Outokumpu

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Sijoitusnäkemys

Kustannusrakenne on parantunut selvästi uudelleenjärjestelyiden etenemisen ansiosta ja säästöpotentiaalia on vielä jäljellä
Tuloskehitys saa tukea ferrokromin korkeasta hinnasta, mutta nykyisen tason kestävyyteen liittyy merkittäviä riskejä
Tulospohjainen arvostus on maltillinen, mutta ferrokromin hinnan lasku ja markkinatilanteen heikkeneminen iskisivät rajusti tulokseen

Analyytikko

Petri Gostowski
+358 40 821 5982

Laaja raportti

Avainluvut

EV/EBIT

EBIT

P/E

Osinko-%

Yhtiön avainluvut

Avaintapahtumat

Tyyppi: inderes_qa
19.6.
2017

Hei, Outokummun kurssi on ollut laskutrendissä jo pidemmän aikaa ja viime päivinä useat tahot ovat laskeneet suosituksiaan yhtiön osalta. Onko Inderesin näkemys yhtiöstä edelleen sama ja onko voimakas kurssilasku perusteeton?

Tyyppi: inderes_qa
22.5.
2017

Mitä indeksejä seuraamalla voimme päätellä esimerkiksi Outokummun tuloksen kehitystä ?

Tyyppi: video
16.5.
2017

Outokummun kurssilasku ylireagointia - top3 listalle

Outokummun melkein kolmanneksen kurssilasku osakkeen vuoden alun huipuista on tehnyt arvostuskertoimista huokeat. Markkina ylireagoi metallien hinnanlaskuun ja yhtiön väljään Q1:llä annettuun ennusteeseen. Analyytikko Petri Gostowski kommentoi yhtiötä sijoituskohteena.

Tyyppi: morning_review
16.5.
2017
Alaotsikot:
  • Euroalue kiri USA:n ohi positiivisissa talousyllätyksissä
  • Outokumpu päivitys - kurssilasku ylimitoitettua
  • Privanet päivitys - arvostustaso hyvin maltillinen

Mielestämme markkinat ovat lyhyellä tähtäimellä ylireagoineet ja odotamme Outokummun arvostuksen korjaantuvan arvostuskertoimien nousun kautta.

Tyyppi: company_report
16.5.
2017

Outokummun osake on laskenut viimeisen kuukauden aikana noin 20 % ja mielestämme markkinat ovat lyhyellä tähtäimellä ylireagoineet avoimeksi jääneeseen Q2-ohjeistukseen ja metallien hintojen laskuun. Odotamme osakkeen arvostuksen korjaantuvan, kun yhtiöltä saadaan lisää näyttöjä vahvasta tuloskehityksestä.

Tyyppi: inderes_qa
15.5.
2017

Hei, mietin tässä Outokumpua sijoituskohteena ja ajattelin, että olisi mukava oman analyysin tueksi lukea teidän laadukasta analyysia. Kuitenkin teillä on yhden kk tilaus kohtalaisen kallis (30€), jos ei kuitenkaan halua kaikista yhtiöistä lukea eikä myöskään jatkossa välttämättä tarvitse tätä ominaisuutta kovin usein. Olisiko siis teidän mahdollista muuttaa hinnoitteluanne esimerkiksi siten, että voisi ostaa yhden yhtiön analyysin ainoastaan esimerkiksi viikoksi (aika jossa sen ehtisi varmasti kahlata sana sanalta läpi)? Voisin itse maksaa vaikka 10€ yhden yhtiön analyysistä.

Tyyppi: inderes_qa
3.5.
2017

Onko Outokumpu seurannassanne oleva yhtiö? Mietteitä lähiaikojen dippauksesta? Yhdysvaltalainen suurpankki ilmeisesti oli ainakin roimalla kädellä myynyt yhtiötä.

Tyyppi: company_report
28.4.
2017

Outokumpu julkaisi eilen jopa optimistisimmatkin ennusteet ylittäneen Q1-raportin. Markkinatilanne oli Q1’17:n aikana kaikilla osa-alueilla suotuisa, mitä heijastellen yhtiön oikaistu käyttökate ylsi lähes koko vuoden 2016 vastaavalle tasolle, mikä kuvastaa rajua muutosta lyhyessä ajassa. Yhtiön ohjeistus Q2:lle oli kuitenkin odotettua avoimempi, mikä korosti markkinatilanteen kestävyyteen liittyvää epävarmuutta ja jota heijastellen osake laski eilen lähes 11 %.

Outokumpu

ISIN: 
FI0009002422
Exclude from ranking: 
Top 3: 
Top 3 Case body: 
  • Outokummun osake on laskenut viimeisen kuukauden aikana noin 20 % ja mielestämme markkinat ovat lyhyellä tähtäimellä ylireagoineet hieman avoimeksi jääneeseen Q2-ohjeistukseen ja metallien hintojen laskuun. Odotamme osakkeen arvostuksen korjaantuvan arvostuskertoimien normalisoituessa ja kun yhtiöltä saadaan lisää näyttöjä vahvasta tuloskehityksestä.
  • Nikkelin hinta on laskenut selkeästi alkuvuoden tasolta ja historiallisesti heikko hintakehitys on indikoinut ruostumattoman teräksen laskevaa kysyntää. Mielestämme Kiinan talouden hidastumiseen liittyvät pelot ovat Outokummun kannalta kuitenkin ylimitoitettuja, sillä yhtiölle keskeisten Euroopan ja Yhdysvaltojen taloudet ovat hyvässä kasvussa. Luottamusta Outokummun päämarkkinoiden vahvaan ruostumattoman teräksen kysyntäkuvaan vahvistaa myös yhtiön keskimääräistä pidemmät toimitusajat alkuvuonna.   
  • Outokummun arvostus on absoluuttisesti matala, kun sen kuluvan vuoden P/E-kerroin on noin 7x ja vastaava EV/EBITDA-kerroin on noin 4,5x. Alhaiset arvostuskertoimet tukevat näkemystämme markkinoiden ylireagoinnista ja ylimitoitetusta kurssilaskusta.  
Date of top 3: 
Tiistai, Tou 16, 2017
Price of top 3: 
7.27
Outokumpu lyhyesti

Outokumpu on ruostumattoman teräksen markkinajohtaja maailmassa. Ruostumaton teräs on ihanteellinen materiaali kestäviin ratkaisuihin vaativissa käyttökohteissa aina ruokailu- ja sairaalavälineistä siltoihin ja energialaitoksiin: se on 100-prosenttisen kierrätettävä, korroosionkestävä, hygieeninen ja vahva materiaali, jota ei tarvitse huoltaa. Outokummun palveluksessa on yli 12 000 ammattilaista yli 30 maassa. Konsernin pääkonttori sijaitsee Espoossa ja sen osake on listattu NASDAQ OMX Helsingissä.

 

Outokummun sijoittajasivut