Orion
KURSSI
45.26 EUR -1.67%
OSTO 45.17 ALIN 45.07 VAIHTO (KPL) 484 595
MYYNTI 45.19 YLIN 46.23 VAIHTO (VAL) 22,032 Milj. EUR
KURSSI
45.26 EUR -1.67%

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Sijoitusnäkemys

Väestön ikääntyminen ja lääkkeiden kulutuksen kasvu tukee Orionia pitkällä aikavälillä. Uusien patentoitavien lääkkeiden tuottaminen yhtiön kehitysputkesta ulos on erityisen tärkeää.
Suurimmat riskit liittyvät toimintamaiden haluun vähentää lääkehoidon kustannuksia leikkaamalla lääkkeiden hintoja ja lähivuosien tärkeiden patenttien aiheuttamaan bruttomarginaalin laskuun
Orionin osake on tällä hetkellä arvostettu lähes kaikilla mittareilla korkeammalle kuin kansainväliset verrokit sekä yhtiön oma historiallinen taso, vaikka lähivuosien tuloskunnon ennustetaan pysyvän paikoillaan tai jopa hieman laskevan.

Analyytikko

Petri Kajaani
+358 50 527 8680

Avainluvut

EV/EBIT

EBIT

P/E

Osinko-%

Yhtiön avainluvut

Avaintapahtumat

Tyyppi: company_report
20.7.
2017

Orionin Q2-tulos jäi selvästi vertailukauden ja markkinaennusteiden alapuolelle. Korkealle nousseiden tulevaisuuden odotusten ja osakkeen arvostuksen takia
tulospettymys näkyi rajuna kurssireaktiona (-12 %). Toistamme korkean arvostuksen takia negatiivisen näkemyksemme osakkeesta.

Tyyppi: news
19.5.
2017

Orion järjesti eilen pääomamarkkinapäivän (CMD) Helsingissä, jossa yhtiö syvensi tietoa liiketoiminnastaan, T&K-hankkeista sekä painopistealueista.

Tyyppi: inderes_qa
3.5.
2017

Miten näette Orionin nykyisen tilanteen ja tulevaisuuden näkymät. Onko osake räikeästi ylihinnoiteltu nykyisiin tulevaisuuden näkymiin nähden vai ei?

Tyyppi: company_report
26.4.
2017

Orionin Q1-liikevaihto ja tulos ylittivät markkinaodotukset selvästi. Päivitimme tavoitehintaamme ylöspäin selvästi nousseiden ennusteiden johdosta.

Sivut

Orion

ISIN: 
FI0009014377
Inderes company category: 
Laatuyhtiöt
Exclude from ranking: 
Top 3: 
Not under coverage: 
Standby: 

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Laatuyhtiöt

Orion lyhyesti

Orion on suomalainen lääkkeiden ja diagnostisten testien kehittäjä – hyvinvoinnin rakentaja, joka toimii maailmanlaajuisesti. Orion kehittää, valmistaa ja markkinoi ihmis- ja eläinlääkkeitä, lääkkeiden vaikuttavia aineita sekä diagnostisia testejä. Yhtiö panostaa jatkuvasti uusien lääkkeiden sekä hoitotapojen tutkimiseen ja kehittämiseen. Lääketutkimuksen ydinterapia-alueita ovat keskushermostolääkkeet, syöpä- ja tehohoitolääkkeet sekä inhaloitavat Easyhaler®-keuhkolääkkeet.

Orionin asiakaspiiri koostuu pääasiassa sairaanhoidon ja terveydenhuollon palveluntuottajista ja ammattilaisista. Asiakkaita ovat esimerkiksi erikois- ja yleislääkärit, eläinlääkärit, apteekit, sairaalat, terveyskeskukset, lääkäriasemat ja laboratoriot. Myös kuluttajat lemmikkeineen ovat tärkeä asiakasryhmä.

Orionin päämarkkina-alue on Suomi, jossa yhtiö on selvä markkinajohtaja. Orionin tuotteita on markkinoilla yli 100 maassa, ja konsernin oma ihmislääkkeiden myyntiorganisaatio kattaa lähes kaikki keskeiset Euroopan markkinat. Muilla alueilla Orionin tuotteita myyvät useat yhteistyökumppanit. Kaikki Orionin tehtaat ja valtaosa T&K-toiminnoista sijaitsevat Suomessa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Espoossa.

Orionin A- ja B-osakkeet ovat listattuina NASDAQ OMX Helsingissä.

Orionin sijoittajasuhdesivut