Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Glaston

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Erkki Vesola

Erkki Vesola

Analyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

Yhtiökuvaus Strategia & arvot

Glaston on edelläkävijä lasinjalostuksen teknologioissa ja palveluissa. Vastaamme globaalisti rakennus-, aurinkoenergialasi-, ajoneuvo- sekä kaluste- ja laiteteollisuuden vaativimpiin lasinjalostustarpeisiin. Lisäksi hyödynnämme uusia teknologioita, jotka tuovat lasiin älyä ja kestäviä ratkaisuja. Olemme sitoutuneita tarjoamaan asiakkaillemme niin parasta tietotaitoa kuin viimeisimpiä teknologioita lasinjalostuksen alalla. Glastonin osake (GLA1V) noteerataan NASDAQ Helsinki Oy:ssä.

Glastonin tavoitteena on olla toimialansa edelläkävijä, jonka tunnusmerkkejä ovat teknologiajohtajuus sekä korkea laatu. Glastonin ydinosaaminen on tasokarkaisuteknologiassa. Tässä segmentissä yhtiön globaali markkinaosuus on hieman alle 40 % *). Jatkuvan tuotekehityksen ja säännöllisesti uudistuvan tuotetarjoaman avulla Glaston vahvistaa entisestään asemaansa ja kilpailukykyään markkinoilla sekä uuslaitemyynnissä että huoltopalveluissa. Kasvutavoitetta tukee arkkitehtuurilasin kasvava kysyntä.

Ydinliiketoimintaan tukeutuvia kasvumahdollisuuksia Glaston hakee tasokarkaisuteknologian lisäksi myös muista turvalasituoteryhmistä, kuten taivutuksesta, taivutuskarkaisusta ja laminoinnista.

Innovatiiviset lasiteknologiat sekä digitalisaatio tuovat Glastonille merkittäviä uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Uudet lasiteknologiat mahdollistavat laajentumista uusille alueille: Glaston on investoinnut Kalifornialaiseen älylasien kehittämiseen erikoistuneeseen yritykseen.

Laaja ja lisääntyvä asennettu konekanta luo pohjan huollon kasvulle.

*) Yhtiön arvio

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Tiedotteet
12.2.
2021

Glaston Oyj Abp    Pörssitiedote  Johdon liiketoimet 12.2.2021 klo 9.55

Glaston Oyj Abp - Johdon liiketoimet
____________________________________________

Ilmoitusvelvollinen
Nimi: Reinikkala, Veli-Matti
Asema: Hallituksen jäsen/varajäsen
Liikkeeseenlaskija: Glaston Oyj Abp
LEI: 743700V3I7CLI3DJ8L62

Ilmoituksen luonne: ENSIMMÄINEN ILMOITUS
Viitenumero: 743700V3I7CLI3DJ8L62_20210211134627_2
____________________________________________

Muut analyysit
10.2.
2021

Glaston's Q4 results were mixed, as sales missed by 3% but order intake was 5% above our estimate. Overall, guidance for 2021 was encouraging, as Glaston expects sales and comparable EBITA to increase y/y. A good improvement in order intake in Q4 20 suggests most of the COVID-19 related hardships may be over for the company.

The share is still down from pre-COVID-19 levels and valuation looks attractive at 2021E EV/EBITDA of 6.9x.

Inderes analyysi
10.2.
2021

Glastonin aiempi heikko tilauskertymä iski kunnolla Q4:n liikevaihtoon ja tämä huomioiden operatiivinen kannattavuus oli yllättävänkin hyvä. Yhtiön markkinat paranevat nyt leveällä rintamalla ja näemme eväät reiluun marginaaliparannukseen.

Analyytikon kommentti
10.2.
2021

inderesTV
9.2.
2021

Glastonin uusi toimitusjohtaja Anders Dahlblom esittäytyy ja kertoo lähtökohdistaan uuteen pestiin. Lisäksi Dahlblom kommentoi käynnistettyä strategiaprosessia, vuotta 2020 ja näkymiä analyytikko Erkki Vesolan haastattelussa.

inderesTV
9.2.
2021

Seuraa yhtiön tilinpäätöstiedotustilaisuutta livenä inderesTV:stä!

Analyytikon kommentti
9.2.
2021

Glastonin Q4-raportissa tilauskertymä oli hieman odotusiamme parempi, mutta liikevaihto ja sen myötä oikaistu liikevoittoprosentti olivat pettymyksiä. Markkinatilanne on kuitenkin paranemassa.

Tiedotteet
9.2.
2021

Glaston Oyj Abp         TILINPÄÄTÖSTIEDOTE                      9.2.2021 klo 13.00

Tämä tiedote on tiivistelmä Glastonin tilinpäätöstiedotteesta 2020. Tiedote kokonaisuudessaan on tämän tiedotteen liitteenä pdf-tiedostona. Tiedote on myös saatavilla Glastonin verkkosivuilla osoitteessa www.glaston.net .

Analyytikon kommentti
3.2.
2021

Glastonin tulos tulee arviomme mukaan olemaan edelleen vaatimatonta luokkaa, sillä joulukuun lopun uutinen odotuksia vahvemmasta tilauskertymästä ei muuttanut 2020:n ohjeistusta. Lasin loppukysynnän ajurit vuodelle 2021 ovat valtaosin positiivisia, mutta asiakkaiden investointi-käyttäytymiseen sekä Glastonin markkina-aseman kehitykseen liittyy vielä paljon avoimia kysymyksiä.

Muut analyysit
2.2.
2021

We expect Glaston’s Q4 report to be a lukewarm end to a difficult year, with sales up 10% q/q but still down 17% y/y. Even though Glaston raised its order intake outlook for Q4 20 in December, this won’t translate into sales until Q2 21 at the earliest, in our view.

We raise our estimates slightly for 2021, as the year-end recovery in Heat Treatment (HT) orders and gradually easing COVID-19 situation set a cautiously encouraging tone.

Glaston

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas

Glaston

Glaston on lasinjalostusteollisuuden innovatiivinen teknologiajohtaja, joka tarjoaa laitteita, palveluita ja ratkaisuja rakennus-, ajoneuvo-, aurinkoenergia- sekä kaluste- ja laiteteollisuuden tarpeisiin. Lisäksi yhtiö tukee uusien, lasiin älyä integroivien teknologioiden kehittämistä.ss

Huhtikuusta 2019 lähtien Bystronic glass on osa Glastonia. Yhdessä olemme sitoutuneita tarjoamaan asiakkaillemme sekä parasta tietotaitoa että viimeisimpiä teknologioita lasinjalostuksen alalla, tarkoituksenamme rakentaa parempaa huomista turvallisemmilla, älykkäämmillä ja energiatehokkaammilla ratkaisuilla. Toimimme globaalisti tuotannon, palveluiden ja myynnin saralla yhdessätoista maassa. Glastonin osake (GLA1V) on noteerattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä.  www.glaston.net