Outokumpu
2344 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
KURSSI
7.63 EUR -0.91%
OSTO 7.63 ALIN 7.59 VAIHTO (KPL) 1 705 003
MYYNTI 7.63 YLIN 7.70 VAIHTO (VAL) 13,024 Milj. EUR
KURSSI
7.63 EUR -0.91%

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Sijoitusnäkemys

Kustannusrakenne on parantunut selvästi uudelleenjärjestelyiden etenemisen ansiosta ja säästöpotentiaalia on vielä jäljellä
Tuloskehitys saa tukea ferrokromin korkeasta hinnasta, mutta nykyisen tason kestävyyteen liittyy merkittäviä riskejä
Tulospohjainen arvostus on maltillinen, mutta ferrokromin hinnan lasku ja markkinatilanteen heikkeneminen iskisivät rajusti tulokseen

Analyytikko

Petri Gostowski
+358 40 821 5982

Viimeisin video

Laaja raportti

Avainluvut

EV/EBIT

EBIT

P/E

Osinko-%

Yhtiön avainluvut

Tyyppi: company_report
15.11.
2017

Outokumpu järjesti eilen pääomamarkkinapäivän Lontoossa. Emme tehneet ennustemuutoksia, mutta näkemyksemme mukaan osakkeen arvostus on painunut houkuttelevaksi kurssilaskun myötä.

Tyyppi: news
15.11.
2017

Outokumpu järjesti eilen pääomamarkkinapäivän (CMD). Toistamme aikaisemman 8,50 euron tavoitehintamme, mutta nostamme suosituksemme lisää-tasolle (aik. vähennä) arvostuksen laskettua houkuttelevaksi.

Tyyppi: stock_exchange_release
6.11.
2017

Tyyppi: stock_exchange_release
1.11.
2017

Tyyppi: company_report
27.10.
2017

Outokumpu julkaisi eilen Q3-raporttinsa, joka oli alhaisista markkinoiden odotuksista huolimatta pettymys. Odotukset viimeiselle kvartaalille olivat konsensusennusteiden valossa korkealla, mihin suhteutettuna yhtiön ohjeistus oli myös selkeä pettymys. Emme tehneet rapotin jälkeen merkittäviä ennustemuutoksia kuluvalle vuodelle ja olimme ennusteillamme jo alle konsensuksen ennen Q3-raporttia.

Outokumpu

ISIN 
FI0009002422
Exclude from ranking 
Top 3 
Top 3 Case body 
  • Outokummun osake on laskenut viimeisen kuukauden aikana noin 20 % ja mielestämme markkinat ovat lyhyellä tähtäimellä ylireagoineet hieman avoimeksi jääneeseen Q2-ohjeistukseen ja metallien hintojen laskuun. Odotamme osakkeen arvostuksen korjaantuvan arvostuskertoimien normalisoituessa ja kun yhtiöltä saadaan lisää näyttöjä vahvasta tuloskehityksestä.
  • Nikkelin hinta on laskenut selkeästi alkuvuoden tasolta ja historiallisesti heikko hintakehitys on indikoinut ruostumattoman teräksen laskevaa kysyntää. Mielestämme Kiinan talouden hidastumiseen liittyvät pelot ovat Outokummun kannalta kuitenkin ylimitoitettuja, sillä yhtiölle keskeisten Euroopan ja Yhdysvaltojen taloudet ovat hyvässä kasvussa. Luottamusta Outokummun päämarkkinoiden vahvaan ruostumattoman teräksen kysyntäkuvaan vahvistaa myös yhtiön keskimääräistä pidemmät toimitusajat alkuvuonna.   
  • Outokummun arvostus on absoluuttisesti matala, kun sen kuluvan vuoden P/E-kerroin on noin 7x ja vastaava EV/EBITDA-kerroin on noin 4,5x. Alhaiset arvostuskertoimet tukevat näkemystämme markkinoiden ylireagoinnista ja ylimitoitetusta kurssilaskusta.  
Date of top 3 
Tiistai, Tou 16, 2017
Price of top 3 
7.27
Not under coverage 
Outokumpu lyhyesti

Outokumpu on ruostumattoman teräksen markkinajohtaja maailmassa. Ruostumaton teräs on ihanteellinen materiaali kestäviin ratkaisuihin vaativissa käyttökohteissa aina ruokailu- ja sairaalavälineistä siltoihin ja energialaitoksiin: se on 100-prosenttisen kierrätettävä, korroosionkestävä, hygieeninen ja vahva materiaali, jota ei tarvitse huoltaa. Outokummun palveluksessa on yli 12 000 ammattilaista yli 30 maassa. Konsernin pääkonttori sijaitsee Espoossa ja sen osake on listattu NASDAQ OMX Helsingissä.

 

Outokummun sijoittajasivut