Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Boreo

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Joonas Korkiakoski

Joonas Korkiakoski

Analyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes analyysi
18.2.
2021

Boreo julkaisi torstaina Q4-raporttinsa, joka oli tulosrivien osalta odotuksiamme parempi. Toimintaympäristössä yhä vaikuttavista solmukohdista huolimatta yhtiö on kyennyt pitämään tuloskuntonsa hyvänä ja samaan aikaan rakentamaan pohjaa pidemmän aikavälin hyvän tavoittelulle. Määrätietoisia toimia tekevän yhtiön arvostus ei ole korkea ja mielestämme osakkeen tuotto/riski-suhde on hyvä. 

Inderes analyysi
18.12.
2020

Yleiselektroniikka tiedotti eilen hankkivansa PM Nordic AB:n ja Sany Nordic AB:n koko osakekannat. Tällä liikkeellä konserni laajentaa maantieteellistä peittoaan Ruotsiin sekä vahvistaa jo olemassa olevia päämiessuhteitaan omilla alueillaan vahvojen päämiesten kanssa. Järkevällä arvostuksella toteutettu transaktio luo mielestämme hyvän pohjan pidemmän aikavälin omistaja-arvon luomiselle sekä samalla vankistaa entisestään luottamustamme konsernin kasvustrategian etenemiseen liittyen.

Inderes analyysi
6.11.
2020

Yleiselektroniikka julkisti eilen Q3-raportin, joka oli operatiivisesti selvästi odotuksiamme parempi. Haastavana säilyneestä toimintaympäristöstä huolimatta yhtiö onnistui sekä vankistamaan operatiivista alustaansa että etenemään yritysostostrategiassaan. Johdonmukaisesti oikeita asioita tekevän yhtiön hintalappu ei ole kallis ja osakkeen tuotto/riski-suhde on mielestämme hyvä. 

Inderes analyysi
3.9.
2020

Yleiselektroniikka tiedotti eilen ostavansa Muottikolmio Oy:n koko osakekannan ja vahvistavansa asemaansa rakennusteollisuuden tukkukaupassa. Kauppa on looginen askel yhtiön yritysostovetoisen kasvustrategian toteuttamisessa ja järjestelyn matala arvostus tarjoaa mielestämme hyvät eväät omistaja-arvon luonnille jo lyhyellä aikavälillä. Vahvistunut kasvualusta, johdonmukaisesti etenevä sijoittajatarina sekä tulospotentiaaliin nähden houkutteleva arvostus takaavat mielestämme riittävät perusteet lisäostojen jatkamiselle.

Inderes analyysi
7.8.
2020

Yleiselektroniikka julkisti eilen Q2-raporttinsa, joka oli operatiivisesti odotuksiamme parempi. Yhtiön laajalle alalle levittäytyvä asiakasportfolio on haastavissa olosuhteissa osoittanut arvokkuutensa, mitä peilaten koronapandemian iskut eivät ole olleet lamauttavia. Olemme vaikeista olosuhteista huolimatta luottavaisia yhtiön toimintamallin suorituskykyyn, eikä nykyinen arvostuskuva ole pandemian yli katsovaan potentiaalin nähden korkea. 

Inderes analyysi
8.5.
2020

Yleiselektroniikka julkisti eilen Q1-raporttinsa, joka oli operatiivisesti hieman odotuksiamme parempi. Kuluvan vuoden toimintaympäristö on poikkeuksellisen haastava ja sen kehityskaareen liittyy huomattavia riski- ja epävarmuustekijöitä. Olemme vaikeasta toimintakehikosta huolimatta luottavaisia yhtiön toimintamallin purevuuteen, eikä nykyinen arvostus ole koronakriisin yli katsovaan arvonluontipotentiaaliin suhteutettuna korkea. 

Inderes analyysi
27.4.
2020

Yhtiö hinnoitellaan tällä hetkellä mielestämme alle käyvän arvonsa. Vaikka lyhyen tähtäimen ajurit tämän realisoitumiselle puuttuvat, näemme vallitsevat turvamarginaalit poikkeuksellisen korkeaa riski- ja epävarmuustasoa vastaan kuitenkin riittävinä. Yhtiön kilpailukyky on vahvan päämiesportfolion ajamana tukeva ja suhtaudumme luottavaisesti myös yritysostovetoisen strategian arvonluontipotentiaaliin. Täten näemme yhtiön sijoittajatarinan hyvin mielenkiintoisena ja varovaisten ostojen aloittamisen olevan perusteltua kohollaan olevista toiminta- ja ennusteriskeistä huolimatta.

Boreo

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas

Boreo

Boreo on Helsingin pörsissä listattu yhtiö, joka muodostuu kolmesta liiketoimintayksiköstä; elektroniikkateollisuuden alalla toimivasta Yleiselektroniikasta, teollisuuden ja rakentamisen alalla toimivasta Machinerystä ja betoniteollisuuden ja rakentamisen asiakkaita palvelevasta liiketoimintayksiköstä. Konsernin pro forma -liikevaihto vuonna 2020 oli 103,6 milj. euroa ja se työllistää noin 350 henkilöä – Suomessa, Ruotsissa, Venäjällä ja Baltiassa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Vantaalla. Vuonna 1969 perustettu Yleiselektroniikka on Pohjois-Euroopan vanhimpia ammattielektroniikan myyjistä ja jakelijoista. Sen päätuotteita ovat elektroniikan komponentit sekä mittaus- ja testauslaitteet ja asiakkaita elektroniikan valmistajat, huollot sekä tutkimus & tuotekehitys. Suomen ulkopuolella Yleiselektroniikka tunnetaan YE International nimellä. Machinery on vuonna 1911 perustettu suomalainen tekninen tukkukauppa, joka tarjoaa markkinan johtavien päämiesten työkaluja ja -koneita, sekä ratkaisuja teollisiin koneisiin, generaattoreihin ja rakennuskoneisiin. Lisäksi Machinery tarjoaa sopimuskumppaneidensa tuotteiden kunnossapitoa ja huoltoa sekä asennettuja ratkaisuja. Vuoden 2021 alussa muodostettu betoniteollisuuden ja rakentamisen asiakkaita palveleva liiketoimintayksikkö, joka koostuu Putzmeister- ja Sany-edustuksista Suomessa, Ruotsissa ja Virossa.