Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Sanoman vuosi 2019 piti sisällään isoja muutoksia

Sanoman ja Alma Median lähtökohdat talousmyräkkään ovat täysin toisenlaiset kuin yli kymmenen vuotta sitten finanssikriisissä. Kumpikaan yhtiö ei ole enää perinteinen mediayhtiö. Yritysostoilla nahkansa uudelleen luoneille Sanomalle ja Almalle koronakriisi voi olla myös mahdollisuus. Analyytikko Petri Aho kommentoi.

Videon aiheet kellotettuna:
00:10 Kuinka erilaisista asetelmista "mediayhtiöt" ottavat vastaan nyt talouskriisin verratessa finanssikriisin tai eurokriisin aikaan?

01:30 Sanoman liikevaihdosta noin puolet tuli viime vuonna medialiiketoiminnoista ja puolet oppimisliiketoiminnoista. Millainen taloudellinen vaikutus koronavirusepidemialla on yhtiöön?

02:30 Sanoma veti vastikään ohjeistuksensa takaisin ja haluaa odottaa nyt tilanteen selkiytymistä ennen uuden ohjeistuksen antamista. Millaiseen skenaarioon sinun tämänhetkiset ennusteesi perustuvat?

04:20 Sanoma on kasvanut viime vuosina oppimisliiketoimintaansa yritysostoilla. Millainen tilaisuus Sanomalle on koronaviruskriisin kautta avautunut toimia tällä saralla?

05:50 Alma Median tuotoista noin 2/3 tehdään suhdanneherkillä bisneksillä kuten esim. työpaikka-, autoilmoituksilla ja tapahtumilla. Millaiseen skenaarioon tämänhetkiset ennusteesi perustuvat?

07:50 Almalla on vahva tase yritysostoihin. Millainen tilaisuus yhtiölle on koronaviruskriisin kautta avautunut tällä saralla?

08:40 Tiivistys: Mitä sijoittajan pitää nyt Sanomassa ja Almassa seurata?

Sanoma on oppimisen ja median edelläkävijä, jolla on päivittäin vaikutus miljoonien ihmisten elämään. Autamme opettajia kehittämään jokaisen lapsen taitoja, tarjoamme kuluttajille merkityksellistä sisältöä ja yritysasiakkaillemme ainutlaatuisia markkinointiratkaisuja.