Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Stora Enso

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Antti Viljakainen

Antti Viljakainen

Pääanalyytikko

Lisätiedot

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyytikon kommentti
21.10.
2021

Toistamme Stora Enson vähennä-suosituksemme ja 15,50 euron tavoitehintamme yhtiön vahvasta Q3-raportista ja lievästi positiivisista ennustemuutoksista huolimatta.

Analyytikon kommentti
20.10.
2021

Stora Enso julkisti Q3-raporttinsa tänään aamulla. Q3-tulos ylitti odotetusti reippaasti alhaiset vertailuluvut, mutta yhtiö väänsi numeronsa myös aivan konsensuksen ylälaitaan vahvojen markkinoiden tukemana.

Analyytikon kommentti
13.10.
2021

Stora Enson tuloksen odotetaan operatiivisesti lähes tuplaantuneen vaisusta vertailutasosta useiden tuotteiden erinomaisten markkinoiden ajamana. Ohjeistuksensa kuluvan vuoden oikaistun liikevoiton kasvusta Stora Enso toistanee, vaikka ohjaavaa vaikutusta hyvin väljällä ohjeistuksella ei olekaan.

Analyytikon kommentti
13.10.
2021

Helsingin pörssin yhtiöistä UPM ja Stora Enso tiedottivat olevansa tarkastuksen kohteena. Lisäksi Metsä Boardin 25 %:sti omistama Metsä Fibre on Metsä Groupin tiedotteen mukaan tarkastuksessa mukana, mutta Metsä Boardia tarkastus ei suoraan koske. Yhtiöt eivät tiedotteissaan myöntäneet eivätkä kiistäneet epäilyjä.

Analyytikon kommentti
3.9.
2021

Helsingin Pörssin metsäyhtiöiden ylivoimaisesti aktiivisin tutkija ja tuotekehittäjä sijoitetulla rahamäärällä mitattuna on Stora Enso. Vuonna 2020 Stora Enso sijoitti tutkimukseen ja kehitykseen 140 MEUR eli 1,7 % liikevaihdosta.

Analyytikon kommentti
22.7.
2021

Toistamme Stora Enson vähennä-suosituksemme ja 15,50 euron tavoitehintamme.

Analyytikon kommentti
21.7.
2021

Stora Enso julkisti Q2-raporttinsa tänään kello 8.30. Q2-tulos ylitti odotetusti reippaasti alhaiset vertailuluvut, mutta syklisten segmenttien väkivahva vedon myötä yhtiö hakkasi myös kaikki ennusteet.

Analyytikon kommentti
20.7.
2021

Stora Enson ja Metsä Boardin ruotsalainen kilpailija pakkausmateriaaliyhtiö Billerud julkisti tänään aamulla Q2-tuloksensa, joka osui operatiivisen suorituksen osalta täsmälleen konsensuksen odotuksiin.

Analyytikon kommentti
15.7.
2021

Stora Enso julkistaa keskiviikkona noin kello 8:30 Q2-numeronsa, joiden odotetaan ylittävän operatiivisesti vaisut vertailuluvut selvästi useiden tuoteryhmien erinomaisen markkinan siivittämänä. Ohjeistuksensa kuluvan vuoden oikaistun liikevoiton kasvusta Stora Enso toistanee, mutta ohjeistus ei matalan vertailuluvun ja osakkeeseen ladattujen isojen tulosparannusodotusten takia valoa sijoittajille juuri tarjoa.

Analyytikon kommentti
6.7.
2021

Perusteollisuudessa, jossa oman pääoman vastineena on paljon kiinteää omaisuutta, tasepohjainen P/B-luku on yleensä hyvä tunnusluku sijoittajille seurattavaksi etenkin, kun sitä suhteutetaan pääoman tuottoon. Tämä perustuu pitkälti siihen, että tuntuva osa perusteollisuusyhtiöiden liiketoiminnan arvosta on niiden tuotantolaitoksissa, joiden arvoa osakekurssien tulisi myös heijastella pitkällä aikavälillä.

Stora Enso