Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

QPR Software

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Atte Riikola

Atte Riikola

Analyytikko

Lisätiedot
Roni Peuranheimo

Roni Peuranheimo

Analyytikko

Lisätiedot

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyysi
8.9.
2022

QPR Software antoi keskiviikkona negatiivisen tulosvaroituksen vanhojen ohjelmistotoimitusprojektien kannattavuushaasteiden ja ohjelmistolisenssien heikon uusmyynnin vuoksi. Uutinen ei tullut meille täytenä yllätyksenä, sillä odotimme jo ennestään QPR:n liikevaihdon laskevan lievästi edellisvuodesta.

Analyysi
4.8.
2022

QPR:n Q2-luvut jäivät odotuksistamme niin liikevaihdon kuin tuloksenkin osalta. Syynä oli konsultoinnin pehmeä suoritus, kun taas ohjelmistomyynti ja erityisesti strategian keskiössä olevat SaaS-tuotot kasvoivat odotetun voimakkaasti.

Analyysi
20.5.
2022

QPR Software tiedotti eilen yhtiön hallituksen päättäneen merkintäoikeusosakeannista, jolla yhtiö tavoittelee keräävänsä noin 3,45 MEUR:n bruttovarat. Uutinen oli odotettu, sillä yhtiö oli jo aiemmin kertonut toteuttavansa annin Q2:n aikana.

Analyysi
25.4.
2022

QPR:n Q1-luvut jäivät odotuksistamme, mutta pinnan alla organisaatiossa tulevien vuosien kasvuperustan rakentaminen etenee oikein askelin.

Analyysi
31.3.
2022

QPR:n osakkeessa on tarjolla klassinen käännetarina, missä vaikeiden vuosien jälkeen kasvukäännettä haetaan uusitulla hallituksella, johdolla ja strategialla. Käänteen onnistuessa QPR:stä kuoriutuisi strategiakauden (2022-2026) loppua kohti kannattavasti kasvava SaaS-yhtiö vahvasti kasvavalla prosessilouhintamarkkinalla.

Analyysi
6.4.
2016

Päätämme ohjelmisto- ja konsultointiyhtiö QPR Softwaren seurannan. QPR:n vuoden 2015 tuloskehitys oli pettymys, kun yhtiön vanhemman sukupolven ohjelmistotuotteiden kysyntä laski voimakkaasti. Uuden sukupolven ohjelmistoratkaisujen tarjouskanta on kehittynyt positiivisesti, minkä odotamme näkyvän tuloskasvuna keskipitkällä aikavälillä. Kasvukipujen vuoksi QPR:n arvostustaso on kuitenkin noussut lyhyellä aikavälillä haastavaksi.

Analyysi
12.2.
2016

Toistamme QPR Softwaren vähennä-suosituksen ja laskemme negatiivisten ennustemuutosten myötä osakkeen tavoitehintaa 1,05 euroon (aik. 1,20 euroa). Q4-tulos jäi selvästi ennusteistamme, kun yhtiön vanhemman sukupolven ohjelmistotuotteiden kansainvälinen myynti laski voimakkaasti.

Analyysi
23.10.
2015

Toistamme QPR Softwaren vähennä-suosituksen ja laskemme tavoitehintaa 1,20 euroon (aik. 1,40 EUR). Vaikka yhtiön liikevoitto osui ennusteeseemme, oli liikevaihdon kehitys huolestuttavan heikkoa ja lisäksi yhtiö alensi ohjeistusta. Tarjouskannan positiivisen kehityksen ja jälleenmyyntikanavan merkittävän laajentumisen perusteella olemme edelleen luottavaisia lähivuosien tuloskasvupotentiaalin suhteen, mutta osakkeen arvostustaso on lyhyellä tähtäimellä yhä turhan haastava. 

Analyysi
8.9.
2015

Toistamme QPR:n vähennä-suosituksen ja laskemme tavoitehintaa negatiivisten ennustemuutosten ja yleisen riskipreemion nousun myötä 1,40 euroon (1,50). Tarjouskannan positiivisen kehityksen ja jälleenmyyntikanavan merkittävän laajentumisen perusteella olemme edelleen luottavaisia lähivuosille ennustamamme voimakkaan tuloskasvun suhteen, mutta yhtiön päämarkkinan (Suomen) osalta näkymät ovat edelleen vaisut. QPR:n arvostustaso on lyhyellä tähtäimellä haastava ja jäämme siksi odottamaan paluuta tuloskasvu-uralle ja epävarmuuden hälvenemistä.

Analyysi
31.7.
2015

Toistamme osakkeelle 1,50 euron tavoitehinnan ja vähennä-suosituksen. Q2-raportti oli odotetusti tulosmielessä heikko, mutta tarjouskannan kasvun ja jälleenmyyntikanavan ripeän laajentumisen perusteella olemme edelleen luottavaisia lähivuosille ennustamamme voimakkaan tuloskasvun suhteen. Osakkeen arvostus on kuitenkin lyhyellä tähtäimellä haastava ja jäämme odottamaan yhtiön palaamista vahvemmalle kasvu-uralle ja merkkejä Suomen kysyntätilanteen epävarmuuden hälvenemisestä.

 

QPR Software

ipo 

Inderes kategoriat

Inderes Yhtiöasiakas