Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Harvia

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyytikon kommentti
8.3.
2023

Harvia omistaa uudesta yhtiöstä 51 %. Harvialla oli aiemmin vuoden 2021 lopulla solmittu jakelusopimus Bergmanin kanssa. Yhteisyrityksen myötä Harvia vahvistaa läsnäoloaan ja näkyvyyttään Japanissa ja pyrkii näin vauhdittamaan kasvua siellä.

Analyytikon kommentti
10.2.
2023

Harvian Q4-tulos oli ennusteitamme parempi vahvan marginaalin ansiosta ja olemme jälleen nostaneet marginaalioletuksiamme, joka nosti tulosennusteita 1-3 % vuosille 2023-24.

Analyytikon kommentti
7.2.
2023

Odotamme yhtiöltä karkeasti ottaen samantyyppistä suoritusta kuin Q3:lla, joka on selvästi alempi kuin korona-ajan kovasta kysynnästä vauhtia saanut vertailukausi. Harvia ei anna ohjeistusta, joten raportissa ollaan lähinnä lukujen varassa.

Analyytikon kommentti
19.12.
2022

Harvian kurssin voimakas nousu Q3-raportin jälkeen on korjannut mielestämme osakkeen selkeän aliarvostuksen. Näemme osakkeen tuotto-odotuksen kuitenkin olevan yli 10 % sekä lyhyellä että pidemmällä horisontilla.

Analyytikon kommentti
18.11.
2022

Harvia ilmoitti tänään, että yhtiötä 2016 asti johtanut toimitusjohtaja Tapio Pajuharju on irtisanoutunut siirtyäkseen Kamuxin toimitusjohtajaksi. Pajuharju jatkaa Harvian palveluksessa toukokuun 2023 loppuun asti.

Analyytikon kommentti
14.11.
2022

Harvia ilmoitti perjantaina saaneensa päätökseen noin kuukausi sitten aloitetut muutosneuvottelut, jota kommentoimme tuolloin täällä.

Analyytikon kommentti
8.11.
2022

Harvia ilmoitti eilen myyvänsä EOSin Venäjän toiminnot. Kauppasumma on 0,4-0,6 MEUR ja siten pieni konsernin mittakaavassa. EOSin Venäjän toimitukset ovat muutenkin loppumassa Q4 aikana, joten tällä ei ole myöskään oleellista vaikutusta ennusteisiimme.

Analyytikon kommentti
1.11.
2022

Toisin kuin useina viime vuosien kvartaaleina, Harvia ei ole julkistanut ennakkotietoja tuloksestaan. Tämä viittaisi siihen, että numerot ovat ainakin suurusluokaltaan markkinaodotusten tasoa. Koska Harvia ei anna tulosohjeistusta, huomiomme kiinnittyy Q3-lukujen lisäksi lähinnä yhtiön kommentteihin loppukysynnästä, joka on tähän asti ollut varsin positiivista.

Analyytikon kommentti
12.10.
2022

Harvia ilmoitti eilen päättäneensä muutosneuvottelujen aloittamisesta tuotantokapasiteetin ja muiden henkilöstöresurssien sopeuttamiseksi. Heikentynyt kysyntänäkymä huomioiden tämä on mielestämme looginen toimenpide, eikä aiheuta välittömiä ennustemuutoksia.

Harvia

ipo