Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään
Fortum
8347 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 22.10 ALIN 22.00 VAIHTO (KPL) 1 679 053
MYYNTI 22.12 YLIN 22.33 VAIHTO (VAL) 37,193 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Juha Kinnunen
+358 40 778 1368

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Tyyppi: company_report
6.2.
2020

Fortumin Q4-tulos oli vahva ja näkymät pitkälti odotetut, ja pidämme valittujen kaukolämpöliiketoimintojen strategista tarkastelua positiivisena ajurina. Uniperin suhteen emme saaneet juuri uutta tietoa, mutta yhtiö odotti edelleen saavansa kaupan päätökseen Q1’20:n aikana. Vaikka Uniperin mukana tulee paljon myös uhkia, mielestämme erityisesti uudistuvan Fortumin kassavirtaprofiili on nykymarkkinaan houkutteleva ja osakkeen riski/tuotto -suhde sitä kautta houkutteleva. 

Tyyppi: company_report
25.10.
2019

Fortumin Q3-tulos oli lähes markkinaodotuksien tasolla, vaikka ylitti operatiivisesti omat ennusteemme. Generation-segmentin näkymät ovat vakaat suojaushintojen noustua jälleen, ja myös muut segmentit jatkavat pääosin hidasta parantamista. Seuraavan vuoden aikana osakkeen suunnan määrittää lopulta Uniper-järjestelyn onnistuminen, mikä muuttaa Fortumin profiilia voimakkaasti. Mielestämme osake on pitkälti oikein hinnoiteltu suhteessa Uniperin tuomaan potentiaaliin ja riskeihin.

Tyyppi: company_report
9.10.
2019

Fortum tiedotti eilen ostavansa 2,3 miljardilla eurolla kaikki Elliott Managementin hallinnoimat Uniperin osakkeet eli yhteensä yli 20,5 % Uniperista. Kun järjestely on saatu päätökseen, Fortumin osuus Uniperissa nousee yli 70,5 %:iin. Näkemyksemme mukaan Fortum on vihdoin pääsemässä Uniperissa kuskin paikalle, mutta tätä ennen yhtiöllä on vielä monta haastetta selvitettävänä. Lisäksi hinta on mielestämme korkea, lisävelka rajoittaa yhtiön liikkumavaraa ja Uniper tuo mukanaan myös merkittävästi lisäriskejä.

Tyyppi: company_report
18.9.
2019

Näkemyksemme Fortumin osakkeen arvosta on ennallaan. Osakkeen arvostustaso on nyt suhteellisen korkea, mutta perusteltavissa nykyisellä korkoympäristöllä sekä suhteellisen turvallisella noin 5 %:n osinkotuotolla. Mielestämme nousupotentiaali jää kuitenkin ohueksi suhteessa riskeihin, minkä takia emme pidä osakkeen tuotto-odotusta tällä hetkellä houkuttelevana. 

Tyyppi: company_report
21.7.
2019

Fortumin Q2-tulos ylitti selvästi odotukset tarjoten pientä nostetta osakkeelle. Näkymissä ei ole tapahtunut oleellisia muutoksia, mutta lähivuosien ennusteemme nousivat hieman. Osakkeen arvostustaso on mielestämme neutraali, mutta korkeahko ja mielestämme turvallinen osinkotuotto antaa edelleen kohtuullisen tuotto-odotuksen nykyinen korkoympäristö huomioiden.

Tyyppi: company_report
28.4.
2019

Fortumin Q1-tulos oli meille lievä pettymys, vaikka operatiivinen kehitys oli pitkälti odotettua. Näkymissä ei ollut merkittäviä yllätyksiä huomioiden sähkön hinnan suosiollinen kehitys, mutta tulosennusteemme laskivat silti muutamia prosentteja. Uniperin suhteen yhtiö oli vähäsanainen ja kertoi vain neuvotteluiden etenevän hyvin. Suurta draamaa Q1-raportti ei siis tarjonnut, mutta se riitti silti markkinoille viime aikaisen kurssilaskun jälkeen.

Tyyppi: company_report
3.2.
2019

Fortumin Q4-tulos oli operatiivisesti odotuksiamme parempi lähes kaikilla osa-alueilla ja olemme nostaneet hieman lähivuosien ennusteitamme. Uniperin suhteen Fortum oli nostanut omistuksensa 49,99 %:in, mutta muuten sama pattitilanne jatkuu neuvotteluista huolimatta. Osinkoehdotus oli odotetusti 1,10 euroa osakkeelta, mikä antaa osakkeelle noin 5,5 %:n ja arviomme mukaan kestävän osinkotuoton. Mielestämme osake on pitkälti oikein hinnoiteltu, mutta osinkotuotto huomioiden osakkeen tuotto-odotus nousee kuitenkin kohtuulliseksi.

Tyyppi: company_report
24.10.
2018

Fortumin Q3-raportti oli operatiivisen kehityksen osalta selvästi odotuksia heikompi, mutta tuloksenmuodostumisen kannalta olennaiset tukkumyynnin suojaustasot rullautuivat odotetusti ylöspäin. Näin ollen raportti ei muuttanut kokonaiskuvaa olennaisesti, mutta laskimme hieman lyhyen tähtäimen ennusteitamme raportin jälkeen. Mielestämme vahvasti osinkoon nojaava tuotto-odotus ei ole riittävä nykyisessä markkinatilanteessa.

Tyyppi: company_report
12.10.
2018

Teimme päivityksen yhteydessä ennustetarkistuksia, mutta kokonaisuutena kuluvan vuoden ennusteemme pysyivät lähes ennallaan ja vuoden 2019 ennusteemme nousivat hyvin maltillisesti. Pidämme Fortumin vuoden 2019 arvostuskertoimia varsin neutraaleina, joten lyhyen tähtäimen tuottopotentiaali nojaa vahvasti osinkoon, jonka houkuttelevuus mielestämme laskee nousevassa korkoympäristössä.

Tyyppi: company_report
20.7.
2018

Fortumin Q2-raportti oli operatiivisen kehityksen osalta hieman odotuksia heikompi, mutta tuloksenmuodostumisen kannalta olennaiset tukkumyynnin suojaustasot rullautuivat odotetusti ylöspäin. Näin ollen raportti ei muuttanut kokonaiskuvaa olennaisesti ja siten myös ennustemuutokset jäivät maltillisiksi.

Fortum

Fortum

Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Fortum vastaa asiakkaiden tarpeisiin tuottamalla, myymällä ja jakelemalla sähköä ja lämpöä sekä tarjoamalla energia-alan asiantuntijapalveluita. Yhtiön toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Venäjälle, Puolaan ja Baltiaan. Vuonna 2015 Fortumin liikevaihto oli 3,5 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 0,8 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 7 800 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä.

Fortumin sijoittajasivut