Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Stora Enso

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Antti Viljakainen

Antti Viljakainen

Pääanalyytikko

Lisätiedot

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes analyysi
21.10.
2021

Stora Enson tuotto-odotus jää mielestämme tuottovaatimuksen tasolle, kun huomioidaan ensi vuonna vaikeutuva tuloskasvu, osakkeen arvostus ja 3 %:n osinkotuotto. Näin ollen pidämme Stora Ensoa varsin oikein hinnoiteltuna toistaiseksi.  

Inderes analyysi
21.7.
2021

Tietyistä lyhyen ajan positiivisista ennustemuutoksista huolimatta Stora Enson tuotto-odotus jää mielestämme tuottovaatimuksen alapuolelle, kun huomioidaan ensi vuonna vaikeutuva tuloskasvu, osakkeen nykyhinnoittelu ja 3 %:n osinkotuotto. 

Inderes analyysi
26.4.
2021

Osakkeen korkea tulosarvostus neutraloi mielestämme tuloskasvun 12 kk tähtäimellä. Kun vielä huomioidaan tietyt nyt tulosta kasvattaviin ajureihin liittyvät riskit ja alle 3 %:n jäävä osinkotuotto, osakkeen riskikorjattu tuotto-odotus on mielestämme yhä vaisuhko.

Inderes analyysi
24.3.
2021

Uutisvirta metsäsektorilta on ollut viime aikoina vahvaa, mutta emme silti odota lähivuosille pelkkää auringonpaistetta. Mielestämme Stora Enson lähiaikojen arvostus taipuu kaikilla mittareilla vaativan puolelle emmekä näe siten osakkeessa ostoihin kannustavaa tuotto-odotusta.

Inderes analyysi
31.1.
2021

Stora Enson Q4-tulos oli pehmeähkö, mutta ohjeistus ja sektorin viime aikojen uutisvirta kuitenkin viitoittavat tietä kohti parempaa. Lähivuosien ennusteemme nousivat raportin jälkeen lievästi. Osakkeen korkea tulosarvostus neutraloi mielestämme tuloskasvun 12 kk tähtäimellä. Kun vielä huomioidaan tuloskasvuvauhtiin liittyvät riskit ja alle 3 %:n jäävä osinkotuotto, osakkeen riskikorjattu tuotto-odotus on mielestämme yhä vaisu.

Inderes analyysi
12.11.
2020

Stora Enso järjesti eilen virtuaalisen pääomamarkkinapäivän (CMD), jonka esitykset ovat katsottavissa täältä. Stora Enso päivitti CMD:n yhteydessä hieman strategiaansa ja teki lieviä muutoksia myös taloudellisiin tavoitteisiinsa. Isoja yllätyksiä ei silti tullut. Emme tee muutoksia näkemykseemme yhtiöstä CMD:n jälkeen.

Inderes analyysi
21.10.
2020

Stora Enson Q3-raportin kokonaiskuva jäi neutraaliksi, kun säästötavoitteen nosto paikkasi sumeina pysyneitä näkymiä. Lähivuosien ennusteemme pysyivät raportin jälkeen isossa kuvassa ennallaan. Osakkeen lyhyen ajan korkea tulosarvostus, sumea näkymä sekä maltillinen osinko eivät mielestämme muodosta ostoihin riittävää 12 kk:n tuotto-odotusta.

Inderes analyysi
24.9.
2020

Yhtiön osakekurssi on jatkanut ralliaan viime viikkoina (Q2-raportin julkaisusta +20 % ja maaliskuun pohjilta lähes +100 %) mielestämme pitkälti kertoimien nousuun perustuen ja arvostus alkaa varsinkin tulospohjaisesti olla kireä. Kertoimien normalisoitumisvaran takia tuotto-odotus on mielestämme korkeintaan nollissa 12 kk:n tähtäimellä, vaikka arvioimmekin yhtiön tulostrendin kääntyvän vaisulta tasolta ylöspäin Q4:llä.

Inderes analyysi
22.7.
2020

Stora Enson Q2-raportin kokonaiskuva jäi neutraaliksi, kun erittäin sumeat näkymät kumosivat Q2:n positiivisen tulosyllätyksen. Lähivuosien ennusteemme pysyivät raportin jälkeen käytännössä ennallaan. Lyhyellä ajan korkeahko tulosarvostus, sumea näkymä sekä epävarma osinko eivät mielestämme muodosta riittävää 12 kk:n tuotto-odotusta osakkeelle. Pitkällä tähtäimellä Stora Enson arvostus on kohtuullinen ja markkinoiden elpyessä osakkeessa voisi olla hyvää vipua, mutta arvostuksen turvamarginaali ei ole mielestämme riittävä pelkästään parempien aikojen odotteluun.

Inderes analyysi
24.6.
2020

Emme ole tehneet Stora Enson lähiaikojen ennusteisiimme konsernitasolla oleellisia muutoksia. Osakkeen tulospohjainen arvostustaso ei mielestämme ole edullinen koronakuopan yli katsottunakaan. Siten takia 12 kk:n tuotto-odotus ei mielestämme ole ainakaan soveltamillamme konservatiivisilla tuottovaatimuksilla hyvä.

Stora Enso