Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Glaston
3259 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 0.69 ALIN 0.68 VAIHTO (KPL) 23 941
MYYNTI 0.69 YLIN 0.69 VAIHTO (VAL) 0,016 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Erkki Vesola
+358 50 549 5512

Tulevat tapahtumat

6
Elo
Osavuosikatsaukset

Viimeisin video

Yhtiökuvaus Strategia & arvot

Glaston on edelläkävijä lasinjalostuksen teknologioissa ja palveluissa. Vastaamme globaalisti rakennus-, aurinkoenergialasi-, ajoneuvo- sekä kaluste- ja laiteteollisuuden vaativimpiin lasinjalostustarpeisiin. Lisäksi hyödynnämme uusia teknologioita, jotka tuovat lasiin älyä ja kestäviä ratkaisuja. Olemme sitoutuneita tarjoamaan asiakkaillemme niin parasta tietotaitoa kuin viimeisimpiä teknologioita lasinjalostuksen alalla. Glastonin osake (GLA1V) noteerataan NASDAQ Helsinki Oy:ssä.

Glastonin tavoitteena on olla toimialansa edelläkävijä, jonka tunnusmerkkejä ovat teknologiajohtajuus sekä korkea laatu. Glastonin ydinosaaminen on tasokarkaisuteknologiassa. Tässä segmentissä yhtiön globaali markkinaosuus on hieman alle 40 % *). Jatkuvan tuotekehityksen ja säännöllisesti uudistuvan tuotetarjoaman avulla Glaston vahvistaa entisestään asemaansa ja kilpailukykyään markkinoilla sekä uuslaitemyynnissä että huoltopalveluissa. Kasvutavoitetta tukee arkkitehtuurilasin kasvava kysyntä.

Ydinliiketoimintaan tukeutuvia kasvumahdollisuuksia Glaston hakee tasokarkaisuteknologian lisäksi myös muista turvalasituoteryhmistä, kuten taivutuksesta, taivutuskarkaisusta ja laminoinnista.

Innovatiiviset lasiteknologiat sekä digitalisaatio tuovat Glastonille merkittäviä uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Uudet lasiteknologiat mahdollistavat laajentumista uusille alueille: Glaston on investoinnut Kalifornialaiseen älylasien kehittämiseen erikoistuneeseen yritykseen.

Laaja ja lisääntyvä asennettu konekanta luo pohjan huollon kasvulle.

*) Yhtiön arvio

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Tyyppi: video
28.4.
2020

Tulevan markkina- ja tuloskehityksen epävarmuus vei huomion Glastonin Q1'20-raportissa - yhtiön näkymäkommentit olivat hyvin varovaisia. Insulating Glass -yksikön tilausten kasvun vastapainona nähtiin Automotive & Emerging Technologies -yksikön tilausten roima pudotus. Toimitusjohtaja Arto Metsänen kommentoi.

Glaston arvioi vuoden 2020 vertailukelpoisen EBITAn heikkenevän vuoden 2019 tasolta. 

Tyyppi: video
28.4.
2020

Seuraa Glastonin tiedotustilaisuuden live-lähetystä inderesTV:ssä

Tyyppi: video
15.2.
2020

Glaston maalasi varovaisen optimistisen kuvan vuoden 2020 markkinanäkymistä. 2020-ohjeistus ei ole kovin vaativa ja sen saavuttamiseen riittää tavoiteltujen synergioiden osittainenkin toteutuminen. Analyytikko Erkki Vesolan haastattelussa toimitusjohtaja Arto Metsänen.

00:05 Q4 segmenteittäin
01:03 Kilpailukenttä Kiinassa
02:01 Eristyslasi
04:29 Älylasi
07:17 Bystronic-kaupan synergiat
09:09 Ohjeistus

Tyyppi: video
11.2.
2020

Glastonin liikevaihto ja vertailukelpoinen kannattavuus olivat odotuksiamme paremmat viime vuoden päätösneljänneksellä. Huono uutinen oli tilauskertymä, joka laski yli viidenneksen vuodentakaisesta.

Pikakommentti https://www.inderes.fi/fi/uutiset/glaston-q4-ei-paha-pettymys-mutta-lisa....

Tyyppi: video
11.2.
2020

Seuraa Glastonin tiedotustilaisuuden live-lähetystä inderesTV:ssä

Tyyppi: video
29.10.
2019

Glastonilla on potentiaalia, mutta toistaiseksi odottavan aika on ollut pitkä. Yhtiön kommunikaatio älylasin mahdollisuuksista on ollut turhan innokasta. Analyytikko Erkki Vesola kommentoi yhtiön Q3-tulosta ja näkymiä. Lähteekö se hauki vihdoin pöntöstä, vai ei?

Glastonin avainluvut ja ennusteet löytyvät https://www.inderes.fi/fi/yhtiot/glaston

Yhtiöraportti Premium-jäsenille löytyy täältä https://www.inderes.fi/fi/nayttojen-aika-nyt

Tyyppi: video
28.10.
2019

Glastonin toimitusjohtaja Arto Metsänen kommentoi Erkki Vesolan haastattelussa lämpökäsittelymarkkinan tilannetta. Älylasi "start up" Heliotropessa on rahoitusneuvottelut päällä, onko rahat loppumassa? Entä mitä tuotekehitykselle kuuluu?

Glastonin avainluvut ja ennusteet löytyvät täältä https://www.inderes.fi/fi/yhtiot/glaston

Tyyppi: video
2.9.
2019

Joséphine Mickwitz, VP, IR, Communications and Marketing, Glaston Oyj

Tyyppi: video
29.8.
2019

Nasdaq Helsingin Avoimet ovet -tilaisuus järjestetään Pörssitalolla 29.8.2019.

Tyyppi: video
8.8.
2019

Glastonin Q2-raportti toi paljon kaivattua informaatiota yhtiön kehitykseen. Analyytikko Erkki Vesola haastattelee toimitusjohtaja Arto Metsästä Glastonin kuulumisista, Bystronicin kanssa yhdistymisestä ja älylasin etenemisestä.

Glastonin avainluvut ja analyysit löytyvät täältä https://www.inderes.fi/fi/yhtiot/glaston

Glaston

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas

Glaston

Glaston on lasinjalostusteollisuuden innovatiivinen teknologiajohtaja, joka tarjoaa laitteita, palveluita ja ratkaisuja rakennus-, ajoneuvo-, aurinkoenergia- sekä kaluste- ja laiteteollisuuden tarpeisiin. Lisäksi yhtiö tukee uusien, lasiin älyä integroivien teknologioiden kehittämistä.ss

Huhtikuusta 2019 lähtien Bystronic glass on osa Glastonia. Yhdessä olemme sitoutuneita tarjoamaan asiakkaillemme sekä parasta tietotaitoa että viimeisimpiä teknologioita lasinjalostuksen alalla, tarkoituksenamme rakentaa parempaa huomista turvallisemmilla, älykkäämmillä ja energiatehokkaammilla ratkaisuilla. Toimimme globaalisti tuotannon, palveluiden ja myynnin saralla yhdessätoista maassa. Glastonin osake (GLA1V) on noteerattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä.  www.glaston.net