Innofactor
KURSSI
1.64 EUR +0.61%
OSTO 1.64 ALIN 1.63 VAIHTO (KPL) 16 002
MYYNTI 1.66 YLIN 1.65 VAIHTO (VAL) 0,026 Milj. EUR
KURSSI
1.64 EUR +0.61%

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Sijoitusnäkemys

Tuotto/riski -suhde on myös muuttunut uuden strategian myötä houkuttelevammaksi, sillä uusi strategia vie Innofactoria jalostamisvaiheeseen aikaisemmasta yrityskauppavetoisesta strategiasta.
Yritysostovetoisen strategian epäonnistuminen, kannattavuusparannuksen epäonnistuminen, riippuvuus yhdestä päämiehestä
Osakekurssi edelleen alhainen, arvostustaso ei täysin heijastele yritysostojen arvoa ja yhtiön kasvua ja kannattavuusparannusta

Analyytikko

Joni Grönqvist
+358405153113

Laaja raportti

EV/EBIT

EBIT

P/E

Osinko-%

Yhtiön avainluvut

Avaintapahtumat

Tyyppi: ceo_corner
22.6.
2017

Mitä riskejä Microsoft-ekosysteemiin keskittyminen sisältää?

Tyyppi: news
22.6.
2017

Mitä riskejä Microsoft-ekosysteemiin keskittyminen sisältää?

Tyyppi: video
20.6.
2017

Innofactor laaja yhtiöraportti: arvoajurit saa pysymään lisää puolella

Analyytikko Joni Grönqvist käy läpi IT-palvelumarkkinaa ja Innofactorin asemoitumista orgaaniseen kasvuun. Yhtiön huokea arvostus sekä arvoajurit saavat pysymään lisää-puolella. 

Laaja raportti on maksutta luettavissa täältä https://www.inderes.fi/houkuttelevat-arvoajurit

Tyyppi: news
20.6.
2017

Innofactorin sijoitusprofiili on muuttunut yhtiön uuden strategian myötä houkuttelevammaksi. Yhtiöllä on nyt koossa hyvä pohjoismainen aihio laajalla maantieteellisellä läsnäololla.

Tyyppi: company_report
20.6.
2017

Innofactorin sijoitusprofiili on muuttunut yhtiön uuden strategian myötä houkuttelevammaksi. Yhtiöllä on nyt koossa hyvä pohjoismainen aihio laajalla maantieteellisellä läsnäololla. Tämän päälle on hyvä rakentaa strategian seuraavaa vaihetta, jossa Innofactorista rakennetaan pohjoismainen toimija vahvalla yhtenäisellä tarjoamalla. Yhtiön arvonmuodostus ei ole riippuvainen pelkästään yritysostoissa onnistumisesta, vaan arvoajureita ovat myös orgaaninen kasvu, kannattavuuden parantuminen sekä arvostuskertoimien nousu. Yhtiötä tukee myös IT-palvelumarkkinan vahvat kysyntäfundamentit.

Tyyppi: news
1.6.
2017

Innofactor tiedotti eilen pienestä tilauksesta suomalaiselle palvelualan yritykselle. Innofactor toimittaa Microsoft Dynamics 365 -pohjaisen ratkaisun myynnin, projektien ja taloushallinnon ohjaukseen.

Tyyppi: news
31.5.
2017

Innofactor tiedotti eilen pienestä tilauksesta Helsingin ja Uudenmaan Sairaanhoitopiirin kuntayhtymältä (HUS). HUS arvioi puitesopimuksen hankintojen kokonaisarvoksi 1,2 MEUR.

Tyyppi: company_report
4.5.
2017

Nostamme tavoitehintaa heijastellen nousseita ennusteita ja Lumagate-yrityskauppaan liittyneen epävarmuuden pienentymistä. Yhtiön Q1-liikevaihto jäi hieman ennusteestamme, mutta tulos ylitti varovaiset odotuksemme ja yhtiön toimenpiteet kannattavuuden parantamiseksi näyttävät purevan. Q1 oli näin ollen kohtalaisen hyvä alku vuodelle. Innofactorin osakkeen arvostus on yhä matala ja selvästi vertailuryhmää edullisempi. Matala arvostus tarjoaa yhä selkeää nousupotentiaalia pienelläkin tulosparannuksella.

Sivut

Innofactor

ISIN: 
FI0009007637
Inderes company category: 
Mallisalkussa
Exclude from ranking: 
Top 3: 

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Mallisalkku

Innofactor lyhyesti

Vuonna 2000 perustettu Innofactor on Pohjoismaiden johtavia Microsoft-ratkaisuihin keskittyneitä ohjelmistotoimittajia. Yhtiön liiketoiminta koostuu järjestelmäintegraattorina toimimisesta IT-projekteissa sekä omien ohjelmistotuotteiden ja -palveluiden kehittämisestä ja myynnistä. Yhtiössä työskentelee lähes 600 henkilöä Suomessa, Tanskassa, Norjasssa ja Ruotsissa. Innofactorin nykyinen rakenne on syntynyt lukuisten yrityskauppojen seurauksena. 

Innofactorin asiakkaina on yli 1500 yritystä ja julkishallinnon organisaatiota Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja muualla Euroopassa. Liikevaihdosta noin puolet tulee yritysasiakkaista ja puolet julkishallinnon asiakkaista. Yhtiön vuoden 2016 liikevaihto oli 60 miljoonaa euroa ja siitä 62 % tuli projekteista, pienkehityksestä ja muista asiantuntijatöistä, 33 % jatkuvista palvelusopimuksista ja 5 % lisenssimyynnistä.

Innofactorin strategian perustana on voimakas keskittyminen Microsoftin teknologioihin. Yhtiö toimii Microsoft-ekosysteemisssä sekä ohjelmistotuotekumppanina että järjestelmäintegraattorina, mikä tarjoaa synergiahyötyjä. Yhtiön johto uskoo Microsoftin olevan vahvoilla IT-markkinoiden murroksessa, mitä tukee Microsoftin tuotteiden markkinoita nopeampi kasvu.

Innofactor henkilöityy vahvasti suurimpaan omistajaan, yhtiön perustaja ja toimitusjohtaja Sami Ensioon, joka omistaa Innofactorista noin 23 %. Ensio perusti yhtiön vuonna 2000, minkä jälkeen Innofactor on kasvanut voimakkaasti yritysostoin ja orgaanisesti hänen johdollaan. Yhtiössä sijoituskohteena heijastuu mielestämme kasvuhakuisuuden lisäksi siten vahva yrittäjähenkisyys ja kasvollinen omistajuus.

Innofactorin sijoittajasivuille