Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Sampo Q3'19: realiteetit iskivät osinkoon

Sampo joutui, Stadighin sanoin, ottamaan “lusikan kauniiseen käteen” ja leikkaamaan osinkoaan. Päätöksen takana oli Nordean osingon leikkuu sekä alati jatkuva matalien korkojen ympäristö. Positiivisella puolella vakuutusbisnes jatkaa erinomaista suorittamistaan ja alan kontekstissa rivakkaa kasvua. Vernerin haastattelussa konsernijohtaja Kari Stadigh. Kysymykset kellotettuna alla.

Sampo-analyysit löytyvät täältä https://www.inderes.fi/fi/yhtiot/sampo

00:10 Mitä aineksia Ifin kovan kasvun takana on?
00:50 Kasvu kovaa verrattuna muihin vakuutusyhtiöihin
01:25 Mitä Mandatumin voimakkaan operatiivisen kasvun takana on?
02:05 Onko nollakorot pelkkä huono asia vakuutusyhtiölle, kun vakuutustekninen tulos on erinomainen ja se on vakaampaa tulosta, kuin sijoitustuotot?
03:00 Nordean päivitetyssä strategiassa omien osakkeiden osto on noussut jälleen esille, miten Sampo suhtautuu niihin nyt?
04:02 Miten Sampo näkee Nordean uudet tavoitteet ja onko pääomistaja tyytyväinen niihin?
05:20 Oletko tyytyväinen Nordea-sijoitukseen peilaten Nordean 2022 tavoitteita?
06:15 Mikä muuttui viimeisen parin kuukauden aikana, kun Sampo leikkasi osinkoaan vastoin aiempia puheita?

Käy kauppaa. (Sampo)

Sampo-konsernin tavoite on luoda arvoa omistajilleen. Konserni pyrkii joustavasti hyödyntämään markkinoilla avautuvia mahdollisuuksia omistaja-arvon luomiseksi esimerkiksi yritysjärjestelyin. Sampo-konsernin liiketoiminta jakautuu neljään liiketoiminta-alueeseen, jotka ovat tytäryhtiöt If, Topdanmark ja Mandatum Life sekä osakkuusyhtiö Nordea. Sampo-konsernin kirjanpidossa Nordeaa käsitellään osakkuusyhtiönä. Liiketoiminta-alueilla on selkeät oman pääoman tuottotavoitteisiin pohjautuvat strategiat. Sammon sijoittajasivuille