Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Kemira

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Petri Gostowski

Petri Gostowski

Pääanalyytikko

Lisätiedot

Viimeisimmät videot

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyysi
25.4.
2023

Kemiran Q1-luvut peittosivat odotuksemme kirkkaasti ennätyksellisen korkean kannattavuuden ansiosta. Teimme kaikin puolin vahvan raportin jälkeen lyhyen tähtäimen tulosennusteisiimme tuntuvia positiivisia muutoksia, mutta lähivuosien tulosennusteemme säilyivät pitkälti ennallaan. Lyhyen tähtäimen tuloskuntoon suhteutettuna osakkeen arvostus on varsin matala, kun taas ennustamaamme pidemmän aikavälin tulostasoon nähden arvostuskuva on lähempänä neutraalia.

Analyysi
12.2.
2023

Kemiran perjantaina raportoimat Q4-luvut peittosivat odotukset kirkkaasti. Myös vuodelle 2023 annettu ohjeistus viitoittaa selvästi odotettua parempaa tuloskehitystä. Olemme kohottaneet selvästi vuoden 2023 ennusteitamme, minkä lisäksi myös lähivuosien ennusteemme nousivat. 

Analyysi
26.10.
2022

Kemiran eilen raportoimat Q3-luvut olivat odotuksiamme vahvemmat, kun voimakkaasti kohonneet myyntihinnat enemmän kuin kompensoivat kustannusten nousun. Olemme nostaneet lyhyen tähtäimen sekä lähivuosien ennusteitamme, mutta odotamme tuloksen kääntyvän laskuun ensi vuonna ennätyksellisen vuoden 2022 jälkeen.

Analyysi
17.7.
2022

Kemiran perjantaina raportoimat Q2-luvut olivat kokonaisuutena odotetunlaiset. Myös yhtiön hiljattain päivittämä kuluvan vuoden ohjeistus säilyi ennallaan. Tätä kokonaiskuvaa heijastellen olemme tehneet ennusteisiimme varsin pieniä muutoksia.

Analyysi
13.6.
2022

Kemira nosti viime viikon torstaina kuluvan vuoden tulosohjeistustaan. Olemme tarkastelleet ennusteitamme tätä ja lyhyen tähtäimen uutisvirtaa heijastellen, minkä seurauksena teimme pieniä positiivisia ennustemuutoksia pääasiassa lyhyen tähtäimen ennusteisiimme.

Analyysi
27.4.
2022

Kemiran alkuvuosi oli varsin onnistunut, sillä yhtiö onnistui kompensoimaan poikkeuksellisen rajun kustannusten nousupaineen huomattavilla hintojen korotuksilla.

Analyysi
13.2.
2022

Kemiran Q4:n operatiivinen tulos oli noin odotuksiemme mukaisella tasolla, ja myös vuodelta 2021 maksettava osinko vastasi odotuksiamme. Kustannusten nousupaine näyttää kuitenkin olevan odotuksiamme voimakkaampaa, mitä heijastellen olemme tehneet ennusteiden laskuja lähivuosille. Osakkeen arvostus on linjassa historiallisen arvostustason kanssa, ja siten sijoittajan tuotto-odotus nojaa arviomme mukaan osinkotuottoon, mikä ei mielestämme puolla lisäostoja.

Analyysi
26.10.
2021

Kemiran Q3-raportti oli kokonaisuutena hyvin linjassa odotuksiemme kanssa. Voimakas liikevaihdon kasvu kompensoi tällä hetkellä hyvin nousseiden kustannusten aiheuttamaa tulospainetta, mutta lyhyellä tähtäimellä kannattavuuteen kohdistuu arviomme mukaan edelleen painetta kustannusinflaation osoittauduttua pitkäkestoiseksi. Tämä kokonaiskuva oli kuitenkin hyvin linjassa odotuksiemme kanssa ja siten teimmekin raportin jälkeen vain lieviä ennustemuutoksia. 

Analyysi
18.7.
2021

Kemiran perjantaina julkaisema Q2-raportti oli kokonaisuutena odotuksien mukainen. Voimakas volyymikasvu ja ensimmäiset viitteet myyntihintojen korotuksien läpimenosta laskevat mielestämme kustannusinflaatioon liittyviä huolia. Teimme raportin jälkeen vain hyvin lieviä ennusteiden korotuksia lähivuosille. 

Analyysi
28.4.
2021

Kemiran eilen julkaisemat Q1-luvut olivat linjassa ennusteidemme kanssa ja odotuksiemme mukaisesti aiempi ohjeistus toistettiin. Näin ollen teimme vain hyvin pieniä ennusteiden tarkistuksia vuosille 2021-2023. Osakkeen arvostus on näkemyksemme mukaan maltillinen ja sen nousuvara yhdessä osinkotuoton kanssa tarjoaa mielestämme hyvän tuotto-odotuksen riskeihin suhteutettuna.

Kemira

ipo 

Inderes kategoriat

Survived Roast