Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Outokumpu Q2’22 Tuloshuipulla

Outokumpu jatkoi vahvaa tuloksentekoa toisella kvartaalilla, vaikka kasvanut epävarmuus näkyy horisontissa. Toimitusjohtaja Heikki Malinen ja talousjohtaja Pia Aaltonen-Forsell kommentoivat.

Outokumpu -analyysit löytyvät täältä https://www.inderes.fi/fi/yhtiot/outokumpu

00:00 Q2 tulos
01:35 Investointisykli vaikuttaa teidän toimittaman ruostumattoman teräksen tuotejakaumaan ja sitä kautta keskihintoihin. Miten tämä tuotejakauma on nyt kehittynyt?
03:57 Tekijät ohjeistuksen takana
04:15 Mainitsitte raportilla, että perustuotteissa on alkanut näkyä heikentymistä, mutta kasvua odotetaan pro-teräslajeissa. Avaatteko vähän tarkemmin tätä kysyntätilanteen näkymää loppu vuodelle ja teidän tilauskirjan kehitystä?
05:05 Kerroitte, että ruostumattoman teräksen hinnat ovat pysyneet korkealla tasolla jo vastaanotetuissa tilauksissa. Markkinaraporttien mukaan ruostumattoman teräksen hinnat ovat kääntyneet laskuun. Miten voimakkaasti hinnoitteluympäristö on muuttunut ja millaisia vaikutuksia tällä on teille ja millä aikavälillä?
06:30 Pääomamarkkinapäivällä kesäkuussa kerroitte aikeesta jakaa Europe-segmentti kahteen asiakasstrategiaan. Miten tämä organisatorinen muutos on edennyt ja miten sen vaikutukset on näkynyt operatiivisessa toiminnassa?
07:48 Energiamarkkinoiden tilanne on kaikkien huulilla ja siihen liittyen epävarmuus on korkea. Miten olette saaneet varmistettua, että energiamarkkinoiden tilanne ei aiheuta ongelmia teidän tuotannolle etenkään ensi talvena, josta odotetaan vaikeaa? 10:45 Korostitte raportoinnissa sidotun pääoman tuottoa yksiköittäin ja sijoitetun pääoman tuotto koko konsernin taoslla, eli kansankielisesti miten liiketoimintaan sijoitettu pääoma tuottaa roposia takaisin. Miksi näitä korostetaan nyt, ja minkälaista tasoa arvioitte Outokummun saavuttavan yli syklin? ​

Outokumpu on vuonna 1932 perustettu ruostumattoman teräksen ykkönen maailmassa. Yhtiön asema perustuu kykyyn räätälöidä ruostumatonta terästä lähes mihin tahansa muotoon ja käyttötarkoitukseen. Yhteiskunnan perusrakenteiden ja kuuluisien maamerkkien lisäksi yhtiön asiakkaat valmistavat ruostumattomasta teräksestä tuotteita kotitalouksien ja teollisuuden käyttöön. Outokummun palveluksessa on noin 10 000 ammattilaista yli 30 maassa. Konsernin pääkonttori sijaitsee Helsingissä, ja yhtiön osake on listattu Nasdaq Helsingissä.