Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Harvia
4119 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 11.35 ALIN 11.05 VAIHTO (KPL) 7 578
MYYNTI 11.45 YLIN 11.50 VAIHTO (VAL) 0,086 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Petri Kajaani
+358 50 527 8680

Tulevat tapahtumat

13
Elo
Osavuosikatsaukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Tyyppi: inderes_qa
2.7.
2020

Joskus näkee, että ostettava yritys ostetaan osittain ja loppuosa hankitaan myöhemmin. Esimerkiksi Harvian tapauksessa EOS osakekannasta hankittiin noin 80% ja loppuosa voidaan hankkia myöhemmin. Mikä tällaisessa järjestelyssä on yleensä takana ja onko tällainen järjestely yleensä järkevä? Kuinka ostetun yrityksen liikevaihto ja -voitto/tappio kirjataan kvarttaaliraportin yhteydessä.

Tyyppi: inderes_qa
12.5.
2020

Harvia on kasvanut erittäin tasaisesti ja kannattavasti nämä pari pörssivuotta, jopa paljon ennakoitua enemmän. Myös tulevaisuus näyttää hyvältä ja tuloksentekokyky ja kasvuvauhti on vahvaa. Onko pelkoa, että joku iso ulkomaalainen taho tekee Harviasta ostotarjouksen ja tämä helmi poistuu pörssistä ja samalla sauna myydään pois Suomesta?

Tyyppi: inderes_qa
3.2.
2020

Hei, Harvian kyydissä olemme saaneet nauttia varsin lämpimistä löylyistä viimekuukausina... Millaisia mahdollisia liiketaloudellisia vaikutuksia Harviaan kohdistuu alkaneen nCoV-koronavirusepidemian johdosta lyhyellä ja pitkällä aikavälillä... a) epidemian jäädessä lyhytaikaiseksi ja ohimeneväksi tai b) epidemian pitkittyessä ja pahentuessa? Osa valmistuksesta tapahtuu Kiinan tehtailla. Jos ko. tehtaalle tulisi tuotanto-ongelmia tai -rajoituksia niin millainen vaikutus Harvian numeroissa nähtäisiin? Kiitos!

Tyyppi: inderes_qa
14.5.
2019

Kesko ilmoitti ostavansa Ruotsista Fresk-konsernin 29.3.2019. Handelsbanken piti sitä positiivisena myös Harvialle. Millaisia vaikutuksia teidän estimaatteihin tällä jakelukanavalla?

"Kesko on Harvian suurin asiakas, ja sen suuren yritysoston Ruotsissa pitäisi olla positiivinen asia Harvian laajenemissuunnitelmille."

"Fresks-konsernilla on 33 myymälää ja se on on suurin jäsen XL Bygg -ketjussa. Yhtiöllä on noin 500 työntekijää, jotka palvelevat pääasiassa pieniä ja keskisuuria yritysasiakkaita."

Harvia

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas

Harvia

Harvia on liikevaihdolla mitattuna yksi maailman johtavista sauna- ja spa-markkinoilla toimivista yhtiöistä. Yhtiön tuotemerkit ja tuotevalikoima ovat markkinalla hyvin tunnettuja ja yhtiön kokonaisvaltainen tuotevalikoima pyrkii vastaamaan kansainvälisen sauna- ja spa-markkinan tarpeisiin, sekä alan ammattilaisille että kuluttajille.

Harvian liikevaihto vuonna 2019 oli 74,1 miljoonaa euroa, liikevoitto 13,3 miljoonaa euroa ja oikaistu liikevoitto 13,9 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa työskentelee noin 400 alan ammattilaista Suomessa, Kiinassa ja Hongkongissa, Romaniassa, Itävallassa, Yhdysvalloissa, Saksassa ja Virossa. Muuramessa Harvian pääkonttorin yhteydessä sijaitsee myös yhtiön suurin saunojen ja saunakomponenttien tuotantolaitos.