Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään
Stora Enso
6339 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 11.07 ALIN 11.08 VAIHTO (KPL) 220 966
MYYNTI 11.09 YLIN 11.28 VAIHTO (VAL) 2,465 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Antti Viljakainen
+358 44 591 2216

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Tyyppi: company_report
31.1.
2020

Stora Enson Q4-raportin kokonaiskuva jäi vahvasta kassavirrasta huolimatta negatiiviseksi, sillä Q4 oli tuloksellisesti yhtiölle heikoin kvartaali vuosikausiin ja myös Q1’20:n tulosnäkymät ovat odotuksia vaisummat. Leikkasimme raportin jälkeen yhtiön lyhyen aikavälin ennusteitamme selvästi vaikeana pysyvää toimintaympäristöä heijastellen, mutta näkemystämme Stora Enson pitkän aikavälin tulospotentiaalista raportti ei oleellisesti muuttanut.

Tyyppi: company_report
30.10.
2019

Stora Enson Q3-raportin kokonaiskuva jäi pehmeän Q4-ohjeistuksen takia negatiiviselle puolelle, vaikka säästöohjelman laajennus pitikin negatiiviset ennustemuutokset melko pieninä. Ennusteiden lasku ja arvostuskertoimien nousu ovat mielestämme kohottaneet Stora Enson arvostuksen absoluuttisesti ja suhteellisesti neutraaliksi. 

Tyyppi: company_report
22.7.
2019

Stora Enson tulospudotus oli hieman odotuksia suurempi Q2:lla ja myös Q3:n ohjeistus jäi pettymykseksi etenkin suhteessa konsensusodotuksiin. Laskimme Stora Enson loppuvuoden ja lähivuosien tulosennusteitamme raportin jälkeen maltillisesti. Yhtiön arvostus on alhainen ja siten osakkeen lyhyen ajan tuotto-odotus on yhä riittävä.

Tyyppi: company_report
12.6.
2019

Metsäsektorin markkinatilanne vaikuttaa nytkähtäneen uutisvirran perusteella heikompaan suuntaan ja olemme sitä heijastellen leikanneet yhtiön lähivuosien tulosennusteitamme selvästi. Osakkeen arvostuskertoimet ovat painuneet kuitenkin jo selvästi alle hyväksyttävien tasojen. Tasepohjaisesti osake on myös edullinen, joten kärsivälliset sijoittajat pääsevät kiinni Stora Enson omaisuuteen kohtuullisella hinnalla ja siten hyvällä pitkän ajan tuotto-odotuksella.

Tyyppi: company_report
26.4.
2019

Stora Enson tulospudotus jäi odotuksia maltillisemmaksi Q1:llä eikä myöskään laveissa ja vakaata kehitystä indikoivissa näkymissä ollut suurempia yllätyksiä. Emme tehneet raportin jälkeen oleellisia muutoksia Stora Enson kuluvan vuoden tai lähivuosien tulosennusteisiin. Yhtiön arvostus on yhä alhainen ja siten osakkeen tuotto-odotus nousee mielestämme yhä positiiviselle puolelle.

Tyyppi: company_report
4.4.
2019

Metsäsektorilla arvostukset ovat viime aikoina nousseet lievästi ja Stora Enson maaliskuussa julkaisemaa Oulun tehtaan konversiosuunnitelma tukee mielestämme osakkeen arvon muodostusta pitkällä aikavälillä. Mielestämme Stora Enson osakkeen lyhyen ajan tuotto-odotus on maltillisen arvostustason ja hyvän osinkotuoton valossa yhä riittävä ostojen perustelemiseen.

Tyyppi: company_report
4.2.
2019

Stora Enson Q4-tulos oli pettymys tilapäisten operatiivisten ongelmien takia, mutta laveissa näkymissä ja mielestämme vakaata kehitystä indikoivissa näkymissä ei massiivisia yllätyksiä ollut. Osinko nousi odotustemme mukaisesti 0,50 euroon osakkeelta. Ennustemuutokset jäivät vähiin, mutta markkinakommentit ja aloitetut säästöt lisäsivät jossain määrin luottamustamme yhtiön tuloskunnon kestävyyteen talouskasvun heikentyessä. Yhtiön arvostus on yhä alhainen ja tuotto-odotus nousee maltillisesti positiiviselle puolelle. 

Tyyppi: company_report
28.12.
2018

Laskimme Stora Enson lähivuosien tulosennusteitamme selvästi makrotalouden heikentymisen ja metsäsektorin negatiiviseksi kääntyneen uutisvirran takia. Viime kuukausien rajussa kurssilaskussa osakkeen arvostuskertoimet ovat kuitenkin painuneet jo selvästi alle hyväksyttävien tasojen.

Tyyppi: company_report
28.10.
2018

Stora Enson Q3-raportti oli kokonaisuutena neutraali suhteessa konsensuksen kanssa linjassa olleisiin odotuksiimme.  Mielestämme osakkeen arvostus on tulospohjaisilla mittareilla maltillinen, vaikka verrokkiarvostukset ovatkin olleet selvässä paineessa viime aikoina.

Tyyppi: company_report
23.7.
2018

Stora Enson Q2-raportti oli melko neutraali suhteessa odotuksiimme, mutta osakekurssi romahti silti tulospäivänä lähes 14 %. Emme tehneet yhtiön lähiaikojen ennusteisiimme hienosäätöä suurempia muutoksia raportin jälkeen. Osakkeen tulospohjainen arvostus on mielestämme varsin maltillinen, mutta tietyiltä osin kohollaan olevan riskitason takia emme ota voimakkaampaa positiivista näkemystä osakkeesta tässä vaiheessa.

Stora Enso

Stora Enso lyhyesti

Stora Enso on pakkaus-, biomateriaali-, puutuote- ja paperiteollisuuden uusiutuvien tuotteiden maailmanlaajuinen toimittaja osana biotaloutta. Uskomme, että kaikki, mikä tänään valmistetaan uusiutumattomista materiaaleista, voidaan huomenna valmistaa puusta. Konsernin palveluksessa on noin 26 000 henkilöä yli 30 maassa. Vuonna 2017 liikevaihtomme oli 10 miljardia euroa. Stora Enson osakkeet noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä (STEAV, STERV) ja Nasdaq Stockholm AB:ssa (STE A, STE R). Lisäksi Stora Enson ADR-todistuksilla (SEOAY) käydään kauppaa Yhdysvalloissa.