Tecnotree
KURSSI
0.074 EUR -2.63%
OSTO 0.074 ALIN 0.074 VAIHTO (KPL) 112 417
MYYNTI 0.077 YLIN 0.078 VAIHTO (VAL) 0,009 Milj. EUR
KURSSI
0.074 EUR -2.63%

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Sijoitusnäkemys

Potentiaalinen käänneyhtiö, uusilla tuotteilla skaalautuvaa potentiaalia
Erittäin haastava rahoitus- ja kassatilanne, liiketoiminnan rahavirta riittämätöntä
Käänneyhtiön nousupotentiaali ei riittävän houkutteleva riskeihin nähden

Analyytikko

Mikael Rautanen
+358 50 346 0321

Laaja raportti

Avainluvut

EV/EBIT

EBIT

P/E

Osinko-%

Yhtiön avainluvut

Avaintapahtumat

Tyyppi: news
19.7.
2017

Tecnotree kertoi eilen aloittavansa yhteistoimintaneuvottelut Suomessa koskien enintään 20 henkilön irtisanomista. Yhtiö työllistää maailmanlaajuisesti 719 henkilöä, joista Suomessa 82.

Tyyppi: company_report
20.6.
2017
Tarkistamme Tecnotreen tavoitehintaa 0,05 euroon (aik. 0,07 euroa) ja pidämme myysuosituksen ennallaan. Tecnotreen rahoitustilanteen on pakko ratketa lähiaikoina, sillä yhtiön kassavarat ovat loppumassa. Pidämme epätodennäköisenä, että yhtiö löytäisi omistajien kannalta suotuisaa ratkaisua nykyisessä tilanteessa. Tecnotreellä on arvokasta teknologiaa ja osaamista operaattoreiden ohjelmistoissa, mutta tuottopotentiaali on niillä, jotka ottavat riskiä ja lähtevät rahoittamaan yhtiön tervehdyttämistä.
Tyyppi: news
20.6.
2017

Tarkistamme Tecnotreen tavoitehintaa 0,05 euroon (aik. 0,07 euroa) ja pidämme myy-suosituksen ennallaan. Tecnotreen rahoitustilanteen on pakko ratketa lähiaikoina, sillä yhtiön kassavarat ovat loppumassa.

Tyyppi: news
5.6.
2017

Tecnotree tiedotti lauantaina sen hallituksen jäsenen Pirjo Pakkasen eroavan tehtävästään välittömästi. Kyseessä on lievästi huolestuttava signaali, sillä yhtiö elää parhaillaan rahoitustilanteensa kanssa ratkaisevia viikkoja.

Tyyppi: news
15.5.
2017

Julkaisimme tänään operaattoreiden ohjelmistoyhtiö Tecnotreestä laajan yhtiöraportin, joka on maksutta luettavissa täältä. Toistamme raportissa osakkeen myy-suosituksen ja 0,07 euron tavoitehintamme.

Tyyppi: company_report
15.5.
2017

Tecnotree on rahoituskriisiin ajautunut operaattoreiden ohjelmistoyhtiö. Yhtiöllä on arvokasta teknologiaa ja osaamista, mutta heikko tase ja rahoituksen puute estävät sen potentiaalin realisoimisen. Osakkeen tuottopotentiaali ei mielestämme ole riittävä riskeihin nähden ja suosittelemme odottamaan yhtiön rahoitustilanteen selkiytymistä. Yhtiö voisi olla kuitenkin kiinnostava kohde esimerkiksi teolliselle ostajalle tai strategiselle sijoittajalle, joka on valmis ottamaan riskiä ja laittamaan yhtiöön pääomaa.

Tyyppi: news
12.5.
2017

Tecnotree tiedotti eilen kahdesta uudesta tuotteesta, joiden tarkoituksena on vauhdittaa operaattoreiden digitaalista liiketoimintaa.

Tyyppi: company_report
2.5.
2017

Tecnotreen Q1-tulos oli karkeasti odotuksiemme mukainen. Positiivista oli se, että yhtiö on viimeisimmillä ylläpitosopimuksilla turvannut pääasiakkuuksiensa jatkuvuuden ja kustannussäästöohjelmat etenevät. Negatiivista oli yhtiön rahoitustilanne. Yhtiön rahavirtaennusteen mukaan rahavarat loppuvat Q2:lla. Yhtiön tulee löytää kiireellisesti ratkaisu, jolla turvataan lyhyen- ja pitkän aikavälin rahoitus. Nykyisten osakkeenomistajien kannalta tilanne on vaikea, sillä yhtiön neuvotteluasema rahoittajia kohtaan on heikko ja heikkenee jatkuvasti.

Sivut

Tecnotree

ISIN: 
FI0009010227
Exclude from ranking: 
Top 3: 
Tecnotree lyhyesti

Tecnotree on kansainvälinen teleoperaattoreiden it-ratkaisujen toimittaja, joka tarjoaa tuotteita ja palveluita veloitukseen, laskutukseen, asiakaspalveluun ja asiakkuudenhallintaan sekä viestintäpalveluihin ja sisältöliiketoimintaan. Yhtiön tuoteportfolio kattaa teleoperaattorin liiketoimintatukijärjestelmien miltei koko kentän yhtenäisellä ratkaisulla kiinteän verkon, mobiilipalveluiden ja laajakaistan tarpeisiin sekä ennakkomaksu- että kuukausilaskuasiakkaiden liittymien, palveluiden ja rahavirtojen hallinnointiin. Tecnotreella on vahva jalansija erityisesti kehittyvillä markkinoilla. Yhtiöllä on yli 1000 työntekijää, jotka palvelevat maailmanlaajuisesti yli 100 operaattoria yli 70 eri maassa.

Maantieteellisesti päämarkkinoita ovat MEA (Lähi-itä ja Afrikka) sekä Amerikka (erityisesti Väli- ja Etelä-Amerikka). Muita markkina-alueita ovat Eurooppa sekä APAC (Aasia ja Tyynenmeren alue). Yhtiön keskeisimmät asiakkaat ovat MTN Group Afrikassa sekä América Movil Latinalaisen Amerikan alueella. Molemmat ovat alueidensa johtavia operaattoriryhmiä.

Tecnotreen kilpailijoita ovat operaattoreiden IT-ratkaisuja toimittavat verkkoinfrastruktuurin toimittajat (kuten Ericsson ja Huawei), operaattoreiden IT-ratkaisuihin erikoistuneet järjestelmätoimittajat (kuten Amdocs ja Redknee), globaalit ohjelmistoyhtiöt (kuten Oracle) sekä globaalit järjestelmäintegraattorit ja IT-palvelutalot (kuten Accenture). Tecnotree uskoo pystyvänsä olemaan suuria kilpailijoita ketterämpi toimittaja, joka on operaattorille sitoutuneempi kumppani. Kilpailuetua yhtiölle tuovat myös yhtiön omat tuotteet, kustannustehokas tuotanto sekä vahvat avainasiakkuudet.

Tecnotreen sijoittajasivuille