Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Mallisalkku

Innofactor

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Sijoitusnäkemys

Tuotto/riski -suhde on myös muuttunut uuden strategian myötä houkuttelevammaksi, sillä uusi strategia vie Innofactoria jalostamisvaiheeseen aikaisemmasta yrityskauppavetoisesta strategiasta.
Yritysostovetoisen strategian epäonnistuminen, kannattavuusparannuksen epäonnistuminen, riippuvuus yhdestä päämiehestä
Osakekurssi edelleen alhainen, arvostustaso ei täysin heijastele yritysostojen arvoa ja yhtiön kasvua ja kannattavuusparannusta

Analyytikko

Joni Grönqvist
+358405153113

Laaja raportti

EV/EBIT

EBIT

P/E

Osinko-%

Yhtiön avainluvut

Avaintapahtumat ja raportit

Tyyppi: inderes_qa
25.4.
2017

Hei! Olen aloitteleva sijoittaja. Huomasin että mallisalkussa Innofactorin osakkeiden määrä on hieman tippunut. Toisaalta Inderesin aamukatsauksessa kehotetaan ostamaan kyseistä yhtiötä ja tuoreessa mallisalkku-videossa puhutte yhtiön nousupotentiaalista. Mikä on logiikka sen takana että olette itse vähentäneet kyseistä yhtiötä?

Tyyppi: morning_review
11.4.
2017
Alaotsikot:
 • Venäjän automyynti hyvässä kasvussa maaliskuussa
 • Piippo päivitys - kasvua kohtuullisella arvostuksella
 • Kotipizza-ketjun myynti kasvoi 21 % maaliskuussa
Tyyppi: video
7.4.
2017

Aamukatsauslivessä Innofactor

Aamukatsauslivessä analyytikko Grönqvist avaa Innofactoria sijoituskohteena ja kertoo lempiosakkeensa it-sektorilla tällä hetkellä.

Tyyppi: morning_review
7.4.
2017
Alaotsikot:
 • Raute päivitys - nostamme tavoitehintaamme loogisen Metriguard-yrityskaupan myötä
 • Innofactor päivitys - matala arvostus houkuttelee
Tyyppi: company_report
7.4.
2017

Innofactorin osake on laskenut Q4-tuloksen jälkeen positiivisesta uutisvirrasta huolimatta ja kurssi on nyt selvästi tavoitehintamme alapuolella. Arvostus on painunut absoluuttisesti ja suhteellisesti hyvin alhaiseksi, eikä se huomioi yhtiön viimeisimpien yrityskauppojen vaikutuksia. Arvostus on matala myös varovaisten ennusteidemme valossa, mikä tarjoaa hyvää turvamarginaalia pettymyksiä vastaan.

Tyyppi: morning_review
22.3.
2017
Alaotsikot:
 • Pörssilasku USA:ssa heijastaa ylimitoitettuja talouspolitiikkaodotuksia
 • Kesko johdon tapaaminen - yhtiö etenee vakuuttavasti oikeaan suuntaan
 • Rakennussektorin kokonaiskasvu vaimenee - arvostustasot edelleen yli historiallisten tasojen

Kotipizzan Q4-raportti oli hieman odotuksiamme heikompi.

Tyyppi: morning_review
13.3.
2017
Alaotsikot:
 • Korko-odotukset alkavat painaa osakemarkkinalla
 • Zeeland Family H2 keskiviikkona - ohjeistuksen pitäisi ennakoida vahvaa tuloskasvua
 • Seuraa Inderesin sijoittajatilaisuutta tänään livenä

Investors Housen osake arvostetaan pörssissä tällä hetkellä noin 16 % alle osakekohtaisen NAV:in, mitä pidämme houkuttelevana arvostustasona huomioiden osakkeen odotettu tuottotaso ja riskiprofiili. 

Tyyppi: video
8.3.
2017

Inderesin Verneri käy läpi miten Osakevertailu toimii

Inderesin Verneri Pulkkinen käy läpi Osakevertailin ominaisuuksia esimerkkien keinoin. Vertailussa on kalliihko Vincit, neutraalimmin arvostettu Siili sekä edullinen Innofactor. Osakevertailussa voi sortata yhtiöitä osinkotuoton tai esimerkiksi liikevaihdon kasvun mukaisesti. 

Innofactor

ISIN: 
FI0009007637
Inderes company category: 
Mallisalkussa
Exclude from ranking: 
Top 3: 
Innofactor lyhyesti

Vuonna 2000 perustettu Innofactor on Pohjoismaiden johtavia Microsoft-ratkaisuihin keskittyneitä ohjelmistotoimittajia. Yhtiön liiketoiminta koostuu järjestelmäintegraattorina toimimisesta IT-projekteissa sekä omien ohjelmistotuotteiden ja -palveluiden kehittämisestä ja myynnistä. Yhtiössä työskentelee lähes 600 henkilöä Suomessa, Tanskassa, Norjasssa ja Ruotsissa. Innofactorin nykyinen rakenne on syntynyt lukuisten yrityskauppojen seurauksena. 

Innofactorin asiakkaina on yli 1500 yritystä ja julkishallinnon organisaatiota Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja muualla Euroopassa. Liikevaihdosta noin puolet tulee yritysasiakkaista ja puolet julkishallinnon asiakkaista. Yhtiön vuoden 2016 liikevaihto oli 60 miljoonaa euroa ja siitä 62 % tuli projekteista, pienkehityksestä ja muista asiantuntijatöistä, 33 % jatkuvista palvelusopimuksista ja 5 % lisenssimyynnistä.

Innofactorin strategian perustana on voimakas keskittyminen Microsoftin teknologioihin. Yhtiö toimii Microsoft-ekosysteemisssä sekä ohjelmistotuotekumppanina että järjestelmäintegraattorina, mikä tarjoaa synergiahyötyjä. Yhtiön johto uskoo Microsoftin olevan vahvoilla IT-markkinoiden murroksessa, mitä tukee Microsoftin tuotteiden markkinoita nopeampi kasvu.

Innofactor henkilöityy vahvasti suurimpaan omistajaan, yhtiön perustaja ja toimitusjohtaja Sami Ensioon, joka omistaa Innofactorista noin 23 %. Ensio perusti yhtiön vuonna 2000, minkä jälkeen Innofactor on kasvanut voimakkaasti yritysostoin ja orgaanisesti hänen johdollaan. Yhtiössä sijoituskohteena heijastuu mielestämme kasvuhakuisuuden lisäksi siten vahva yrittäjähenkisyys ja kasvollinen omistajuus.

Innofactorin sijoittajasivuille