Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Sampo Q2'19: Vakuutuspuoli erinomainen, Nordealla petrattavaa

Sammon Q2-tuloksen vakuutuspuoli menestyi, mutta Nordealla on petrattavaa. Eläkkeelle jäävä konsernijohtaja Kari Stadigh kommentoi Sammon tulosta, Nordeaa, osinkoa ja negatiivisia korkoja. Lopussa hän reflektoi myös, miten Sampo on onnistunut luomaan omistaja-arvoa hänen johtajakauden aikana. Haastattelemassa Verneri Pulkkinen.

Sammon osinkoennusteet ja analyysit löytyvät täältä https://www.inderes.fi/fi/yhtiot/sampo

00:10 Sammon Q2-tuloksen parhaat kohdat?
00:45 Nordean kehitys pääomistajan silmin
03:10 Nordean osinkoon odotetaan leikkausta markkinalla. Miten tämä vaikuttaa Sammon osingonjakonäkymään lähivuosina?
04:35 Nordean osakkeiden jako ylimääräisenä osinkona laskee vakavaraisuusvaatimuksia, eli kansankielisesti vapauttaa pelimerkkejä pöydälle. Mitä Sampo aikoo tehdä näillä pelimerkeillä?
05:55 Nordean omien osakkeiden ostosta on puhuttu markkinalla. Miten Sampo suhtautuu niihin nyt kun omistusosuus laskee alle 20 %:iin?
06:40 Miten negatiiviset korot vaikuttavat Sampoon ja miten Sammon osat sopeutuvat niihin?
07:50 Rahalla on vaikea tehdä rahaa nyky-ympäristössä, ja Stadigh kannattaa negatiivisia talletuskorkoja
09:02 Miten Sampo on Karin johtajakaudella onnistunut luomaan omistaja-arvoa ja miten Sampo on asemoitunut tulevaisuuteen?

Sampo-konsernin tavoite on luoda arvoa omistajilleen. Konserni pyrkii joustavasti hyödyntämään markkinoilla avautuvia mahdollisuuksia omistaja-arvon luomiseksi esimerkiksi yritysjärjestelyin. Sampo-konsernin liiketoiminta jakautuu neljään liiketoiminta-alueeseen, jotka ovat tytäryhtiöt If, Topdanmark ja Mandatum Life sekä osakkuusyhtiö Nordea. Sampo-konsernin kirjanpidossa Nordeaa käsitellään osakkuusyhtiönä. Liiketoiminta-alueilla on selkeät oman pääoman tuottotavoitteisiin pohjautuvat strategiat. Sammon sijoittajasivuille