Outokumpu
1701 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
KURSSI
7.89 EUR +3.41%
OSTO 7.87 ALIN 7.67 VAIHTO (KPL) 3 909 179
MYYNTI 7.88 YLIN 7.90 VAIHTO (VAL) 30,522 Milj. EUR
KURSSI
7.89 EUR +3.41%

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Sijoitusnäkemys

Kustannusrakenne on parantunut selvästi uudelleenjärjestelyiden etenemisen ansiosta ja säästöpotentiaalia on vielä jäljellä
Tuloskehitys saa tukea ferrokromin korkeasta hinnasta, mutta nykyisen tason kestävyyteen liittyy merkittäviä riskejä
Tulospohjainen arvostus on maltillinen, mutta ferrokromin hinnan lasku ja markkinatilanteen heikkeneminen iskisivät rajusti tulokseen

Analyytikko

Petri Gostowski
+358 40 821 5982

Laaja raportti

Avainluvut

EV/EBIT

EBIT

P/E

Osinko-%

Yhtiön avainluvut

Avaintapahtumat ja raportit

Tyyppi: news
2.8.
2017

Outokumpu tiedotti eilen myyvänsä Yhdysvalloissa sijaitsevan Wildwoodin putkitehtaan paikalliselle jakelijalle Ta Chen International Inc:lle. Kauppahinta on noin 25 MEUR riippuen myynnin toteutumisajankohdan käyttöpääoman määrästä.

Tyyppi: company_report
26.7.
2017

Outokumpu julkaisi eilen Q2-tuloksensa, mikä ei sisältänyt yllätyksiä. Aiemmin annetun Q2-tulosta koskeneen tulosvaroituksen myötä operatiivinen kehitys oli pitkälti tiedossa. Näin ollen markkinoiden huomio keskittyikin pitkälti yhtiön ohjeistukseen Q3:lle ja kommentteihin markkinanäkymistä. Ohjeistuksen mukaan yhtiön oikaistu käyttökate jää Q3:lla merkittävästi Q2:n tasosta, mikä oli kuitenkin odotettua.

Tyyppi: news
26.7.
2017

Outokumpu julkaisi eilen Q2-tuloksensa, mikä ei sisältänyt yllätyksiä. Aiemmin annetun Q2-tulosta koskeneen tulosvaroituksen myötä operatiivinen kehitys oli pitkälti tiedossa ja oli siten odotuksien mukainen.

Tyyppi: news
25.7.
2017

Outokumpu julkaisi tänään kello 12:00 Q2-tuloksensa. Aiemmin annetun Q2-tulosta koskeneen tulosvaroituksen myötä operatiivinen kehitys oli pitkälti tiedossa ja siten odotuksien mukainen.

Tyyppi: news
24.7.
2017

Outokumpu julkaisee Q2-raporttinsa huomenna noin kello 12.00. Yhtiön operatiivinen kehitys on isossa kuvassa Q2:n osalta selvä tulosvaroituksen myötä.

Tyyppi: news
17.7.
2017

Nostamme TOP3-listallemme päivä- ja hoivakotikiinteistöjen vuokraamiseen ja rakennuttamiseen keskittyneen Suomen Hoivatilat, joka korvaa listalla Outokummun. Helsingin pörssin alkuvuoden 2017 hyvä nousuvire (OMXH CAP +11 %) ei ole tarttunut Suomen Hoivatiloihin.

Tyyppi: video
14.7.
2017

Outokummun negarikommentit

Outokumpu antoi eilen negarin hajonneen uunin myötä, alleviivaten yhtiön operatiivisia riskejä. Analyytikko Gostowski kommentoi yhtiön näkymiä. ​

Tyyppi: news
14.7.
2017

Laskemme Outokummun tavoitehinnan 7,5 euroon (aik. 9,5 euroa) ja laskemme suosituksemme lisää-tasolle (aik. osta). Yhtiö laski eilen ohjeistustaan Q2’17:n osalta ja kvartaalin tulos tulee jäämään selkeästi odotettua heikommaksi.

Sivut

Outokumpu

ISIN: 
FI0009002422
Exclude from ranking: 
Top 3: 
Top 3 Case body: 
  • Outokummun osake on laskenut viimeisen kuukauden aikana noin 20 % ja mielestämme markkinat ovat lyhyellä tähtäimellä ylireagoineet hieman avoimeksi jääneeseen Q2-ohjeistukseen ja metallien hintojen laskuun. Odotamme osakkeen arvostuksen korjaantuvan arvostuskertoimien normalisoituessa ja kun yhtiöltä saadaan lisää näyttöjä vahvasta tuloskehityksestä.
  • Nikkelin hinta on laskenut selkeästi alkuvuoden tasolta ja historiallisesti heikko hintakehitys on indikoinut ruostumattoman teräksen laskevaa kysyntää. Mielestämme Kiinan talouden hidastumiseen liittyvät pelot ovat Outokummun kannalta kuitenkin ylimitoitettuja, sillä yhtiölle keskeisten Euroopan ja Yhdysvaltojen taloudet ovat hyvässä kasvussa. Luottamusta Outokummun päämarkkinoiden vahvaan ruostumattoman teräksen kysyntäkuvaan vahvistaa myös yhtiön keskimääräistä pidemmät toimitusajat alkuvuonna.   
  • Outokummun arvostus on absoluuttisesti matala, kun sen kuluvan vuoden P/E-kerroin on noin 7x ja vastaava EV/EBITDA-kerroin on noin 4,5x. Alhaiset arvostuskertoimet tukevat näkemystämme markkinoiden ylireagoinnista ja ylimitoitetusta kurssilaskusta.  
Date of top 3: 
Tiistai, Tou 16, 2017
Price of top 3: 
7.27
Not under coverage: 
Outokumpu lyhyesti

Outokumpu on ruostumattoman teräksen markkinajohtaja maailmassa. Ruostumaton teräs on ihanteellinen materiaali kestäviin ratkaisuihin vaativissa käyttökohteissa aina ruokailu- ja sairaalavälineistä siltoihin ja energialaitoksiin: se on 100-prosenttisen kierrätettävä, korroosionkestävä, hygieeninen ja vahva materiaali, jota ei tarvitse huoltaa. Outokummun palveluksessa on yli 12 000 ammattilaista yli 30 maassa. Konsernin pääkonttori sijaitsee Espoossa ja sen osake on listattu NASDAQ OMX Helsingissä.

 

Outokummun sijoittajasivut