ajan kilpailukykyä. Arvostus (2019e P/E 17x) on edelleen koholla suhteessa tuloskasvunäkymään ja osakkeenomistajan toivo lepää pitkälti kilpailutilanteen rauhoittumisessa. 

Verkkokauppa.com

Yhtiöllä seuraavat leimat

Survived Roast

Inderes Yhtiöasiakas

Verkkokauppa.com

Verkkokauppa.com on pääasiassa kuluttajamarkkinoilla Suomessa toimiva vähittäiskauppa. Yhtiö markkinoi, myy ja jakelee verkkokauppansa, kolmen myymälänsä ja jakeluverkostonsa kautta laajaa, lähinnä kodintekniikkaan painottuvaa tuotevalikoimaa. Yhtiön toimintahistoria alkoi vuodesta 1992 ja listautuminen Helsingin pörssin First North –markkinapaikalle tapahtui vuonna 2014. Kuvaus on koostettu yhtiön vuosikertomuksen, tulostiedotteiden ja verkkosivujen perusteella.