Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään
Fortum
8035 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 22.67 ALIN 22.34 VAIHTO (KPL) 1 644 182
MYYNTI 22.68 YLIN 22.73 VAIHTO (VAL) 37,221 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Juha Kinnunen
+358 40 778 1368

Tulevat tapahtumat

6
Hel
Tilinpäätöstiedotteet

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Tyyppi: inderes_qa
15.1.
2020

Fortumin 2019 q3 raportissa korollinen nettovelka kauden lopussa on noin 5,4 miljardia. Jäin miettimään miksi Fortumin markkina-arvo ja yritysarvo ovat Inderesin 2019 ennusteessa molemmat noin 19,5 miljardia? Eikö yritysarvon pitäisi olla ennemminkin noin 25 miljardia (19,5 + 5,4)?

Tyyppi: inderes_qa
13.6.
2019

Hei Antti/Juha! Minkälaisena 'optiona' Antti näkee, UPM Energyn erottamisen UPMstä erilliseksi yhtiöksi ja kumpi olisi parempi vaihtoehto? Listata pörssiin ( vaikkakin liikevaihto on n. 400milj € luokkaa) vai myydä se? Energian puolen tuotot ovat kummiskin pienempiä, mutta taasen huomattavasti defensiivisempää. Sitten Juhalle kysymys: UPM Energyllä on 9 Vesivoimalaa, sekä lukuisia osakkuuksia. Fortumia varmasti kiinnostaisi UPM:n energia puoli. Vaikka nyt on velkaa, niin varmaan voisi parinvuoden päästä miettiä tätä ostokohdetta?/ osallistumista listautumiseen.

Tyyppi: inderes_qa
29.5.
2019

Miten uskotte uusien laajentuneiden talouspakotteiden vaikuttavan energialiiketoiminnan edellytyksiin energiasektorilla Venäjällä toimiviin yrityksiin (Fortum, Neste), ja voiko se johtaa näiden yhtiöiden osalta kaupankäynnin/rahaliikenteen rajoituksiin myösYhdysvaltain kaupassa? Fortumin osalta myös riskiä lisännee osallistuminen NS2 -kaasuputkiprojektin rahoitukseen.

Tyyppi: inderes_qa
15.4.
2019

Fortumin osavuosikatsaus lähestyy. Miltä näyttää, romahtaako kurssi?

Tyyppi: inderes_qa
19.2.
2019

Mitä näistä yhtiöistä kannattaa ostaa pitkänaikavälin salkkuun? Varsinkin Sampon tulevaisuuden näkymät askarruttaa.

Tyyppi: inderes_qa
8.11.
2018

Hei, Fortumin Uniper osakkeiden ostojen jälkeen, Fortumilla on nyt runsaasti kivihiiltä hallussaan joka ei kuulu Fortumin ydinstrategiaan. Olisiko mahdollista Fortumin myydä kaikki / osa 'likaisista voimaloista' pois? Paljonko olisi mahdollinen kauppahinta ja näettekö että Fortum käyttäsi siitä saadut rahat mahdollisesti uusiin yritys ostoihin ( PVO? ) vai oman velan vähentämiseen?

Tyyppi: inderes_qa
12.9.
2018

Päästöoikeuksien hinnat ovat nousseet tänä vuonna jyrkästi. Miten suuria vaikutuksia uskotte tällä olevan esimerkiksi Fortumin (Uniper) liiketoimintaympäristöön tai Euroopassa valmistavien, mutta globaalia myyntiä harjoittavien raskaan teollisuuden yhtiöiden kilpailukykyyn?

linkki

Tyyppi: inderes_qa
3.4.
2018

Mitä mieltä olette Fortumin tulevasta kehityksestä?

Tyyppi: inderes_qa
15.2.
2018

Uniper-osakkuusyhtiön vaikutus kvartaali- , vuositulosennusteisiin ja tunnuslukuihin P/E, tuotto-%:t, omavaraisuus-%, velkaantuneisuus, EV/EBITDA, EV/EBIT, P/B, OPO,PEG, pörssiarvo/liikevaihto, ...

Tyyppi: inderes_qa
6.2.
2018

Minkäläiset ovat Fortumin kasvunäkymät Uniper-kaupan toteutuessa 100 %:sesti? Tulos tulee nousemaan huomattavasti niin kuin osakkeiden määräkin. Tuntuu että nousuvaraa on huomattavasti, jos Fortum pystyy toteuttamaan oman johtamistapansa. Vieläkö teillä on nyt osakkeelle vähennnä-suositus, itse näen tälle osta.

Fortum

Fortum

Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Fortum vastaa asiakkaiden tarpeisiin tuottamalla, myymällä ja jakelemalla sähköä ja lämpöä sekä tarjoamalla energia-alan asiantuntijapalveluita. Yhtiön toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Venäjälle, Puolaan ja Baltiaan. Vuonna 2015 Fortumin liikevaihto oli 3,5 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 0,8 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 7 800 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä.

Fortumin sijoittajasivut