Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Martela
3212 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 1.92 ALIN 1.94 VAIHTO (KPL) 1 189
MYYNTI 1.94 YLIN 1.94 VAIHTO (VAL) 0,002 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Jesse Kinnunen
+358 50 373 8027

Tulevat tapahtumat

7
Elo
Osavuosikatsaukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Tyyppi: news
22.5.
2020

Martela tiedotti tänään aamulla, että sen lomautuksia koskevat yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelut koskivat koko Martela-konsernin Suomen henkilöstöä. Lomautustarve ja kesto voivat vaihdella toiminnoittain ja alueittain liiketoimitatarpeet huomioiden.

Tyyppi: stock_exchange_release
22.5.
2020

Martelan lomautuksia koskevat yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelut koskivat koko Martela-konsernin Suomen henkilöstöä. Lomautustarve ja kesto voivat vaihdella toiminnoittain ja alueittain liiketoimitatarpeet huomioiden. Lomautuksia voidaan toteuttaa kesäkuun 2021 loppuun saakka markkinatilanteen sitä edellyttäessä.

Yhteistoimintaneuvotteluiden perusteena oli koronaviruspandemian aiheuttama poikkeustila, pitkään epävarmana jatkunut markkinatilanne sekä näistä tekijöistä johtuva tarve varautua negatiivisten vaikutusten mahdolliseen laajentumiseen liiketoiminnassa.

Tyyppi: company_report
8.5.
2020

Martelan Q1-tulos jäi ennusteestamme ja koronakriisillä tulee olemaan aikaisempaa arviotamme suurempi heikentävä vaikutus yhtiön tulokseen kuluvana vuonna. Martela on käynnistänyt huomattavia sopeutustoimia ja näiden myötä yhtiön tulisi arviomme mukaan selvitä kriisistä. Tilanteen normalisoituessa osakkeessa voi olla huomattavaa nousuvaraa, mutta lyhyen aikavälin korkean epävarmuuden vuoksi säilytämme varovaisen suosituksemme.

Tyyppi: news
8.5.
2020

Toistamme Martelan aikaisemman 2,0 euron tavoitehintamme ja vähennä-suosituksemme. Q1-tulos jäi ennusteestamme ja koronakriisillä tulee olemaan aikaisempaa arviotamme suurempi heikentävä vaikutus yhtiön tulokseen kuluvana vuonna.

Tyyppi: stock_exchange_release
7.5.
2020

Tammi-maaliskuun 2020 liikevaihto ja liiketulos heikkenivät edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Tammi-maaliskuu 2020

  • Liikevaihto oli 21,7 MEUR (25,6), muutos -15,4 % 
  • Liiketulos oli -2,8 MEUR (-1,9)
  • Liikevoittoprosentti oli -13,1 % (-7,4 %)
  • Tilikauden tulos oli -3,5 MEUR (-2,0)
  • Osakekohtainen tulos oli -0,84 euroa (-0,49)

Näkymät

Näkymät vuodelle 2020 

Tyyppi: stock_exchange_release
7.5.
2020

Johtuen koronaviruspandemian arvioiduista negatiivisista vaikutuksista kuluvan vuoden liikevaihtoon ja -tulokseen Martela arvioi vuoden 2020 liikevaihdon laskevan merkittävästi ja liiketuloksen laskevan verrattuna edelliseen vuoteen. Näkyvyys toiselle vuosipuoliskolle on nykytilanteessa normaaliakin haasteellisempaa ja seuraamme tilannette aktiivisesti ja päivitämme näkymiämme mikäli tilanne muuttuu.
 
Martela Oyj perui aikaisemmin antamansa tulosohjeistuksen 27.3.2020 annetulla pörssitiedotteella.

Tyyppi: stock_exchange_release
7.5.
2020

Koronaviruspandemia ja sen aiheuttama poikkeustila ovat vaikuttaneet negatiivisesti markkinatilanteeseen, joka on jo pitkään jatkunut epävarmana, heikentäen Martelan liiketoiminnan kysyntää ja kannattavuutta. Tästä syystä Martela jatkaa toimintojensa sopeuttamista vähentääkseen muuttuneen toimintaympäristön negatiivisia vaikutuksia liiketoimintaansa.

Tyyppi: news
30.3.
2020

Martela julkaisi viime perjantaina odotustemme mukaisen negatiivisen tulosvaroituksen, jossa se perui aikaisemman 7.2. antamansa 2020-ohjeistuksen. Aikaisemmin yhtiö oli ohjeistanut arvioivansa liikevaihdon ja liiketuloksen vuonna 2020 paranevan hieman edellisvuotisesta.

Martela

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas

Martela

Martela suunnittelee ja toteuttaa parhaita työ- ja oppimisympäristöjä. Tarjoamme käyttäjälähtöisiä ratkaisuja tämän päivän työympäristöön - liikkuvaan työhön ja monitilatoimistoihin. Martelan tavoitteena on tarjota asiakkailleen ja yhteistyökumppaneilleen alan parhaita palveluita sekä laadukkaita, ergonomisia ja innovatiivisia tuotteita. Nopeat toimitukset ja toimiva palveluverkosto tukevat näihin tavoitteisiin pääsemistä.

Martela on yksi Pohjoismaiden johtavia työympäristöihin keskittyneitä yrityksiä. Martela tarjoaa myös alan laajimman valikoiman sisustusratkaisujen muutoksia ja ylläpitoa tukevia palveluja. Kokonaispalvelumme kattaa tarvittaessa koko toimitilan muutoksen työympäristötarpeen määrittelystä ja suunnittelusta muuttoon ja ylläpitoon saakka.

Martela on 75 vuotta sitten perustettu perheyritys, jonka osakkeet on listattu OMX:n Pohjoismaisessa Pörssissä Helsingissä. Yhtiöllä on tuotantoa Suomessa ja Puolassa. Päämarkkina-alueitamme Suomi, Ruotsi ja Norja.

Vuonna 2019 Martela-konsernin liikevaihto oli 106,2 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa työskenteli keskimäärin 494 henkilöä.