Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Fortum

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Juha Kinnunen

Juha Kinnunen

Osakestrategi, analyytikko

Lisätiedot

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes Q&A
25.3.
2020

Olisiko mahdollista saada Osakevertailunne tunnuslukujen laskukaavat. Esimerkiksi Fortumin P/E-luku v2020 on taulukossa 12,6 ja esimerkiksi Nordnet näyttää alta 10 P/E-lukuja.

Inderes Q&A
15.1.
2020

Fortumin 2019 q3 raportissa korollinen nettovelka kauden lopussa on noin 5,4 miljardia. Jäin miettimään miksi Fortumin markkina-arvo ja yritysarvo ovat Inderesin 2019 ennusteessa molemmat noin 19,5 miljardia? Eikö yritysarvon pitäisi olla ennemminkin noin 25 miljardia (19,5 + 5,4)?

Inderes Q&A
13.6.
2019

Hei Antti/Juha! Minkälaisena 'optiona' Antti näkee, UPM Energyn erottamisen UPMstä erilliseksi yhtiöksi ja kumpi olisi parempi vaihtoehto? Listata pörssiin ( vaikkakin liikevaihto on n. 400milj € luokkaa) vai myydä se? Energian puolen tuotot ovat kummiskin pienempiä, mutta taasen huomattavasti defensiivisempää. Sitten Juhalle kysymys: UPM Energyllä on 9 Vesivoimalaa, sekä lukuisia osakkuuksia. Fortumia varmasti kiinnostaisi UPM:n energia puoli. Vaikka nyt on velkaa, niin varmaan voisi parinvuoden päästä miettiä tätä ostokohdetta?/ osallistumista listautumiseen.

Inderes Q&A
29.5.
2019

Miten uskotte uusien laajentuneiden talouspakotteiden vaikuttavan energialiiketoiminnan edellytyksiin energiasektorilla Venäjällä toimiviin yrityksiin (Fortum, Neste), ja voiko se johtaa näiden yhtiöiden osalta kaupankäynnin/rahaliikenteen rajoituksiin myösYhdysvaltain kaupassa? Fortumin osalta myös riskiä lisännee osallistuminen NS2 -kaasuputkiprojektin rahoitukseen.

Inderes Q&A
15.4.
2019

Fortumin osavuosikatsaus lähestyy. Miltä näyttää, romahtaako kurssi?

Inderes Q&A
19.2.
2019

Mitä näistä yhtiöistä kannattaa ostaa pitkänaikavälin salkkuun? Varsinkin Sampon tulevaisuuden näkymät askarruttaa.

Inderes Q&A
8.11.
2018

Hei, Fortumin Uniper osakkeiden ostojen jälkeen, Fortumilla on nyt runsaasti kivihiiltä hallussaan joka ei kuulu Fortumin ydinstrategiaan. Olisiko mahdollista Fortumin myydä kaikki / osa 'likaisista voimaloista' pois? Paljonko olisi mahdollinen kauppahinta ja näettekö että Fortum käyttäsi siitä saadut rahat mahdollisesti uusiin yritys ostoihin ( PVO? ) vai oman velan vähentämiseen?

Inderes Q&A
12.9.
2018

Päästöoikeuksien hinnat ovat nousseet tänä vuonna jyrkästi. Miten suuria vaikutuksia uskotte tällä olevan esimerkiksi Fortumin (Uniper) liiketoimintaympäristöön tai Euroopassa valmistavien, mutta globaalia myyntiä harjoittavien raskaan teollisuuden yhtiöiden kilpailukykyyn?

linkki

Inderes Q&A
3.4.
2018

Mitä mieltä olette Fortumin tulevasta kehityksestä?

Inderes Q&A
15.2.
2018

Uniper-osakkuusyhtiön vaikutus kvartaali- , vuositulosennusteisiin ja tunnuslukuihin P/E, tuotto-%:t, omavaraisuus-%, velkaantuneisuus, EV/EBITDA, EV/EBIT, P/B, OPO,PEG, pörssiarvo/liikevaihto, ...

Fortum

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Mallisalkku