Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Orion Q1'20: Vahva alku poikkeukselliseen vuoteen

Orionin ensimmäinen kvartaali oli vahva avaus poikkeukselliseen vuoteen. Koronavirus heittää silti epävarmuutta erityisesti loppuvuoden päälle. Toimitusjohtaja Timo Lappalainen kommentoi Vernerin haastattelussa.

Orion-analyysit löytyvät täältä https://www.inderes.fi/fi/yhtiot/orion

Kysymykset kellotettuna:

00:07 Vuosi alkoi vahvalla kasvulla: mitä kasvun takana oli ja miten koronavirus vaikutti siihen?
01:15 Teidän katsauksessa todettiin, että joidenkin tuotteiden kohdalla hyvä Q1-myynti johtui hamstrauksesta ja joidenkin tuotteiden kohdalla kysyntä on aidosti kasvanut. Voitko avata mitä tuotteita tai tuotekategorioita näihin eri ryhmiin kuuluu ja mistä Orion osaa arvioida onko kyse ollut hamstrauksesta vai oikeasta kysynnän kasvusta?
04:18 Minkälaisiin erikoisjärjestelyihin Orionilla on ryhdytty poikkeustilanteen takia ja mitä vaikutuksia tuotantokapasiteettiin ja tuotekehitykseen tällä on?
08:10 Päästäänkö toisen kvartaalin aikana aloittamaan eturauhassyöpälääkkeen myynnissä?
09:40 Te nostitte viime viikolla teidän 2020 ohjeistusta liikevoiton osalta. Minkälaisiin loppuvuoden oletuksiin tämä uusi ohjeistus pohjautuu ja minkä takia Orionin liikevaihdon ja liikevoiton ohjeistetaan pysyvän vain edellisvuoden tasolla, vaikka alkuvuosi oli näin vahva? 

Käy kauppaa. (Orion)

Orion on suomalainen lääkeyhtiö - hyvinvoinnin rakentaja, joka toimii maailmanlaajuisesti. Orion kehittää, valmistaa ja markkinoi ihmis- ja eläinlääkkeitä sekä lääkkeiden vaikuttavia aineita. Yhtiö panostaa jatkuvasti uusien lääkkeiden sekä hoitotapojen tutkimiseen ja kehittämiseen. Orionin lääketutkimuksen ydinterapia-alueita ovat keskushermostosairaudet, syöpäsairaudet, suomalaisen tautiperimän harvinaissairaudet sekä hengityselinsairaudet, joiden hoitoon Orion kehittää inhaloitavia Easyhaler®-keuhkolääkkeitä.