Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Fifax

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Pauli Lohi

Pauli Lohi

Analyytikko

Lisätiedot

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyysi
22.6.
2022

Fifaxin kasvattamon kaloista löytyneen IHN-viruksen taltuttaminen voi tulla kalliiksi. Vaikutusten laajuuteen liittyy toistaiseksi epävarmuutta ja odotamme yhtiön kertovan tilanteesta lisää lähiaikoina. Arvioimme viruksen todennäköisesti pitkittävän kalakannan ylösajoa noin vuodella ja kasvattavan rahoitukseen liittyviä haasteita.

Analyysi
16.2.
2022

Fifaxin H2 oli toteutuneen tuloksen osalta käytännössä odotustemme mukainen. Toteutunut kalakannan kasvu oli sen sijaan ennusteitamme matalampi, minkä vuoksi leikkasimme vuoden 2022 ennusteitamme. Lähivuosien negatiiviset kassavirrat peittävät alleen osan pitkän aikavälin potentiaalista, minkä vuoksi tuotto-odotus vaikuttaa mielestämme heikolta.

Analyysi
20.12.
2021

Fifax on laajamittaiseen ja ympäristöystävälliseen kalankasvatukseen erikoistunut yhtiö, jonka kiertovesimenetelmää hyödyntävä kasvattamo on yksi suurimmista maailmassa. Yhtiöllä on ollut haasteita saada kasvatusprosessia toimimaan vakaasti ja tehokkaasti, minkä vuoksi toiminta on vielä selvästi tappiollista. Sijoituscase riippuu kuinka nopeasti yhtiö pystyy nostamaan tuotantonsa maksimikapasiteettiin ja kääntämään kannattavuutensa positiiviseksi, mikä voisi myös helpottaa kasvuinvestointien rahoituskuvioita.

Fifax

ipo 

Inderes kategoriat

Inderes Yhtiöasiakas