Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Stora Enso

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Antti Viljakainen

Antti Viljakainen

Pääanalyytikko

Lisätiedot

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyysi
25.7.
2022

Stora Enson markkinatilanne on edelleen väkivahva ja räväkkä tuloskasvu jatkuu tänä vuonna. Toisaalta riski syklisen tuloshuipun ohittamisesta on mielestämme erittäin akuutti, mitä arvioimme markkinoiden hermoilevan yhtiössä myös jatkossa enenevissä määrin. Siten suosimme edelleen sektorilta muita yhtiöitä, vaikka Stora Ensonkaan arvostus ei mielestämme mitenkään kohtuuton enää tässä vaiheessa olekaan.

Analyysi
14.6.
2022

Stora Enso antoi eilen positiivisen tulosvaroituksen kuluvasta vuodesta, mutta hyvin odotettu varoitus ei aiheuttanut juuri ennustemuutoksia.

Analyysi
29.4.
2022

Stora Enson lyhyen ajan markkinatilanne on väkivahva ja räväkkä tuloskasvu näyttää jatkuvan tänä vuonna. Toisaalta riski syklisen tuloshuipun lähestymisestä on mielestämme yhä turhan iso, mitä arviomme myös markkinoiden hermoilevan yhtiössä yhä enenevissä määrin.

Analyysi
31.1.
2022

Stora Enson lyhyen ajan markkinatilanne on väkivahva ja räväkkä tuloskasvu jatkuu vielä H1:n läpi. Toisaalta riski syklisen huipun lähestymisestä on mielestämme edelleen turhan iso, mihin peilattuna emme pidä osakkeen arvostusta tarpeeksi matalana.

Analyysi
21.10.
2021

Stora Enson tuotto-odotus jää mielestämme tuottovaatimuksen tasolle, kun huomioidaan ensi vuonna vaikeutuva tuloskasvu, osakkeen arvostus ja 3 %:n osinkotuotto. Näin ollen pidämme Stora Ensoa varsin oikein hinnoiteltuna toistaiseksi.  

Analyysi
21.7.
2021

Tietyistä lyhyen ajan positiivisista ennustemuutoksista huolimatta Stora Enson tuotto-odotus jää mielestämme tuottovaatimuksen alapuolelle, kun huomioidaan ensi vuonna vaikeutuva tuloskasvu, osakkeen nykyhinnoittelu ja 3 %:n osinkotuotto. 

Analyysi
26.4.
2021

Osakkeen korkea tulosarvostus neutraloi mielestämme tuloskasvun 12 kk tähtäimellä. Kun vielä huomioidaan tietyt nyt tulosta kasvattaviin ajureihin liittyvät riskit ja alle 3 %:n jäävä osinkotuotto, osakkeen riskikorjattu tuotto-odotus on mielestämme yhä vaisuhko.

Analyysi
24.3.
2021

Uutisvirta metsäsektorilta on ollut viime aikoina vahvaa, mutta emme silti odota lähivuosille pelkkää auringonpaistetta. Mielestämme Stora Enson lähiaikojen arvostus taipuu kaikilla mittareilla vaativan puolelle emmekä näe siten osakkeessa ostoihin kannustavaa tuotto-odotusta.

Analyysi
31.1.
2021

Stora Enson Q4-tulos oli pehmeähkö, mutta ohjeistus ja sektorin viime aikojen uutisvirta kuitenkin viitoittavat tietä kohti parempaa. Lähivuosien ennusteemme nousivat raportin jälkeen lievästi. Osakkeen korkea tulosarvostus neutraloi mielestämme tuloskasvun 12 kk tähtäimellä. Kun vielä huomioidaan tuloskasvuvauhtiin liittyvät riskit ja alle 3 %:n jäävä osinkotuotto, osakkeen riskikorjattu tuotto-odotus on mielestämme yhä vaisu.

Analyysi
12.11.
2020

Stora Enso järjesti eilen virtuaalisen pääomamarkkinapäivän (CMD), jonka esitykset ovat katsottavissa täältä. Stora Enso päivitti CMD:n yhteydessä hieman strategiaansa ja teki lieviä muutoksia myös taloudellisiin tavoitteisiinsa. Isoja yllätyksiä ei silti tullut. Emme tee muutoksia näkemykseemme yhtiöstä CMD:n jälkeen.

Stora Enso