Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään
Verkkokauppa.com
5962 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 3.93 ALIN 3.91 VAIHTO (KPL) 4 893
MYYNTI 3.97 YLIN 4.04 VAIHTO (VAL) 0,019 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Olli Vilppo
+358 40 761 9380

Tulevat tapahtumat

14
Hel
Tilinpäätöstiedotteet

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Tyyppi: company_report
19.12.
2019

Olemme nostaneet hieman lähivuosien tulosennusteitamme, sillä luottamuksemme yhtiön kilpailukykyyn (mm. verkkosivut, brändi) on vahvistunut. Suhteessa lähivuosien tuloskasvunäkymään (10 %:n CAGR) yhtiön tulospohjainen arvostus on kuitenkin edelleen koholla ja tuotto-riski suhde jää neutraaliksi.

Tyyppi: company_report
28.10.
2019

Yhtiön Q3 oli kaksijakoinen, sillä liikevaihdon kasvu alitti, mutta tulos ylitti selvästi odotuksemme. Teimme ennustemuutoksia, jotka painottavat aiempaa enemmän kannattavuutta kuin kasvua. Mielestämme nykyisessä markkinatilanteessa kasvu on niin kallista, että kasvupanostusten vähentäminen on lievästi parempi ratkaisu, vaikka se laskeekin yhtiön pidemmän ajan kilpailukykyä. Arvostus (2019e P/E 17x) on edelleen koholla suhteessa tuloskasvunäkymään ja osakkeenomistajan toivo lepää pitkälti kilpailutilanteen rauhoittumisessa. 

Tyyppi: company_report
4.10.
2019

Emme ole tehneet ennustemuutoksia ja arviomme mukaan kilpailutilanne on jatkunut odotustemme mukaisesti kireänä Q3:lla, vaikkakin kokonaismarkkinan kääntyminen lievään kasvuun antaa toimijoille pientä helpotusta verrattuna vaikeaan Q2:seen. Tulospohjaisesti kertoimet ovat edelleen koholla, mutta yhtiön taseen jakokelpoisten varojen suhteen näkemyksemme on muuttunut aiempaa positiivisemmaksi, mikä tukee hieman yhtiölle hyväksymäämme arvostusta. 

Tyyppi: company_report
12.8.
2019

Verkkokauppa.comin Q2:n 5 %:n kasvu tuli vielä laskeneita odotuksiammekin kalliimmaksi hintakilpaillussa sekä laskevassa markkinassa. Ennusteemme ovat jälleen laskeneet ja myös negatiivisen tulosvaroituksen riski roikkuu ilmassa, mikäli markkinatilanne ei helpota. Tuloskasvunäkymän siirtyessä eteenpäin positiiviset ajurit osakkeelle ovat vähissä. 

Tyyppi: company_report
5.8.
2019

Kodintekniikan kauppa on markkina-analyysimme mukaan kehittynyt Q2:lla heikosti, mikä ei voi olla heijastumatta Verkkokauppa.comin lukuihin ja olemme laskeneet ennusteitamme. Osakkeen arvostus (2019 P/E 17x) olisi kasvuyhtiölle hyvin matala, mutta markkinan jarruttaessa sekä kireän kilpailun jatkuessa tuloskasvunäkymä pysyy vaisuna, mikä saa meidät ottamaan aiempaa varovaisemman kannan.

Tyyppi: company_report
12.5.
2019

Verkkokauppa.comin Q1:n liikevaihto jatkoi vahvaa kasvuaan, mutta se tuli odotuksiamme kalliimmaksi. Yhtiön kasvustrategia on edelleen oikea, mutta lyhyellä tähtäimellä se koettelee sijoittajien hermoja. Emme näe osakkeen kohoavan ennen tuloskasvun konkretisoitumista ja nykyennusteillamme tätä joudutaan odottamaan ensi vuoteen. 

Tyyppi: company_report
18.2.
2019

Emme ole tehneet ennustemuutoksia, sillä Q4-tulos ei sisältänyt yllätyksiä ja myös ohjeistus oli linjassa ennusteidemme kanssa. Yhtiö odottaa KOTEK-markkinalle nollakasvua, mikä tulee pitämään kilpailun kireänä vuonna 2019. Mielestämme kasvuyhtiön korkeisiin kertoimiin ei lähiaikoina ole paluuta ja yhtiön tuotto-odotuksemme perustuukin nyt puhtaasti kilpaillulta markkinalta raavittavaan tuloskasvuun sekä osinkotuottoon.

Tyyppi: company_report
18.1.
2019

Verkkokauppa.com antoi eilen tulosvaroituksen, jossa se kertoi vuoden 2018 käyttökatteen jäävän ohjeistuksesta. Alitus ei ollut kovin dramaattinen ja pettymystä lievensi mielestämme Q4:llä erinomaiselle tasolle kiihtynyt kasvu. Sijoittajien luottamuksen palautumisen kannalta tulosvaroitus oli kuitenkin selkeä takaisku, mikä selitti rajua kurssilaskua. Olemme päivityksen yhteydessä laskeneet lähivuosien kannattavuusennusteitamme, sillä Suomen talousnäkymät ovat heikentyneet ja yhtiön kilpailupaine säilyy todennäköisesti kireänä. 

Tyyppi: company_report
21.11.
2018

Pidämme yhtiön lähivuosien kasvunäkymiä edelleen vahvoina sen vahvojen kilpailuetujen ansiosta. Tänä vuonna yhtiön arvostus on painunut mielestämme selvästi alle sen käyvän arvon yhtiön kasvuvauhdin väliaikaisen hidastumisen sekä Amazonin laajentumishuhujen myötä. Osakkeen tuotto-odotus on mielestämme nykykurssilla erittäin hyvä ennustamamme kasvun realisoituessa.

Tyyppi: company_report
28.10.
2018

Mielestämme markkina ei tällä hetkellä anna juurikaan painoarvoa Verkkokauppa.comin kasvupotentiaalille ja yhtiön palatessa asteittain normaalille kasvu-uralle, on osakkeessa mielestämme selkeää nousuvaraa.

Verkkokauppa.com

Verkkokauppa.com

Verkkokauppa.com on vuonna 1992 perustettu pääasiassa kuluttajamarkkinoilla toimiva verkko- ja vähittäiskauppayhtiö. Yhtiön  tuotevalikoima keskittyy tällä hetkellä pitkälti kodintekniikkaan, mutta yhtiö on laajentanut sitä viime vuosina aktiivisesti myös kodintekniikan ulkopuolelle.Verkkokauppa.com tarjoaa tällä hetkellä 27 päätuotealuetta, joiden alta löytyy yli 50000 nimikkeen tuotevalikoima, jota yhtiö myy kuluttajille oman verkkokauppansa ja vähittäismyymälöidensä kautta. Yhtiöllä on neljä vähittäismyymälää ja ne sijaitsevat Helsingissä (yhteydessä myös päävarasto), Oulussa ja Pirkkalassa sekä Raisiossa. Verkkokauppa.comin sijoittajasivuille