Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Verkkokauppa.com

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Olli Vilppo

Olli Vilppo

Analyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyysi
28.4.
2022

Yhtiön Q1:n liiketulos romahti myynnin laskettua vaikeassa kuluttajamarkkinassa samalla kun kulut kasvoivat. Tuloskehitys alitti odotuksemme, vaikka olimme laskeneet niitä jo maaliskuun tulosvaroituksen yhteydessä. Laskimme liikevoiton ennusteemme nyt ohjeistushaarukan (12-19 MEUR) alalaitaan. Ennustamme yhtiön palaavan tuloskasvuun jälleen H2’22:sta lähtien, kun automaatioinvestoinnit alkavat kantaa hedelmää. Tämä edellyttää kuitenkin, että kulutuskysyntä alkaa parantua nykyisestään, mihin ei ole vielä näkyvyyttä.

Analyysi
29.3.
2022

Yhtiö antoi viime viikolla ruman tulosvaroituksen nopeasti heikentyneen kuluttajakysynnän sekä Venäjän viennin lopettamisen myötä. Laskimme ennusteitamme uuden ohjeistuksen keskikohdalle, emmekä odota Venäjän myynnin palautuvan myöskään lähivuosina. Markkinatilanteen helpottaessa on yhtiöllä kaikki edellytykset tuloskasvuun palaamiselle strategian toteuttamisen tukemana. Näkyvyys markkinan oikenemisen ajankohtaan on tässä vaiheessa heikko, emmekä näe vielä kiirettä siirtyä ostolaidalle nykyisellä arvostuksella (2022e P/E 20x).

Analyysi
11.2.
2022

Yhtiön Q4:n myynti kääntyi 4 %:n laskuun rajusti jarruttaneessa kodintekniikan markkinassa. Laskimme lähivuosien myyntiennusteitamme sekä sen myötä myös tulosennusteitamme. Ennustamme tuloskasvun jatkuvan jälleen H2’22 lähtien, kun automaatioinvestoinnit alkavat kantaa hedelmää. Vaikka suhtaudumme yhtiön kasvutarinaan ja strategiaan pidemmällä aikavälillä positiivisesti, painaa lyhyen ajan vaisu tuloskasvunäkymä vaakakupissamme enemmän, emmekä näe kiirettä vielä ostolaidalle osakkeessa nykyisellä arvostuksella (2022 P/E 19x).

Analyysi
16.1.
2022

Kodintekniikan markkina ei markkina-analyysimme perusteella ole enää kasvanut Q4:llä ja arvioimme sen samalla painaneen kasvuhakuisten toimijoiden katteita. Olemme laskeneet lähikvartaalien ennusteitamme. Odotamme yhtiön tuloskasvun jatkuvan jälleen H2’22 lähtien, kun automaatioinvestoinnit alkavat kantaa hedelmää. Vaikka suhtaudumme yhtiön kasvutarinaan pidemmällä aikavälillä positiivisesti, painaa lyhyen ajan vaisu tuloskasvunäkymä vaakakupissamme enemmän, emmekä näe kiirettä vielä ostolaidalle osakkeessa.

Analyysi
22.10.
2021

Q3:lla yhtiön tulos kääntyi odotustemme vastaisesti laskuun kodintekniikan kilpailutilanteen kiristyttyä selvästi. Laskimme 2021 ennusteitamme nykyisen ohjeistuksen alalaitaan, mutta ennustamme tuloskasvun jatkuvan jälleen H2’22 lähtien, kun automaatioinvestoinnit alkavat kantaa hedelmää. Mielestämme nykyinen arvostus (P/E 24x) ei riitä enää perustelemaan lisäostoja samalla kun seuraavan 12kk tuloskasvunäkymä on vaisu.

Analyysi
19.7.
2021

Yhtiön Q2 sujui odotustemme mukaisesti, emmekä tehneet ennusteisiimme muutoksia. Mielestämme nykyinen verrokeista jälkeen jäänyt arvostus sekä hyvä tuloskasvun ja osingon yhdistelmä tarjoavat houkuttelevan tuotto-odotuksen.

Analyysi
18.5.
2021

Tarkistamme tavoitehintamme 9,3 euroon/osake (aik. 9,8 euroa), mutta nostamme suosituksemme lisää-tasolle (aik. vähennä). Emme ole tehneet ennusteisiimme muutoksia, mutta osakekurssi on laskenut huipuistaan. Mielestämme nykyinen arvostus tarjoaa jo riittävän houkuttelevan tuotto-odotuksen kyytiin palaamiseen.

Analyysi
26.4.
2021

Yhtiön Q1 sujui ennakoidun vahvasti ja myös näkymät säilyivät odotettuina. Jätkäsaaren logistiikkainvestoinnista kerrottiin myös luottamusta vahvistaneita lisätietoja ja niiden perusteella nostimme lievästi pidemmän ajan ennusteitamme. Osake vaikuttaa mielestämme neutraalisti hinnoitellulta eri kulmista tarkasteltuna. 

Analyysi
30.3.
2021

Pandemia on antanut merkittävää myötätuulta yhtiön verkkomyynnin kasvulle ja helpottanut kilpailutilannetta, mikä luo kohonnutta epävarmuutta pandemian jälkeiseen kehitykseen. Samalla luottamuksemme yhtiön omaan tekemiseen on noussut ja olemme nostaneet ennustamamme tuloskasvun kulmakerrointa hieman. Näemme tuotto/riskisuhteen nykyhinnalla riittävänä osakkeen kyydissä pysymiseen huolimatta kohollaan olevista ennusteriskeistä.

Analyysi
12.2.
2021

Tuloskasvun jatkumista indikoiva 2021 ohjeistus yllätti meidät positiivisesti. Myös yhtiön korkeaksi noussut asiakastyytyväisyys, vahvistunut brändi, kasvaneet asiakasmäärät ja sekä tiedotetut pitkän ajan kilpailukykyä ja skaalautuvuutta vahvistavat investoinnit paransivat osaltaan luottamustamme pandemian jälkeiseen tuloskehitykseen. Nostimme ennusteitamme, jonka myötä arvostus näyttäytyy jälleen edullisena.

Verkkokauppa.com

ipo