Sampo
KURSSI
46.38 EUR -0.13%
OSTO 46.3 ALIN 46.28 VAIHTO (KPL) 763 473
MYYNTI 46.32 YLIN 46.94 VAIHTO (VAL) 35,498 Milj. EUR
KURSSI
46.38 EUR -0.13%

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Sijoitusnäkemys

Tulosyksiköiden erinomainen tuloskunto takaa vakaan ja kasvavan osinkovirran
Korkeat arvostustasot heikentävät yhtiön mahdollisuuksia luoda lisäarvoa yritysjärjestelyissä
Preemio suhteessa osien summaan perusteltu johtuen poikkeuksellisen defensiivisestä osinkovirrasta

Analyytikko

Sauli Vilén
+358 44 0258908

Avainluvut

EV/EBIT

EBIT

P/E

Osinko-%

Yhtiön avainluvut

Avaintapahtumat

Tyyppi: inderes_qa
13.7.
2017

Kysymys suunnattu Vilénille(Sampo) ja Kajaanille(Terveydenhuolto). Suomen sotekenttä täyttyy strategisilla yhteistyösopimuksilla/omistuksilla vakuutusyhtiöiden ja terveysyritysten kesken. Mm. Lähitapiola-Pihjalinna, Lähitapiola-Mehiläinen ja OP. Kaksi isoa peluria kummaltakin markkinalta on kuitenkin näiden strategisten sopimusten ulkopuolella, IF ja listautumishuhuissa oleva Terveystalo. Kuinka selvinä ja tärkeinä näette terveysyritysten ja vakuutusyhtiöiden strategiset kumppanuudet? Onko kenelläkään ylipäätään varaa olla tekemättä kyseisiä yhteenliittymiä, kun hyödyt ovat niin ilmeiset?

Tyyppi: inderes_qa
17.5.
2017

Moi, Tiedän, että sitä on mahdotonta ennustaa, mutta eräällä videollanne sanotte, että ette pidä korkojen nousua ''lähivuosien sisällö'' kovinkaan todennäköisenä. Onko teillä jonkunlainen kuva siitä, kuinka pitkän ajan kuluttua se olisi todennäköistä? Mitkä toimialat ovat korkojen nousun yhteydessä suurimmat voittajat ja häviäjät? Finanssiala käsittääkseni ainakin kuuluu voittajiin. Onko mitään ohjenuoraa, millaisia liikkeitä omassa salkussa tulisi pääpiirteittäin tehdä silloin? Vai tuleeko pitää pää kylmänä? Tähän toki jo vaikuttaa sekin, missä vaiheessa nousukautta ollaan.

Tyyppi: video
12.5.
2017

Sampo Q1'17 tuloskommentit

Aamukatsauslive: puhutaan Sammosta! Nallen osinkojuna kulkee eteenpäin vakaasti. Analyytikko Vilén argumentoi, että markkina aliarvioi Sammon osingon kasvatuspotentiaalia. Sammon Stadigh oli sijoittajapuhelussa kommentoinut osakemarkkinaa kuumentuneeksi (vinkki vinkki). Pulkkinen kysyy myös yritysjärjestelyopitioista ja kauan IF:in markkinaosuus voi laskea ennen kuin omistajien pitäisi huolestua.

Tyyppi: company_report
12.5.
2017

Pidämme osakkeen kasvavaan osinkoon nojaavaa tuotto-odotusta edelleen houkuttelevana suhteessa osakkeen matalaan riskitasoon ja lisäksi pidämme yhtiön osinkonäkymiä aiempaa parempina. 

Tyyppi: news
12.5.
2017

Tarkistamme Sammon tavoitehinnan 47,0 euroon (aik. 46,0 euroa) lievästi kohonneiden ennusteidemme myötä. Pidämme osakkeen kasvavaan osinkoon nojaavaa tuotto-odotusta edelleen houkuttelevana suhteessa osakkeen matalaan riskitasoon ja toistamme lisää-suosituksemme.

Tyyppi: inderes_qa
10.5.
2017

Hei, Tällainen kysymys tuli mieleen. Osittain tiedän vastauksenkin, mutta kokemuksen perusteella osaatte hieman selkemmin ja yksityiskohtaisemmin avata. Eli: Millaisessa tilanteessa yrityksen osake splittaa ja mitä siitä seuraa osakkeenomistajan näkökulmasta? Miksi esimerkiksi Sammon osake ei ole splitannut vielä kertaakaan vs. esim. Kone? Onko realistista odottaa Sammon osakkeen splittaavan lähitulevaisuudessa? Mitkä osakkeet mahdollisesti splittaavat?

(kysyjän nimi poistettu anonyymiyden säilyttämiseksi)

Tyyppi: inderes_qa
19.4.
2017

Moi. Millainen näkemys teillä on korkojen nousun vaikutuksesta finanssisektoriin ja erityisesti Sampoon? Eroaako vaikutus Sampoon (erityisesti IFin osalta) oleellisesti muista pohjoismaisista vakuutusyhtiöistä (mm. Tryg, Gjensidige Forsikring)? Vuoden 2016 uutisessa Kari Stadigh uhoaa, että korkojen noustessa Sammon (ja Nordean) tulos paranee oleellisesti. Onko tämä todellakin näin yksinkertaista ja onko Sammon (erityisesti IFin) korkosijoitukset muista (erityisesti vakuutusalan) toimijoista oleellisesti erilaisia?

Sivut

Sampo

Sampo lyhyesti

Sampo-konsernin tavoite on luoda arvoa omistajilleen. Konserni pyrkii joustavasti hyödyntämään markkinoilla avautuvia mahdollisuuksia omistaja-arvon luomiseksi esimerkiksi yritysjärjestelyin. Sampo-konsernin liiketoiminta-alueet ovat vahinko- ja henkivakuutus. Sampo Oyj on myös Nordean, Pohjoismaiden suurimman pankin suurin osakkeenomistaja. Sampo-konsernin kirjanpidossa Nordeaa käsitellään osakkuusyhtiönä. Liiketoiminta-alueilla on selkeät oman pääoman tuottotavoitteisiin pohjautuvat strategiat. Sammon sijoittajasivuille