Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Cargotec & Konecranes Shampanjapullon korkki on irti

Talouden väkevä elpyminen vie Cargotecin ja Konecranesin veneajelulle shamppanjakuohuihin. Lähitulevaisuudessa mahdollisesti yhdistyvissä konepajoissa on nousuvaraa, jahka vain talouden kuuma kehitys jatkuu. Analyytikko Erkki Vesola kommentoi.

Cargotec-analyysit löytävät täältä https://www.inderes.fi/fi/yhtiot/cargotec

Tuore yhtiöraportti Cargotecista (Premium-jäsenille) https://www.inderes.fi/fi/konttiliikenteen-ketsuppipulloilmio

Konecranes-analyysit löytyvät täältä https://www.inderes.fi/fi/yhtiot/konecranes

00:00 Cargotecin Q1 tulos analyytikon silmin
01:05 Toimintaympäristön kehitys: nytkö lähtee?
03:00 Komponenttipula ja tai inflaatio? Mikä boogie?
03:40 Käänsit hetki sitten takkia vaihtamalla positiiviseen näkemykseen ja reivasit ennusteita kunnolla ylös. Nyt tuloksen jälkeen reivasit niitä vieläkin enemmän ylös. Mikä saa positiiviseksi?
04:40 Cargotecin osakekohtainen tulos oli vuonna 2006 reilu 2 euroa ja se on läpi pörssihistorian keikkunut tuossa 2 euron kieppeillä. Nyt odotat parin vuoden päästä melkein 4 euron tulosta per osake. Viime kerralla kun ennusteet olivat tällä tasolla, ei homma mennytkään kuin strömsössä. Mikä saa luottamaan, että Cargo saa vihdoin tuloksen uudelle tasolle kestävästi?
07:05 Puhutaan Konecranesista. Miltäs näytti tulos?
08:10 Marotalouden vaikutus konepajoihin? Kuinka iso riski talouden jäähtyminen olisi ennusteille?
10:32 Miten näiden kahden yhdistyminen edistyy?

Cargotec on vuonna 2005 Kone Oyj:n jakautuessa syntynyt lasti- ja kuormankäsittelyratkaisuja kansainvälisillä markkinoilla tarjoava yritys. Cargotecin liiketoiminta-alueet ovat Kalmar, Hiab ja MacGregor. Kalmar tarjoaa kontinkäsittelylaitteita, satama-automaatioratkaisuja, ohjelmistoja ja palveluita satamiin, terminaaleihin, jakelukeskuksiin ja eri teollisuudenaloille. Hiab on maailman johtava kuormankäsittelyratkaisujen toimittaja, jonka asiakkaat edustavat maakuljetusalaa ja lukuisia muita toimialoja.